Superdankbaar

Soms krijg je een mailtje dat je hele week goed maakt. Zoals de mail van een deelnemer aan SamSamkring  en zijn partner. Zij vertellen hoe ze het ervaren hebben om echt gebruik te moeten maken van de voorziening bij arbeidsongeschiktheid. “Het gevoel dat je krijgt als aan het einde van de maand ineens allemaal ‘wildvreemden’ geld gestort hebben is onbeschrijflijk.”

De deelnemer, we noemen hem even Ab, werkte al meer dan 30 jaar ziektevrij en ongelukvrij toen hij zijn hoofd stootte. Dan denk je “dat gebeurt iedereen wel eens…” maar 2 maanden later bleken de gevolgen heel groot en moest hij ineens acuut geopereerd worden wegens een subduraal hematoom. Gelukkig is hij nu weer helemaal hersteld en aan de slag.

In de mail vertellen ze: “Het scheelde echt ZO VEEL stress dat we wisten dat er, indien nodig, wat geld zou zijn om van te leven! En we zijn echt heel dankbaar want het heeft ons er echt doorheen gesleept. Het gevoel dat je krijgt als aan het einde van de maand ineens allemaal ‘wildvreemden’ geld gestort hebben is onbeschrijflijk.

Ook vonden we de begeleiding van de casemanager/arbo-arts heel fijn, ze heeft meerdere keren goede tips gegeven en ons kunnen geruststellen.”

Wij willen even onze waardering uitspreken voor de SamSamkring. Ten eerste hoe alles vanaf het begin vlekkeloos en probleemloos loopt, de snelle manier waarop je contact krijgt met jullie, hoe goed alles in elkaar zit.

Ab is nu gelukkig bijna weer zover dat hij volledig kan werken en dus willen we bij dezen jullie bedanken voor het bedenken van de SamSamkring. Het werkt geweldig. Je hoopt het niet nodig te hebben maar als je het wel nodig hebt werkt het fantastisch. We hopen dat dit nog vele jaren zo kan blijven bestaan.

Zijn partner geeft aan: Voor ons was het vooral wel een ding dat we al jaren naar een oplossing zochten maar AOV was belachelijk duur (700 per maand!)  en een broodfonds vond Ab te sociaal vanwege verplichte borrels en barbecues (die daar nodig zijn om het onderlinge contact en vertrouwen te handhaven).

En ik bleef aandringen en zoeken en uiteindelijk vond ik de SamSamkring, en toen moest ik Ab toch nog overtuigen… want ja, hij had toch nooit iets met zijn gezondheid! En nu is hij superdankbaar en blij. En ik ook. 

Zo weten wij van SamSamkring weer waarom we het doen. En bij deze geef ik de waardering door aan al onze leden die er samen voor zorgen dat ondernemers die ziek zijn zich zonder financiële zorgen kunnen richten op hun herstel!