Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Op deze pagina lees je meer over de kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP’er als je je aansluit bij SamSamkring. Maar uiteraard is er veel meer te vertellen over SamSamkring. Over hoe het werkt en wie er mee kunnen doen. In het kort: SamSamkring is een alternatief voor de AOV waarbij ALLE ZZP’ers en ondernemers zich kunnen aansluiten. Ook 60-plussers, starters en ondernemers met een medisch verleden. Wij doen niet aan medische keuringen en uitsluitingen. SamSamkring is eerlijk, sociaal en voordeling.

Hieronder zie je in een oogopslag wat de kosten zijn bij jouw gewenste inkomen. Vul onderstaand formulier in en weet gelijk wat je mogelijkheden zijn.

Stel je gewenste netto inkomen bij arbeidsongeschiktheid in

(zie ook de uitleg van de SamSamcheck onder het formulier):

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Benodigd inkomen

bruto uit onderneming per maand (ZZP’er).

* het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden varieert maandelijks (iets). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Lees de privacy gedragscode van SamSamkring. De schenkkring is ons product. Jij bent dat niet. Daarom verkopen we je persoonsgegevens niet. Nooit. Aan niemand!

Bij de door jouw gekozen dekking hoort

Met de maandelijkse storting van bedoelen we het bedrag dat je maandelijks op je SamSam rekening moet storten bij de door jou gekozen dekking van . Dit is dus de inleg voor schenkingen en arbodienst () opgeteld bij de contributie ().

De maandelijkse kosten van zijn daadwerkelijk ook alle maandelijkse kosten bij elkaar opgeteld bij jouw gekozen dekking.

De gemiddelde kosten () zijn dus een stuk lager dan het bedrag dat je maandelijks stort (), de rest van het bedrag is je spaarbedrag. De kosten variëren iedere maand uiteraard iets door de variabele arbodienst kosten en de schenkingen aan deelnemers.

De eenmalige inschrijfkosten om mee te doen met SamSamkring bedragen € 150.

Het bedrag van bij maandelijks gespaard is het bedrag dat er per maand gemiddeld over is gebleven van de maandelijkse storting (en dus daadwerkelijk is gespaard) na verrekening van ALLE kosten.

Dit spaarbedrag draagt bij aan de financiële buffer die we met z'n allen hebben zodat we ook in slechte tijden voldoende geld hebben om te schenken.

De benodigde winst van is de (gemiddelde) bruto winst uit je onderneming dat je als ZZPer minimaal nodig hebt om met de ingestelde dekking van mee te kunnen doen. Ben je een starter, dan kijken we bijvoorbeeld naar je laatst verdiende salaris en je plannen. Heb je een BV dan is de noodzakelijke (geconsolideerde) winst vaak hoger dan wanneer je een ZZPer bent en in dit geval is dat .

SamSamkring is voordeliger

Dat de kosten bij SamSamkring zoveel lager zijn komt omdat wij geen verzekeraar zijn maar een vereniging waarin wij alles samen regelen. Wij geven elkaar schenkingen op het moment dat het nodig is. Als je ziek wordt heb je gedurende maximaal 24 maanden recht op het afgesproken bedrag (tussen de € 1000 en € 4000 NETTO). Je hebt bij arbeidsongeschiktheid 2 maanden eigen risico.

Bij SamSamkring betaal je iedere maand € 15 contributie, dit zijn de vaste kosten die je hebt. Daarnaast leg je een bedrag in op je eigen rekening. Van die inleg wordt een gedeelte gebruikt om deelnemers die ziek zijn geld te schenken en de arbodienst te betalen. De rest van het geld blijft van jou en als je stopt kan je vrij over dat geld beschikken!

Als jij zelf ziek bent, ontvang jij van de andere deelnemers schenkingen. Hoeveel je wilt ontvangen bepaal je zelf (met een maximum van 80% van het resultaat uit je onderneming).

SamSamkring biedt hoge zekerheid en de kosten zijn laag. En alle ondernemers zijn welkom. Ook ondernemers met een medische historie, startende ondernemers en oudere ondernemers kunnen meedoen, zonder hogere kosten. Meld je daarom nu aan bij SamSamkring. Je houdt de kosten laag en je weet zeker dat je je geld krijgt als je arbeidsongeschikt raakt.

Zo gaat het met ons

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-deelnemers.svg

0

deelnemers deze maand

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-doctor.svg

0 %

arbeidsongeschiktheid met schenkingen*

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-thumbsup.svg

0 %

gespaard van de inleg*

* gemiddeld in de afgelopen 6 maanden

Meer weten?