Juf Diana

Mijn naam is Diana Box , beter bekend als juf Diana. Ik leer volwassenen de kunst van blind typen in de vingers te krijgen. Deze kunst is enorm waardevol en wordt alleen maar belangrijker nu we in een digitaal tijdperk leven. Het is geen luxe meer maar een absolute must voor het bedrijfsleven.

Meer dan 5 miljoen mensen werken langer dan 6 uur per dag achter het beeldscherm.
Slechts 1 op de 3 kan blind typen. Dat betekent dat meer dan 3,2 deze basisvaardigheid mist. De gemiddelde leeftijd van mijn leerling is 50+. Zij zijn niet opgegroeid met de computer.

Velen hebben al eens een e-learning geprobeerd en liepen vast. Het is belangrijk dat ze weten dat ik ze van A tot Z help en dat er altijd extra hulp gevraagd kan worden. Één mail aan mij is genoeg om die hulp te krijgen. Ze staan er niet alleen voor.

Waar doe ik het voor?

Mijn ultieme beloning is het examen. Mijn leerlingen het examen te zien typen met de blik op het scherm gericht, de letters op het scherm zien verschijnen. Ze slagen met een gemiddeld van 155 aanslagen per minuut met 99,82% goed. Dat betekent dat een enkeling 1 foutje maakt tijdens het examen. Ik voel me dan euforisch en barst bijna uit mijn velletje van trots.

Waarom Sam Sam?

Uiteraard omdat ik goed verzekerd wil zijn tegen een betaalbare prijs. We zijn allemaal ondernemers en weten dat we ziek kunnen worden. Samen er voor zorgen dat we ons dan geen zorgen hoeven te maken over de kosten die dit verzuim met zich meebrengt.

Maar vooral omdat jullie weten wat de gevolgen van RSI kunnen zijn. Men denkt bij het hoge ziekteverzuim alleen aan een burn-out en onderschat RSI. Terwijl het afgelopen jaar 1,8 miljard euro heeft gekost. RSI gaat niet alleen om een verkeerde werkhouding, maar juist ook over die torenhoge werkdruk.

Als oplossing geeft men de medewerker een beeldscherm op ooghoogte zonder zich af te vragen of deze wel typevaardigheid beheerst. Je verergert zo de klachten doordat de medewerker steeds van het toetsenbord naar het scherm op moet kijken.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom heeft SamSamkring veel aandacht voor preventie en vitaliteit. Als deelnemer kun je daar gebruik van maken. En wordt je dan toch nog ziek? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je inkomen.