SamSam Servicebureau

Vier enthousiaste ondernemers met een overtuiging. Dat zijn wij van SamSam Servicebureau. Wij staan voor transparantie en professionaliteit gecombineerd met plezier en passie. Ons doel: zorgen dat jij kunt ondernemen zonder zorgen over jouw inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid.

Onze dienstverlening

Ons doel is onze leden zoveel mogelijk ontzorgen.  Alleen lid worden moet je zelf doen. Daarna regelen we bijna alles voor je. Wat wij zoal voor SamSamkring en de leden van SamSamkring doen:

We werven nieuwe leden voor SamSamkring. Meer leden betekent meer financiële stabiliteit en dus meer zekerheid. Maar ook lagere kosten. Daar heb je als lid dus profijt van.

We begeleiden nieuwe leden bij de aanmeldprocedure. We stemmen met hen af wat een voor hen passend inkomensniveau is en beantwoorden vragen en helpen waar nodig.

We vervullen alle verenigingstaken. Zoals: het innen van de contributie, het bijhouden van de ledenadministratie, het opstellen van de jaarrekening en begroting, het organiseren van online Algemene Ledenvergaderingen.

We verwerken alle ziekmeldingen en herstelmeldingen. We schakelen de arbodienst in. In 2019 zullen we een preventie aanbod samenstellen met kortingen voor leden.

Als er leden ziek zijn, berekenen wij iedere maand hoeveel iedereen  moet schenken. En wij zorgen dat deze schenkingen aan de zieke(n) plaatsvinden.

Wij bewaken het saldo op alle SamSamrekeningen. Heeft iedereen zijn spaarbedrag gestort? Is jouw maximale buffer bereikt dan storten we maandelijks het teveel terug. Dreigen er tekorten? Dan adviseren wij tijdig over mogelijke oplossingen.

Wil je meer weten over waar wij voor staan en wie wij zijn? Heb je vragen over onze dienstverlening? Kom naar een info-avond of doe mee met een webinar.

Waar we voor staan

Wij vinden dat iedere ondernemer zou moeten zorgen dat hij als hij ziek is niet zonder inkomen zit. Veel ondernemers onderschatten de impact van ziekte op hun leven, hun gezin en hun onderneming. Wij zijn zelf ondernemers en hebben dit van dichtbij meegemaakt.

De hoge premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering schrikt veel ondernemers af. Of ze worden niet toegelaten vanwege “gezondheidsrisico’s”. Sluit je als ondernemer wel een AOV af, dan blijkt deze in de praktijk niet altijd uit te keren als dat wel nodig is. Wij snappen dus heel goed dat veel ondernemers hier niet voor kiezen. Dat doen we zelf ook niet (meer).

Met SamSam willen wij bijdragen aan het mogelijk maken van een betaalbare en eerlijke inkomensvoorziening tijdens ziekte voor ondernemers. Lid worden van SamSamkring betekent minder kosten en meer zekerheid. Wij zorgen voor al het regelwerk en de administratie zodat jij als ondernemer zorgeloos kunt blijven ondernemen.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over onze dienstverlening. Daarom meten en analyseren we die tevredenheid en werken we steeds aan het verbeteren van onze processen en dienstverlening.

Wij zijn een onderneming dus willen we groeien. Maar dat willen we niet alleen voor onszelf maar ook voor onze klanten. Want meer leden leidt tot lagere kosten per lid. Een deel van onze processen is volledig geautomatiseerd. Met meer leden kunnen we dus schaalvoordeel realiseren dat we gaan vertalen naar lagere maandelijkse kosten.

Wij zijn enthousiast over dit concept van delen en voor elkaar zorgen. Het principe dat ondernemers voor ondernemers zorgen bij problemen, is al 4000 jaar oud. Coöperaties doen het al een paar honderd jaar. In de nieuwe deeleconomie zijn er steeds meer nieuwe crowdsurance initiatieven zoals broodfonds, Sharepeople, CommonEasy, etc.
Lees meer over de verschillen tussen SamSamkring, AOV en broodfonds. 

Meer weten over wie wij zijn

Berry Tijhuis

Sinds 2014 werk ik als ZZP-er. Ik ben blij met de flexibiliteit van het ondernemerschap. Maar ik zie ook de risico’s. Mijn gezin kan niet draaien zonder mijn inkomen. Het risico op ziekte delen met andere ondernemers en geen geld weggooien aan dure premies, daar word ik enthousiast van! Dit met SamSam mogelijk maken op een zakelijke, transparante en makkelijk toegankelijke manier voor andere ondernemers, geeft mij veel voldoening.

Roland Blaauw

In augustus 2012 heb ik mij ziek gemeld bij mijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. We zijn nu meer dan 6 jaar verder en feitelijk ben ik 100% arbeidsongeschikt voor mijn beroep. Na 5 jaar strijden met mijn verzekering heb ik een schikking getroffen en afscheid genomen van die verzekeraar. Je moet toch verder. Omdat dit iedereen kan overkomen en wij met SamSamkring een goed alternatief bieden, zet ik mij met hart en ziel in voor ons bedrijf.

Jacqueline Blaauw

Als kwaliteitsmanager is kwaliteit leveren mijn ambitie. Ik wil toegevoegde waarde leveren waarmee ondernemers echt tevreden zijn. Het leuke van SamSam is voor mij dat het een mooi en eerlijk product is waarbij ondernemers echt zekerheid hebben. SamSam doen we samen: het is mooi om te zien dat ondernemers elkaar hierin vinden. En daar draag ik graag aan bij.

Marcel Willemsen

Ik ben een bioinformaticus met een pragmatische no-nonsense instelling. Ik vind het leuk om de processen van SamSam te automatiseren met degelijke intuïtieve systemen. Zodat we het voor leden en bestuursleden zo makkelijk mogelijk maken. Dan kunnen zij zich focussen op wat zij het liefste doen: zorgeloos ondernemen.

Privacy verklaring en algemene voorwaarden

Natuurlijk hebben we ook een  privacy beleid en algemenevoorwaarden. Niet cool, maar wel noodzakelijk. Je vindt ze door hier te klikken: privacy beleidalgemene voorwaarden.

Sluit Menu