Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

ZZP’er ziek zijn en schenkingen

Als je lid wordt van SamSamkring bepaal je zelf hoeveel jij aan schenkingen wilt ontvangen als je ziek bent. Dat is voor iedereen anders omdat ieders situatie en vaste lasten anders zijn. Houd er rekening mee dat je ook als je ziek bent, je je maandelijkse inleg en de contributie moet blijven storten. Je kiest een bedrag tussen de € 1.000 en € 4.000 (ieder bedrag). Dit is een netto bedrag.

Goed om te weten: hoe hoger het bedrag dat je kiest, hoe hoger jouw maandelijkse inleg én hoe hoger het bedrag dat jij schenkt als een andere ondernemer of zzp’ers ziek is. Je kunt je dekking iedere maand aanpassen (dat kan alleen als je op het moment van aanpassen 100% arbeidsgeschikt bent en niet weet dat je binnenkort gaat uitvallen door bijvoorbeeld een operatie of behandeling natuurlijk).

De schenkingen die je ontvangt zijn privé schenkingen en dus netto bedragen. Omdat je van heel veel verschillende mensen een schenking ontvangt, blijft het totale bedrag dat iemand aan jou schenkt altijd lager dan datgene wat je in Nederland belastingvrij aan iemand mag schenken.

Je ontvangt de schenkingen op een privé bankrekening. Je ontvangt van iedereen een klein bedrag. Het totaal telt op tot het door jou gekozen inkomensniveau.

Per oorzaak van arbeidsongeschiktheid ontvang je gedurende maximaal 24 aaneengesloten maanden schenkingen.

Blijf je 15 jaar meedoen met SamSamkring en word je in die periode een aantal maal wat langer ziek, dan heb je dus steeds recht op maximaal 2 jaar schenkingen. Ervaring leert gelukkig dat als je als ondernemer of zzp’er ziek wordt, je in meer dan 95% van de gevallen binnen 2 jaar weer aan de slag bent.

De afspraak binnen de vereniging is dat iedereen de eerste twee maanden van arbeidsongeschiktheid zelf regelt. Je krijg gedurende die periode geen schenkingen. Zo blijven de kosten voor iedereen beheersbaar.

Meer weten?