Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Meedoen met samsamkring

Je maximale dekking

Niet iedereen is van de cijfertjes, en als het gaat om het aantonen van het resultaat van je onderneming kan het zijn dat je accountant of boekhouder alles voor je doet. Die zou je om hulp kunnen vragen.

Als hij of zij aangesloten is bij een brancheorganisatie dan kunnen zij een formulier invullen op de website van het servicebureau waarmee ze aangeven wat het resultaat is van je onderneming waar jij je inkomen uit haalt. Je kan de link naar dit formulier naar ze doorsturen.

Zodra het formulier wordt ingestuurd ontvang je zelf een email en kan je een afspraak maken. Tijdens het gesprek kijken we dan niet naar je inkomen uit onderneming maar beantwoorden we eventuele vragen van je en stellen het door jou gewenste inkomen bij arbeidsongeschiktheid vast en lichten de vervolgstappen nog even toe.

Mail je boekhouder

Voor ons staat voorop dat het een leuk gesprek is! Want we zijn altijd nieuwsgierig naar jou en jouw onderneming. En dan kun je meteen door middel van cijfers laten zien wat jouw inkomen uit onderneming is. Denk bijvoorbeeld aan je jaarrekeningen, aangiftes inkomstenbelasting, enzovoorts.

Startende ondernemers kunnen ook meedoen met SamSamkring. Zij kunnen hun verwachte inkomen uit onderneming laten zien aan de hand van opdrachten, uurtarief en, als je die al hebt, je eerste BTW-aangifte(s). Wij kijken ook altijd naar je laatst verdiende salaris indien dat relevant is.

En mocht je partner je boekhouding doen, dan is het natuurlijk prima dat hij of zij het gesprek namens jou voert of er gewoon bij is!

We rekenen met het gemiddelde resultaat uit onderneming en passen voor de bruto-netto berekening mkb-winstvrijstelling en eventueel startersaftrek toe (check eventueel deze pagina op berekenhet.nl).

Maak een afspraak

Meedoen met SamSamkring: hoe pakken we het vervolgens aan?

Als je een afspraak maakt, hebben we contact via Microsoft Teams op het afgesproken tijdstip. Als je het resultaat van je onderneming zelf aan ons laat zien (dus geen ingevuld formulier van je boekhouder/accountant), dan kan je via Teams je scherm met ons delen. Dit kan heel eenvoudig en tijdens het gesprek kunnen we je hier uiteraard bij helpen. We kijken dan samen naar jouw cijfers zonder dat je ons iets hoeft te mailen of iets hoeft te uploaden. Natuurlijk blijft alle informatie onder ons. Wij hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.

Maak hier je afspraak!

Ben je al lid en wil je je dekking aanpassen?
Regel dat a.j.b. via deze pagina!

Waarom wij meedoen!

Eric

Wijnleverancier

Toen ik voor het eerst over SamSamkring las had ik gelijk het idee: SamSamkring past bij mij. Ik vind het concept transparant en daar hecht ik waarde aan. Met SamSamkring heb ik mijn AOV betaalbaar geregeld. Van verzekeraars wordt ik een beetje achterdochtig, zo’n polis met 50 pagina’s kleine letters. Ik vind het mooi dat ik niet een verzekeringsagent aan z’n derde vakantie help maar een andere ondernemer kan helpen. Met een paar euro per maand.

Het concept is gewoon ontzettend sterk. En dan spaar je ook nog eens een deel van je inleg.

Ingrid

Virtual Officemanager & Virtual Assistant bij Ingsbizz

Ik heb er een fijn gevoel bij, SamSamkring is duidelijk en overzichtelijk. Ik heb een spaarpotje en dat geld staat daar prima. Ik vind het fijn om iets geregeld te hebben én ik bespaar maandelijks 100 euro.

Ik dacht: “Als ik ga betalen dan wil ik er ooit iets voor terugzien”. Bij SamSam blijft mijn geld van mij. De cijfers van afgelopen jaren waren heel gunstig dus de keus was snel gemaakt. Ik vind het ook niet prettig dat mijn hele doopceel wordt gelicht bij een reguliere verzekeraar; als je een werknemer bent gebeurt dat ook niet. Ik vind daar wel iets van….

Herman

Cybersecurity specialist

Ik ben gevoelig voor service en merkte de toegankelijkheid en de bereidheid om alles goed door te nemen. In de portal MijnSamSam had ik gelijk alle informatie over schenkingen en sparen, daar houd ik van.

En als laatste: Ik vind het mooi dat SamSamkring kijkt naar inkomen en niet naar leeftijd of medisch verleden.

Jaap

Eigenaar BOK consultancy

Jullie website straalt uit dat het jullie belang is om het goed te regelen. Het is niet zo commercieel. En wat de doorslag gaf is dat ik bij SamSamkring geen sociale verplichtingen heb en wel de zekerheid van een buffer. Plus de professionaliteit en transparantie die jullie uitstralen met de website en in gesprekken.

Ik ben analist dus doe ik altijd voorwerk voordat ik ergens aan begin. Ik wil het goed regelen voor mijn gezin en dan baseer ik me op feiten en niet op emotie. Het moet degelijk en transparant zijn.

Angelique

Visuals

Door SamSamkring weet ik: Ik hoef mijn huis niet uit en hoef daar dus niet wakker van te liggen. Ik vond het fijn dat er bij jullie tijd was zaken uit te leggen, samen te kijken en daar de tijd voor te nemen. Het is allemaal heel gedegen en tot in detail uitgewerkt en dat hoort bij het product.

Nu heb ik rust en dat voelt fijn. SamSamkring past bij hoe ik wil ondernemen, liever in vertrouwen. Natuurlijk wel gedegen maar in compassie en samen. Mijn ondernemersreis is tof en dit heb ik nodig om rust te voelen.”

Ernst Jan

werkplekaanpassingen

Ik ben zelf ook lid van SamSamkring en ben blij dat ik nu iets geregeld heb voor als ik langdurig ziek word.  Het regelen stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar niets menselijks is mij vreemd en dus ook uitstelgedrag niet.

Je denkt: “Ik los het wel op als er iets gebeurt.” Maar ik heb dagelijks te maken met (bijna) arbeidsongeschikte mensen. En dat wil je niet. Dat SamSam een grote club ondernemers is sprak me aan. Ik ben niet zo van verzekeren; je hoeft niet alles te verzekeren wat mij betreft. Maar bij SamSam doe je het met elkaar veel betaalbaarder.

Meer weten?