Over SamSamkring

Als je mee gaat doen met onze schenkkring word je lid van de vereniging SamSamkring. Wij zijn een groep ondernemers met een gedeelde overtuiging, wij regelen onze arbeidsongeschiktheidvoorziening gewoon zelf!

Over SamSamkring, onze vereniging

SamSamkring is op 26 juni 2018 opgericht door twee van de eigenaars van het SamSam Servicebureau. SamSamkring is een vereniging zodat we op democratische wijze een schenkkring in stand kunnen houden (de Algemene Leden Vergadering heeft alle ‘macht’). Dit is naar onze overtuiging een passende wijze om met belangrijke zaken, je inkomen bij ziekte, om te gaan. Zoals iedere vereniging hebben ook wij een bestuur. Momenteel is Ernst-Jan Bergman de voorzitter van de vereniging (zie hier zijn linkedIN profiel) en is Roland Blaauw (zie hier onder) de penningmeester en secretaris.

deelnemers deze maand

arbeidsongeschiktheid met schenkingen*

gespaard van de inleg*

* gemiddeld in de afgelopen 6 maanden

De vereniging heeft een contract met het SamSam Servicebureau dat de vereniging volledig ontzorgt (zie ook www.samsamservicebureau.nl). De contributie die de leden betalen aan de vereniging zijn ook meteen de kosten voor de dienstverlening van het Servicebureau. Omdat de vereniging meer een noodzakelijke vorm is voor de schenkkring en het Servicebureau de belangrijkste zaken regelt, vind je op deze pagina verder informatie over de (mede)eigenaars van het SamSam Servicebureau.

Het SamSam Servicebureau: Ons persoonlijke verhaal

Wij zijn Jacqueline en Roland Blaauw, en SamSamkring is (mede) geboren uit onze eigen negatieve ervaring met een verzekeraar. Toen Roland arbeidsongeschikt raakte, dacht hij goed verzekerd te zijn bij een grote verzekeraar. Na een jaar besloot de verzekeringsmaatschappij de uitkering echter af te bouwen om vervolgens helemaal niets meer uit te keren. Dit terwijl er geen discussie was over het feit dat Roland niet kon werken. De gevolgen daarvan waren groot.

Met behulp van een advocaat spanden wij een rechtszaak aan, die na jarenlange strijd resulteerde in een schikking. Zowel onze eigen ervaringen als een deel van het bedrag van de schikking hebben wij gebruikt voor het ontwikkelen van een beter alternatief voor een AOV.

Onze overtuiging: álle ondernemers moeten zich kunnen verzekeren van een inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid zonder kleine lettertjes. Daar zetten wij ons met hart en ziel voor in (zie ook www.samsamservicebureau.nl).

Meer weten over onsRoland Blaauw

Sinds 2004 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik heb jarenlang als consultant gewerkt, zowel bij grote bedrijven als in het MKB. Uiteindelijk vind ik mijzelf een goede regelneef met oprechte interesse in mensen en veel affiniteit met techniek. Ik vind het altijd leuk mij ergens in te verdiepen. Voor SamSamkring richt ik mij op het goed organiseren van het bedrijf, de IT en de contacten met klanten. Ik ben enorm blij ik mij nu in kan zetten voor een product wat ik echt waardevol vind. Meer informatie vind je in mijn linkedIN profiel.

Jacqueline Blaauw

Sinds 2005 ben ik zelfstandig ondernemer. Eerst jarenlang als consultant kwaliteitsmanagement en nu met SamSam. Mijn ervaring zet ik in om binnen SamSam kwaliteit te borgen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de marketing. SamSam is een mooi en eerlijk product waarbij ondernemers echt zekerheid hebben. SamSam doen we samen: het is mooi om te zien dat ondernemers elkaar hierin vinden. Op LinkedIn kun je meer vinden over mijn ervaring.

Waar wij van SamSamkring voor staan

Wij vinden dat iedere ondernemer maatregelen moet kunnen nemen om te voorkomen zonder inkomen te zitten in geval van ziekte. Veel ondernemers onderschatten de impact van ziekte op hun leven, hun gezin en hun onderneming. Wij zijn zelf ondernemers en hebben dit van dichtbij meegemaakt.

