Meedoen met SamSamkring

Als je mee gaat doen heb je altijd eerst een persoonlijk gesprek van 30 minuten met een van onze mensen. Zo borgen we dat jij precies weet waar je aan begint en worden altijd al je vragen beantwoord en regel je in 30 minuten alles!

Waarom dat gesprek?

In het kort? De oprichters van SamSam hebben zelf ervaren in wat voor vervelende situatie je kunt belanden als je iets anders geregeld blijkt te hebben dan je dacht. Oftewel, als er opeens voorwaarden, bepalingen of kleine lettertjes zijn die je niet hebt gelezen of had verwacht.

Daarom dat gesprek!

Met een gesprek zorgen we er voor dat jij als je gaat meedoen met SamSamkring precies weet waar je aan begint. We hebben geen kleine lettertjes maar we weten ook dat niet iedereen altijd alles leest. Daarnaast moeten we ook even naar je inkomen uit onderneming kijken om te kijken of de door jou gewenste “dekking” mogelijk is volgens het reglement van de vereniging (maximaal 80% van je gemiddelde netto inkomen uit je onderneming). Zie ook de tekst hier onder. Als je wil weten waar je uit kunt kiezen, check dan hier je mogelijkheden. En uiteraard kun je ons tijdens de intake alle vragen stellen waarop je nog antwoord wilt.

Wil je vooraf nog wat zaken checken? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen en antwoorden.

Wat gaan we doen?

Weer in het kort?

  • Al je vragen beantwoorden
  • De belangrijkste zaken toelichten
  • Het door jou gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid vastleggen
  • Je identiteit formeel vaststellen
  • De eerste storting doen op je SamSamrekening

Oftewel, alles regelen zodat je per de eerste van de volgende maand mee kunt doen!

Inkomen uit onderneming?

Met wat hulp van je boekhouder of accountant

Niet iedereen is van de cijfertjes, en als het gaat om het aantonen van het resultaat van je onderneming kan het zijn dat je accountant of boekhouder alles voor je doet. Die zou je om hulp kunnen vragen.

Als hij of zij aangesloten is bij een brancheorganisatie dan kunnen zij een formulier invullen op de website van het servicebureau waarmee ze aangeven wat het resultaat is van je onderneming waar jij je inkomen uit haalt. Je kan de link naar dit formulier naar ze doorsturen.

Zodra het formulier wordt ingestuurd ontvang je zelf een email en kan je een afspraak maken. Tijdens het gesprek kijken we dan niet naar je inkomen uit onderneming maar beantwoorden we eventuele vragen van je en stellen het door jou gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid vast en lichten de vervolgstappen nog even toe.

Als je het zelf met ons regelt

Voor ons staat voorop dat het een leuk gesprek is! Want we zijn altijd nieuwsgierig naar jou en jouw onderneming. En dan kun je meteen door middel van cijfers laten zien wat jouw inkomen uit onderneming is. Denk bijvoorbeeld aan je jaarrekeningen, aangiftes inkomstenbelasting, enzovoorts.

Startende ondernemers kunnen ook meedoen met SamSamkring. Zij kunnen hun verwachte inkomen uit onderneming laten zien aan de hand van opdrachten,  uurtarief en, als je die al hebt, je eerste BTW-aangifte(s). Wij kijken ook altijd naar je laatst verdiende salaris indien dat relevant is.

En mocht je partner je boekhouding doen, dan is het natuurlijk prima dat hij of zij het gesprek namens jou voert of er gewoon bij is!

We rekenen met het gemiddelde resultaat uit onderneming en passen voor de bruto-netto berekening mkb-winstvrijstelling en eventueel startersaftrek toe (check eventueel deze pagina op berekenhet.nl).

Meedoen met SamSamkring: hoe pakken we het vervolgens aan?

Als je een afspraak maakt, hebben we contact via MS Teams op het afgesproken tijdstip. Als je het resultaat van je onderneming zelf aan ons laat zien (dus geen ingevuld formulier van je boekhouder/accountant), dan kan je via Teams je scherm met ons delen. Dit kan heel eenvoudig en tijdens het gesprek kunnen we je hier uiteraard bij helpen. We kijken dan samen naar jouw cijfers zonder dat je ons iets hoeft te mailen of iets hoeft te uploaden. Natuurlijk blijft alle informatie onder ons. Wij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

Ben je al lid en wil je je dekking aanpassen?
Regel dat a.j.b. via deze pagina en niet via onderstaande agenda!

Waarom wij meedoen met SamSamkring!Jaap

Eigenaar BOK consultancy

Jullie website straalt uit dat het jullie belang is om het goed te regelen. Het is niet zo commercieel. En wat de doorslag gaf is dat ik bij SamSamkring geen sociale verplichtingen heb en wel de zekerheid van een buffer. Plus de professionaliteit en transparantie die jullie uitstralen met de website en in gesprekken.

Ik ben analist dus doe ik altijd voorwerk voordat ik ergens aan begin. Ik wil het goed regelen voor mijn gezin en dan baseer ik me op feiten en niet op emotie. Het moet degelijk en transparant zijn.

Jessica

Co-founder Out of the Rat Race

Ik ben als ZZP-er werkzaam in de TV/Event branche. Het regelen van mijn AOV stond al heel lang op 1 van mijn vele To-Do lijstjes, maar kwam er nooit van. ook omdat de kosten daarvan heel hoog bleken te zijn.

samSam bleek hiervoor echter de uitkomst. Iedere maand een overzichtelijk bedrag dat uiteindelijk “gewoon van mij blijft”. En daarom heb ik mij aangesloten bij SamSamkring. en ik merk dat dat me rust geeft. Ik mag en kan nu ziek worden, ook al staat dat zeker niet op mijn To-Do lijstjes.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!