Podcast over SamSamkring

Sociaal verzekeren

Alexandra Calmero van Brandkarma en Jacqueline Blaauw van SamSamkring bespreken in deze podcast het hoe, wat en waarom van SamSamkring, een vorm van sociaal verzekeren.

Ondernemers staan er om bekend dat ze van risico’s houden, maar soms nemen ze teveel risico. Met SamSamkring heb je de risico’s van arbeidsongeschiktheid op een voordelige en eerlijke manier geregeld. SamSamkring is ontstaan uit eigen persoonlijke ervaring als arbeidsongeschikte ondernemer.

Niet zeuren, doorwerken!

Wist je dat 80% van de ondernemers niet verzekerd is voor arbeidsongeschiktheid? Dat gebeurt mij toch nooit, ik ben nooit ziek. Gewoon lekker doorwerken, niet zeuren en omzet draaien.

Helaas blijkt uit de praktijk dat arbeidsongeschiktheid toch vaker gebeurt dan verwacht. Het kan iedereen overkomen, dus ook ondernemers. Als je onverhoopt ziek wordt en niks geregeld hebt, is al snel de bodem van de inkomstenbron zichtbaar.

Een vorm van sociaal verzekeren

SamSamkring is een vorm van sociaal verzekeren, zoals het aanvankelijk bedoeld was. Ontstaan uit eigen persoonlijke ervaring als arbeidsongeschikte ondernemer. SamSamkring is een landelijke schenkkring, die een grote variëteit aan ondernemers helpt om hun toekomst veilig te stellen.

Iedere ondernemer kan meedoen. Ook startende ondernemers en oudere ondernemers zijn welkom. Er is geen medische keuring nodig, want SamSamkring kent geen uitsluitingen. Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook.

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.

Luister hier naar de hele podcast van Alexandra Calmero van Brandkarma.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!