De hoge premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering schrikt veel ondernemers af. Of ze worden niet toegelaten vanwege zogenaamde “gezondheidsrisico’s”. Sluit je als ondernemer wel een AOV af, dan blijkt deze in de praktijk niet altijd uit te keren als dat wel nodig is. Wij snappen dus heel goed dat veel ondernemers hier niet voor kiezen. Dit doen we zelf ook niet meer.

Met SamSam willen wij bijdragen aan het mogelijk maken van een betaalbare en eerlijke inkomensvoorziening tijdens ziekte voor ondernemers. Lid worden van SamSamkring betekent minder kosten en meer zekerheid. Wij zorgen voor al het regelwerk en de administratie zodat jij als ondernemer zorgeloos kunt blijven ondernemen.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn over onze dienstverlening. Daarom meten en analyseren we die tevredenheid en werken we steeds aan het verbeteren van onze processen en dienstverlening.

Wij zijn een onderneming dus willen we groeien. Maar dat willen we niet alleen voor onszelf maar ook voor onze klanten. Want meer leden leidt tot lagere kosten per lid. Een deel van onze processen is volledig geautomatiseerd. Met meer leden kunnen we dus schaalvoordeel realiseren dat we gaan vertalen naar lagere maandelijkse kosten.

Wij zijn enthousiast over dit concept van delen en voor elkaar zorgen. Het principe dat ondernemers voor ondernemers zorgen bij problemen, is al 4000 jaar oud. Coöperaties doen het al een paar honderd jaar. In de nieuwe deeleconomie zijn er steeds meer nieuwe crowdsurance initiatieven zoals broodfonds, Sharepeople, CommonEasy, etc.
Lees meer over de verschillen tussen SamSamkring, AOV en broodfonds. 

Onze dienstverlening

Het SamSam Servicebureau B.V. (www.samsamservicebureau.nl) is DE leverancier van de vereniging waar je lid van wordt (SamSamkring Zakelijk I). Ons doel is de leden zoveel mogelijk te ontzorgen.  Alleen lid worden moet je zelf doen. Daarna regelen we bijna alles voor je. Wat wij zoal voor SamSamkring Zakelijk I en de leden van SamSamkring doen:

  • Wij beantwoorden natuurlijk al je vragen. Of je nu benieuwd bent in deelname of een vraag hebt over de verplichte AOV. Of je nu als deelnemer wilt weten hoeveel geld je al gespaard hebt of een andere vraag hebt. Wij zijn heel goed bereikbaar. Per e-mail of telefonisch. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens. En krijg je ons niet te pakken? dan bellen we terug, altijd! En we hebben de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden ook voor je in de FAQ gezet.
  • Wij werven nieuwe leden voor SamSamkring. Meer leden betekent meer financiële stabiliteit en dus meer zekerheid. Ook als we meer aan preventie willen gaan doen of willen samenwerken met een verzekeraar (…) dan is het handig dat we met veel leden zijn.
  • Wij begeleiden nieuwe leden bij de aanmeldprocedure. We stemmen met hen af wat een voor hen passend inkomensniveau is en beantwoorden vragen en helpen waar nodig.
  • Wij vervullen alle verenigingstaken. Zoals: het innen van de contributie, het bijhouden van de ledenadministratie, het opstellen van de jaarrekening en begroting, het organiseren van online Algemene Ledenvergaderingen.
  • Wij verwerken alle ziekmeldingen en herstelmeldingen. We schakelen de arbodienst in en borgen ook de kwaliteit van onze arbodienst. Je privacy is geborgd in het systeem van de arbodienst en de bedrijfsarts.
  • Als er leden ziek zijn, berekenen wij iedere maand hoeveel iedereen  moet schenken. En wij zorgen dat deze schenkingen aan de zieke(n) plaatsvinden.
  • Wij bewaken het saldo op alle SamSamrekeningen. Heeft iedereen voldoende geld gestort? Is jouw maximale buffer bereikt dan storten we maandelijks het teveel terug. Dreigen er tekorten? Dan adviseren wij tijdig over mogelijke oplossingen.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!