Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

SamSamkring of Broodfonds

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-zeker.svg

Zeker, eerlijk en betrouwbaar

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-thumbsup.svg

Eenvoudig online te regelen

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-deelnemers.svg

Ook voor starters en 59+ers

Stel je gewenste netto inkomen bij arbeidsongeschiktheid in

(zie ook de uitleg van de SamSamcheck onder het formulier):

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Benodigd inkomen

bruto uit onderneming per maand (ZZP’er).

* het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden varieert maandelijks (iets). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Lees de privacy gedragscode van SamSamkring. De schenkkring is ons product. Jij bent dat niet. Daarom verkopen we je persoonsgegevens niet. Nooit. Aan niemand!

Bij de door jouw gekozen dekking hoort

Met de maandelijkse storting van bedoelen we het bedrag dat je maandelijks op je SamSam rekening moet storten bij de door jou gekozen dekking van . Dit is dus de inleg voor schenkingen en arbodienst () opgeteld bij de contributie ().

De maandelijkse kosten van zijn daadwerkelijk ook alle maandelijkse kosten bij elkaar opgeteld bij jouw gekozen dekking.

De gemiddelde kosten () zijn dus een stuk lager dan het bedrag dat je maandelijks stort (), de rest van het bedrag is je spaarbedrag. De kosten variëren iedere maand uiteraard iets door de variabele arbodienst kosten en de schenkingen aan deelnemers.

De eenmalige inschrijfkosten om mee te doen met SamSamkring bedragen € 150.

Het bedrag van bij maandelijks gespaard is het bedrag dat er per maand gemiddeld over is gebleven van de maandelijkse storting (en dus daadwerkelijk is gespaard) na verrekening van ALLE kosten.

Dit spaarbedrag draagt bij aan de financiële buffer die we met z'n allen hebben zodat we ook in slechte tijden voldoende geld hebben om te schenken.

De benodigde winst van is de (gemiddelde) bruto winst uit je onderneming dat je als ZZPer minimaal nodig hebt om met de ingestelde dekking van mee te kunnen doen. Ben je een starter, dan kijken we bijvoorbeeld naar je laatst verdiende salaris en je plannen. Heb je een BV dan is de noodzakelijke (geconsolideerde) winst vaak hoger dan wanneer je een ZZPer bent en in dit geval is dat .

Voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iedereen

Ook voor starters, 60+ ers en mensen met een medische historie

Wij van SamSamkring vinden dat alle ZZP’ers recht hebben op een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom mogen alle ondernemers ook meedoen. Zonder uitzondering! Want ziek zijn zonder inkomen..  je moet er niet aan denken. Bij SamSamkring kijken wij niet naar je medische historie, leeftijd of beroep. Iedere ondernemer mag meedoen voor dezelfde voorwaarden.
Je deelname regel je eenvoudig in een online intake van 30 minuten.

SamSam is een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering omdat je geen premie betaalt. Op de SamSamrekening spaar je maandelijks een bedrag en daarvan worden de kosten en schenkingen betaalt. De rest spaar je en krijg je bij einde deelname gewoon weer terug. Je betaalt een klein bedrag aan administratiekosten. De basis is dat ondernemers en ZZP’ers elkaar financieel bijstaan tijdens hun arbeidsongeschiktheid.

s’Jack Vermeulen was lid van een Broodfonds maar kiest nu voor SamSamkring.

 

SamSamkring: het moderne en sociale alternatief

Zakelijk en solidair

Tegenwoordig bestaan er een aantal alternatieve  goedkope arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen zoals SamSamkring of een Broodfonds. Het voordeel van SamSamkring is dat je als ondernemer volledig ontzorgd wordt.

Geen bestuurstaken en geen bijeenkomsten; SamSam Servicebureau regelt alles voor je. En alle gegevens over je inkomen en gezondheid blijven anoniem. Daarover wordt niet gesproken met andere deelnemers. Een arbodienst beoordeelt de ziekmeldingen en begeleidt de zieke deelnemers. Zo kun je je als je ziek bent zonder financiële stress richten op je herstel.

