Ziek zijn en de arbodienst

Ziek worden, dat wil natuurlijk niemand. Wanneer je als lid van SamSamkring arbeidsongeschikt raakt, word je gelukkig begeleid door onze arbodienst Bureau Streefkerk. Zij beoordelen jouw situatie en begeleiden jouw re-integratie. Zo sta je er niet alleen voor. Lees hier alles over ziek en de arbodienst.

Ziek en de arbodienst

Je hoopt het natuurlijk niet. Maar het kan jou ook overkomen: je wordt arbeidsongeschikt en moet je ziek melden. Als lid van SamSamkring sta je er gelukkig niet alleen voor.

Beoordelen en begeleiden

Beoordelen en begeleiden laten wij graag aan de experts over. Een casemanager van onze arbodienst, Bureau Streefkerk, neemt contact met je op na jouw ziekmelding. Samen maken jullie een inschatting van de ernst en de duur van de situatie.

Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts , indien dat noodzakelijk is, wat er met je aan de hand is, en met name wat je nog kan. Indien noodzakelijk bepaalt een arbeidsdeskundige objectief de mate van arbeidsongeschiktheid.

Uitgangspunt van al deze professionals is steeds dat jij als ondernemer zo snel mogelijk weer aan het werk wilt. Als de inzet van re-integratie bevorderende middelen daarbij helpt, adviseren zij SamSamkring daarover. Het kan zijn dat je dan naast of in plaats van schenkingen krijgt wat jij nodig hebt om snel weer aan de slag te gaan.

De meeste ondernemers willen zo snel mogelijk beter zijn. Soms moet de casemanager van de arbodienst ze echt adviseren even pas op de plaats te maken. Wil je duurzaam herstellen, dan kun je soms beter wat langzamer opbouwen. Soms weet iemand niet hoe hij de opbouw kan realiseren en dat gebeurt dan in overleg. Het is dus echt een samenwerking.

Een dikke 8,5

Wij vragen deelnemers die tijdens hun ziekte begeleid zijn door Bureau Streefkerk na afloop altijd hoe zij de begeleiding ervaren hebben. En deze deelnemers geven de begeleiding door de arbodienst gemiddeld een dikke 8,5. En daar zijn wij heel blij mee! Want ziek zijn is al vervelend genoeg.

lees hier ervaringen van onze deelnemers

SamSamkring: de gezondste schenkkring

Natuurlijk voorkom je liever dat je ziek wordt. Gezond leven, goed voor jezelf zorgen, aandacht voor veilige werkomstandigheden en af en toe even stilstaan, kunnen daarbij helpen.

Hoewel dit uiteindelijk je eigen verantwoordelijkheid is, helpt SamSam je graag. Speciaal voor SamSamkring leden hebben wij namelijk een vitaliteitsprogramma samengesteld. Samen maken we van SamSamkring de gezondste schenkkring van Nederland.

Meer over Bureau Streefkerk

“Samen aan het werk!” is het motto van onze arbodienst Bureau Streefkerk. Hun aanpak is oplossingsgericht, flexibel en pro-actief.

Hun professionals zijn deskundig en geregistreerd en snappen dat ondernemers soms een andere aanpak vragen. Daarnaast zijn zij in staat tot goed beoordelen en begeleiden. Alle persoonlijke gegevens worden verwerkt in Verzuimsignaal dat aan alle privacy eisen voldoet.

In een interview vertelt Karin Twenhaar, directeur eigenaar van Bureau Streefkerk: “De uitdaging als een ondernemer ziek is: wanneer kan hij of zij weer werken? Wat kan wel of niet en welk percentage ben je dan ziek? De belastbaarheid bepalen is soms lastig.
Als deelnemer van SamSamkring krijg je schenkingen van anderen dus kijken we kritisch: wat is realistisch en eerlijk? Ik overleg de opbouw vooral samen met de ondernemer maar als het om de medische belastbaarheid gaat roep ik de hulp van de bedrijfsarts in.”

meer weten over Bureau Streefkerk 

Wil jij je inkomen bij ziekte regelen en zeker zijn van begeleiding? Doe dan mee met SamSamkring. Je bent van harte welkom! Meer informatie over deelname vind je hier.

zo werkt SamSamkring

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!