De SamSamcheck: start meteen!

Wat als je als ZZP’er ziek wordt? Daar wil je natuurlijk liever niet aan denken. Toch is het verstandig om uit te zoeken wat jouw inkomen in geval van ziekte zou zijn wanneer je lid van SamSamkring wordt. Dan weet je waar je aan toe bent als je als ZZP’er arbeidsongeschikt raakt, en kun je je opties vergelijken.

Stel je gewenste (netto) inkomen in (zie ook uitleg onder het formulier):

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Benodigd inkomen

bruto resultaat uit onderneming per maand (ZZP’er).

* het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden varieert maandelijks (iets). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Lees de privacy gedragscode van SamSamkring. De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 150 incl BTW.

De door jou gekozen dekking is:

Maandelijkse storting

Met de maandelijkse storting van bedoelen we het bedrag dat je maandelijks op je SamSam rekening moet storten bij de door jou gekozen dekking van . Dit is dus de inleg voor schenkingen en arbodienst () opgeteld bij de contributie ().Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten van zijn daadwerkelijk ook alle maandelijkse kosten bij elkaar opgeteld bij jouw gekozen dekking.

De gemiddelde kosten () zijn dus een stuk lager dan het bedrag dat je maandelijks stort (), de rest van het bedrag is je spaarbedrag. De kosten variëren iedere maand uiteraard iets door de variabele arbodienst kosten en de schenkingen aan deelnemers.

Maandelijks gespaard

Het bedrag van bij maandelijks gespaard is het bedrag dat er per maand gemiddeld over is gebleven van de maandelijkse storting (en dus daadwerkelijk is gespaard) na verrekening van ALLE kosten.

Dit spaarbedrag draagt bij aan de financiële buffer die we met z’n allen hebben zodat we ook in slechte tijden voldoende geld hebben om te schenken.

Benodigd inkomen uit onderneming

Het benodigd inkomen van is het (gemiddelde) bruto resultaat uit je onderneming dat je als ZZPer minimaal nodig hebt om met de ingestelde dekking van mee te kunnen doen. Ben je een starter, dan kijken we bijvoorbeeld naar je laatst verdiende salaris en je plannen. Heb je een BV dan is het noodzakelijke resultaat uit onderneming vaak hoger dan wanneer je een ZZPer bent en in dit geval is dat .

Meer informatie over hoe SamSamkring werkt? Zo werkt het!

AOV berekenen SamSamkring - duim rood

Ik doe mee!

Waarom wij meedoen!Pauline (Interim IT manager) deed de SamSamcheck

Pauline

Interim IT manager

Ik vind het mooi dat de oprichters zich met zoveel overtuiging en enthousiamse inzetten voor de leden. Er staat een kwalitatief hoogwaardig product. Voor mij is het grote voordeel van SamSamkring dat er een goede balans is tussen het zakelijke en het sociale.

Ik doe mee met SamSamkring om zeker te zijn van inkomen mocht ik uitvallen door ziekte. Momenteel ben ik bezig me de aanschaf van een woning en ik wil geen zorgen hebben over eventuele ziekte en inkomen. Lid worden was zo gepiept.

Bas (eigenaar Evolvers) deed de SamSamcheck

Bas

Eigenaar van Evolvers

Na vele jaren zelf geld opzij te hebben gelegd voor mogelijke ziekte en een aantal hoge offertes van AOV’s in mijn mailbox, stuitte ik op SamSamkring. Broodfondsen hebben mij gevoelsmatig nooit aangetrokken. SamSamkring gelijk.

Vooral de zakelijke aanpak en de transparante opzet spraken mij aan. De kosten zijn verwaarloosbaar en in goede tijden bouw je zelfs kapitaal op door te sparen op jouw eigen spaarrekening! Ik raad elke ondernemer aan om aan boord te komen, het geeft echt rust

Check je kosten maar ook de voorwaarden

Ok, ok, leuk om te doen natuurlijk, de SamSamcheck. Als je het formulier hierboven helemaal hebt ingevuld, dan weet je nu wat een lidmaatschap bij SamSamkring jou gaat kosten. Maar laten we ook even de voorwaarden herhalen. Transparantie, duidelijkheid en eerlijkheid vinden wij namelijk enorm belangrijk. Zo weet je waar je aan begint als je mee gaan doen met ons alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Voorwaarden om lid te worden van de SamSamkring:

  • Je bent zelfstandig ondernemer;
  • Op het moment dat je lidmaatschap aanvangt, ben je in staat jouw beroep / werkzaamheden uit te voeren. Je bent dus niet beroepsarbeidsongeschikt;*
  • Je genereert inkomen uit je onderneming. Of als je starter bent: je weet dat je inkomen gaat genereren.

* Als je op het moment dat jouw lidmaatschap ingaat door ziekte niet in staat bent jouw eigen beroep / werkzaamheden uit te voeren en/of als je weet dat je binnenkort door een ziekte / behandeling of ingreep (tijdelijk) niet jouw beroep / werkzaamheden kunt uitvoeren, kun je nog niet lid worden. Je meldt je dan aan als lid wanneer je weer volledig in staat bent om te werken.

We hebben natuurlijk nog wat meer voorwaarden, die lees je in Onze afspraken.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!