SamSam bijeenkomst Amsterdam

Op 11 september vond onze vijfde SamSam informatiebijeenkomst plaats. Eerlijk is eerlijk. De opkomst viel kwantitatief wat tegen. Maar was kwalitatief weer bijzonder hoog. Een aantal ondernemers / ZZP’ers waren net gestart met hun eigen bedrijf / onderneming. Het enthousiasme en de energie waarmee zij hierover vertelden was aanstekelijk. Maar ook deze positieve ondernemers, realiseerden zich goed dat het iedereen kan overkomen: arbeidsongeschiktheid. En dus wilden zij alles weten over ons alternatief voor de AOV / arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zij reageerden enthousiast. Een paar van hun opmerkingen: “mooi sociaal initiatief”, “goed dat je geld niet in een grote zwarte pot verdwijnt”. Vooral de kleine schenkingen aan een ziek lid, vonden ze bijzonder. Een ondernemer / ZZP’er die lid is en arbeidsongeschikt ontvangt van alle andere leden een klein bedrag. Dat gaat vaak om een paar tientjes. Zo schenkt niemand meer dan het fiscaal toegestane maximum per jaar. De zieke krijgt iedere maand al die bijschrijvingen op zijn rekening. “Dan voel je je echt gesteund.” merkten onze enthousiaste aanwezigen op.

Leuk deze reacties. En fijn dat deze ondernemers meteen de volgende dag al de eerste stap hebben gezet om lid te gaan worden van SamSam kring Zakelijk. Per 1 oktober zijn zij verzekerd van een inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid zonder dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ze zijn van harte welkom!

Vol energie reden wij weer terug naar Utrecht. Door de leuke ontmoetingen maar ook door de bijzondere locatie Buurtboerderij Ons Genoegen en de hartelijke ontvangst daar. Kortom, een goed bestede avond.