Dus zoek jij een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering? Doe de SamSamCheck en bekijk je mogelijkheden. En uiteraard kun je ons ook altijd even bellen of mailen; we horen graag van je!

Ben je op zoek naar een vergelijking tussen alle verschillende alternatieven? Yezzer heeft de belangrijkste op een rij gezet. En het mooie is: SamSamkring komt bij Yezzer uit de bus als de schenkring met de beste voorwaarden!

Echte leden over SamSamkring

Ernst Jan

werkplekaanpassingen

Ik ben zelf ook lid van SamSamkring en ben blij dat ik nu iets geregeld heb voor als ik langdurig ziek word.  Het regelen stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar niets menselijks is mij vreemd en dus ook uitstelgedrag niet.

Je denkt: “Ik los het wel op als er iets gebeurt.” Maar ik heb dagelijks te maken met (bijna) arbeidsongeschikte mensen. En dat wil je niet. Dat SamSam een grote club ondernemers is sprak me aan. Ik ben niet zo van verzekeren; je hoeft niet alles te verzekeren wat mij betreft. Maar bij SamSam doe je het met elkaar veel betaalbaarder.

Pauline

Interim IT manager

Ik vind het mooi dat de oprichters zich met zoveel overtuiging en enthousiasme inzetten voor de leden. Er staat een kwalitatief hoogwaardig product. Voor mij is het grote voordeel van SamSamkring dat er een goede balans is tussen het zakelijke en het sociale.

Ik doe mee met SamSamkring om zeker te zijn van inkomen mocht ik uitvallen door ziekte. Toen ik lid werd was ik bezig me de aanschaf van een woning en wilde ik  geen zorgen hebben over eventuele ziekte en inkomen. Lid worden was zo gepiept.

Pui Mee

Adviseur Water en klimaat

Pui Mee Chan is ondernemer bij een Utrechts adviesbureau voor de publieke sector op het gebied van water en klimaat. Haar uitgangspunt is: De meest mensen deugen. En dat is ook de basis voor SamSamkring.  Pui Mee: “Mooi vertrekpunt is hoe je er zelf in zit: je gaat zelf toch ook geen misbruik maken van een AOV voorziening? Dus waarom zou je denken dat een ander dat wel doet? Bij SamSamkring zie je dat het werkt: deelnemers hebben vertrouwen in de medemens en vinden het prima om elkaar te helpen.”

Het concept van SamSamkring past in deze tijd.

Jessica

Co-founder Out of the Rat Race

Ik ben als ZZP-er werkzaam in de TV/Event branche. Het regelen van mijn AOV stond al heel lang op 1 van mijn vele To-Do lijstjes, maar kwam er nooit van. ook omdat de kosten daarvan heel hoog bleken te zijn.

SamSam bleek hiervoor echter de uitkomst. Iedere maand een overzichtelijk bedrag dat uiteindelijk “gewoon van mij blijft”. En daarom heb ik mij aangesloten bij SamSamkring. en ik merk dat dat me rust geeft. Ik mag en kan nu ziek worden, ook al staat dat zeker niet op mijn To-Do lijstjes.

Caroline

GZ Psycholoog

Het is jammer dat verzekeraars alleen maar naar medische diagnoses kijken en niet naar je veerkracht en doorzettingsvermogen. Deze bepalen namelijk ook voor een belangrijk deel of je inzetbaar bent voor werk of niet. Eenmaal ziek geweest blijf je in hun ogen altijd ziek en kwetsbaar. Ik ben welkom bij SamSamkring, hoe ik ook ben. En daar ben ik dankbaar voor.

Angelique

Visuals

Door SamSamkring weet ik: Ik hoef mijn huis niet uit en hoef daar dus niet wakker van te liggen. Ik vond het fijn dat er bij jullie tijd was zaken uit te leggen, samen te kijken en daar de tijd voor te nemen. Het is allemaal heel gedegen en tot in detail uitgewerkt en dat hoort bij het product.

Nu heb ik rust en dat voelt fijn. SamSamkring past bij hoe ik wil ondernemen, liever in vertrouwen. Natuurlijk wel gedegen maar in compassie en samen. Mijn ondernemersreis is tof en dit heb ik nodig om rust te voelen.”

Meer weten?