Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Roland Blaauw over AOV schenkkringen

Roland Blaauw - oprichter

SamSamkring, sinds 2018

Ik vond dat dat er een betere oplossing nodig is voor zelfstandigen, die zich serieus willen beschermen tegen inkomensverlies door tijdelijke arbeidsongeschiktheid. “Een AOV schenkkring is gewoon verzekeren zoals verzekeren ooit bedoeld is. Ondernemers zorgen voor elkaar in tijden van nood. En het is onze verantwoordelijkheid om alles goed te organiseren voor onze deelnemers.”

Hier sta ik voor

“Tegen iedereen die zelfstandig werkt en zich wil verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, zou ik willen zeggen: oriënteer je heel goed. Wat kun je besteden, wat heb je nodig, wat werkt voor jou? Diverse aanbieders van schenkkringen hebben namelijk verschillende voorwaarden. En ook de hoogte van de uitkering en het eigen risico verschillen nogal.”

Wij informeren ondernemers ook over de actualiteit. Samen met een verzekeringsadviseur hebben wij een webinar over de verplichte AOV gegeven.

Webinar verplichte AOV

“Mijn vak is programmamanager en procesmanager. Ik werd na afronden van een opdracht vaak teruggevraagd door mijn klanten als zij iemand zochten die het gewoon heel goed regelt.  Kwaliteit zit mij in het bloed. Wij zijn serviceverlener en hebben maar één belang: zorgen dat het heel goed geregeld is. Daar moet je als deelnemer blind op kunnen vertrouwen.

Ons verdienmodel zit in contributie en inschrijfgeld en wordt niet beïnvloed door de hoogte van de schenkingen. Dat is het grote verschil tussen ons en een verzekeraar.”

Roland op LinkedIn

“Het mooie van dit werk is dat ik weet dat ik mensen écht help. Niet met dikke kortingen of mooie praatjes maar met de zekerheid dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun financiën als ze ziek zijn.”

“Wij zijn gewoon goed bereikbaar per telefoon. Want we begrijpen dat je soms gewoon een vraag wilt stellen. En dan heb je geen zin om met een chatbot te stoeien. Inkomen bij ziekte is mensenwerk. Dus onze mensen, maar ikzelf ook, hebben als motto: “bel ons gerust; we helpen je graag verder!”

Roland Blaauw bij DUIC in Zaken

Bij DUIC in Zaken vertelt Roland Blaauw over SamSamkring, misschien wel hét alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering!
Hoe komt het toch dat zoveel zzp’ers niks regelen voor het geval ze arbeidsongeschikt worden? Bijna tweederde van de zzp’ers hebben zich niet ingedekt voor als ze langdurig ziek worden. Den Haag maakt zich hier terecht zorgen over maar: er zijn inmiddels mooie initiatieven! Roland denkt dat zzp’ers hun AOV niet geregeld hebben als zij de premie hoog vinden of arbeidsongeschiktheid niet als risico beleven. Verder is het regelen van verzekeringen ook gewoon saai.

De verplichte AOV laat nog jaren op zich wachten en de dekking is erg laag. Daarom is het handig om nu iets te regelen.

Roland Blaauw in de media

Regelmatig wordt Roland geinterviewd over zijn ervaring met arbeidsongeschiktheid en over SamSamkring.

In een interview met flexnieuws.nl vertelt Roland: “Mensen onderschatten de impact die het heeft als je ziek wordt en je verzekeraar weigert uit te keren. Ik heb twee jaar een uitkering gekregen, maar de strijd over het geld besloeg daarna nog eens drie jaren. Ik was er van 2012 tot en met 2017 mee onder de pannen. Dat heeft mij doen inzien dat er een betere oplossing nodig is voor zelfstandigen, die zich serieus willen beschermen tegen inkomensverlies door tijdelijke arbeidsongeschiktheid.” lies het hele interview op flexnieuws.nl

In 2012 werd Roland arbeidsongeschikt door RSI. In een gesprek met Egbertien Martens van de RSI vereniging is zijn tip: ” ”Neem tijd voor je klachten, heb geduld. Snel mijn RSI klachten proberen te verhelpen is mij niet gelukt en gaf extra stress. Zorg eerst voor een goede ontspanning.” En: “Ga niet zelf dokteren. Zoek hulp bij RSI-deskundigen. Zoek een brede aanpak van je klachten, zoals in een multidisciplinair team of bij een revalidatiearts.” Lees hier het hele interview in RSI Magazine.

Meer weten?