Zo werkt SamSamkring

SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.

Zo werkt onze schenkkring

SamSamkring is een vorm van crowdsurance. Dat klinkt modern maar is eigenlijk een oud principe: een groep mensen spreekt met elkaar af dat ze elkaar financieel steunen als één van hen iets overkomt.

Zonder hoge kosten en zonder kleine lettertjes. En iedere ondernemer kan meedoen. Zo werkt SamSamkring! Hieronder leggen we in drie stappen uit hoe SamSamkring werkt.

Hiernaast vind je een infographic die goed op je scherm past en dit bestand kan je juist weer goed printen.

Sparen en schenken

Anders dan bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering betaal je bij onze schenkkring geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening.

Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook.

lees meer over sparen en schenken…

Ziek zijn en geld ontvangen

Als jij ziek bent, ontvang jij (na twee maanden eigen risico) schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden.

Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

lees meer over schenkingen ontvangen…

Ondersteuning arbodienst

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.

En als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

lees meer over de arbodienst…

Waarom wij meedoen!Ingrid

Virtual Officemanager & Virtual Assistant bij Ingsbizz

Ik heb er een fijn gevoel bij, SamSam is duidelijk en overzichtelijk. Ik heb een spaarpotje en dat geld staat daar prima. Ik vind het fijn om iets geregeld te hebben én ik bespaar maandelijks 100 euro.

Ik dacht: “Als ik ga betalen dan wil ik er ooit iets voor terugzien”. bij samSam blijft mijn geld van mij. De cijfers van afgelopen jaren waren heel gunstig dus de keus was snel gemaakt. Ik vind het ook niet prettig dat mijn hele doopceel wordt gelicht bij een reguliere verzekeraar; als je een weknemer bent gebeurt dat ook niet. ik vind daar wel iets van….

Guido

Sales en marketing support

Door een tip van Jacqueline dat ik de wachttijd bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering ook op 24 maanden kon zetten, zodat de premie fors omlaag kon, was ik verkocht.

Voor mij is dit een topcombincatie met een lage verzekeringspremie bij de bank voor het relatief kleine risico dat je langer dan 24 maanden ziek bent. Met de inleg bij de schenkkring (voor de eerste 24 maanden) help je andere ondernemers mochten zij ziek worden en zij helpen jou als je ziek bent. Daarnaast spaar je een groot deel van je inleg waardoor je een mooi spaarpot opbouwt.

Zo werkt SamSamkring – de vijf meest gestelde vragen 0ver een schenkkring

 • Hoeveel betaal ik per maand?

  SamSamkring is geen arbeidsongeschiktheidsverzekering maar een schenkkring. Je betaalt geen premie maar je schenkt en spaart. Je gebruikt jouw spaargeld dus om andere ondernemers te helpen. Hoeveel en hoe vaak je schenkt hangt af van het aantal zieken. Als je lid wordt betaal je eenmalige inschrijfkosten en een maandelijkse contributie.
  Meer weten over kosten

 • Ik ben ziek, en dan?

  Als je ziek bent, meld je dat via Mijn SamSam. Na twee maanden ga je schenkingen van de andere leden ontvangen. Al deze schenkingen samen tellen op tot het door jou gewenste inkomensniveau. Na jouw ziekmelding neemt de casemanager van de arbodienst, bureau Streefkerk, contact met je op.
  Meer weten over schenkingen

 • Waarom krijg ik maar 24 maanden schenkingen?

  Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen (per casus). Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Langer dan 24 maanden schenken kan bij voldoende financiële stabiliteit. Bij een groter ledenaantal zullen we de maximale duur verlengen. Een besluit hierover wordt altijd samen met de leden genomen.

 • Wat doet de arbodienst?

  Onze schenkkring werkt samen met Bureau Streefkerk. Met de casemanager maak je een inschatting van de ernst en de duur van de situatie. Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts wat er met je aan de hand is en bepaalt een arbeidsdeskundige de mate van arbeidsongeschiktheid. Uitgangspunt van deze professionals is steeds dat jij zo snel mogelijk weer aan het werk wilt.
  Meer weten over de arbodienst

 • Wat zijn de voordelen?

  Het belangrijkste is natuurlijk dat je als lid altijd zeker bent van een inkomen bij ziekte (daarvoor is er een buffer). En dan nog een paar voordelen vergeleken met een arbeidsongeschiktheidsverzekering: we kennen geen uitsluitingen, het is betaalbaar, lid worden kan online, makkelijk en snel, iedere (startende) ondernemer kan lid worden, samenwerking met onafhankelijke arbodienst, jij helpt met jouw geld andere ondernemers.
  Meer weten over de voordelen

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!