Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Jacqueline Blaauw over de AOV

Jacqueline Blaauw - oprichter

SamSamkring, sinds 2018

Jacqueline is al 20 jaar ondernemer en was voorzitter van een Broodfonds. “Ik heb de stress van geldzorgen zelf ondervonden. ‘In 2012 raakte mijn man arbeidsongeschikt maar de verzekeraar stopte na een tijd met betalen. Meteen hadden we een financieel probleem. We waren net gaan samenwonen, maar hadden nog wel twee huizen. Met twee hypotheken op één inkomen moesten we flink bezuinigen. Ik ben meer gaan werken en we hebben schulden gemaakt. Door de hele situatie dachten we: er moet toch een betere manier zijn om zelfstandigen te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid? Zo ontstond in 2018 SamSamkring.”

Jacqueline Blaauw

Jacqueline geeft antwoord op vragen over de AOV

Waar je op moet letten bij het kiezen van een alternatief voor een AOV is bijvoorbeeld:

  • Ben ik als starter of 59+er ook welkom?
  • Is er een buffer zodat ik zeker weet dat ik mijn geld krijg als ik ziek ben?
  • Welk bedrag kan ik kiezen als dekking?
  • Moet ik actief meedraaien in de vereniging?
  • Zijn gegevens over gezondheid en inkomen anoniem?
  • Kan ik flexibel in en uitstappen of zit ik er lang aan vast?

Lees hier meer over voordelen en verschillen met Broodfonds of verzekeringen.

Als je ziek bent, krijg je na een wachttijd van twee maanden schenkingen. De wachttijd van twee maanden gaat in op de datum dat jij je ziek meldt.  De arbodienst neemt vervolgens contact met je op en bespreekt met jou wat er aan de hand is en wat de vervolgstappen zijn.

Zo sta je er niet helemaal alleen voor.

Lees hier alles over ziek zijn en schenkingen.

Als ZZP’er / ondernemer kun je je inkomen bij ziekte verzekeren met een AOV schenkkring. Je krijgt dan gegarandeerd het afgesproken bedrag tot je weer hersteld bent. En als je weer langzaam gaat opbouwen, krijg je voor het percentage dat je arbeidsongeschikt bent geld.

Zo kun jij je richten op je herstel, zonder financiële stress.

Wil je meedoen? Meld je dan hier aan.

 

Blogs en interviews

Jacqueline schrijft met regelmatig blogs over de AOV, schenkkringen en ondernemerschap. Ook interviewt zij deelnemers over hun werk, hun passie en hun keuze voor SamSamkring.

Arbeidsongeschiktheid is complex

Arbeidsongeschiktheid is een belangrijk thema, voor nu en de toekomst. Zó belangrijk dat de minister een Onafhankelijke Commissie Toekomst Arbeidsongeschiktheidsstel (OCTAS) in het leven heeft geroepen. OCTAS heeft een probleemanalyse gedaan. De belangrijkste constatering van de commissie is: het stelsel voor arbeidsongeschiktheid is complex, té complex.

Begin dit jaar heeft de commissie aan minister Van Gennip (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een advies gepresenteerd. De commissie zegt in haar aanbiedingsbrief: ” Het stelsel voor arbeidsongeschiktheid is complex geworden en kent knelpunten. Het is ingewikkeld voor mensen die ervan afhankelijk zijn, zoals werknemers en werkgevers. Maar ook voor de uitvoering en professionals.”

Lees hier het hele blog arbeidsongeschiktheid is complex.

Fabels en feiten over de verplichte AOV

Waaaaaaaaahhh… Het spook van de verplichte AOV! Op dit moment hoor en lees je veel spookverhalen over de verplichte AOV. Iedereen roept er iets over en de feiten zijn ver te zoeken. Dat leidt tot stress en veel misverstanden over de verplichte AOV. En er zijn partijen die daar handig op inspelen met advertenties: Regel het nú anders ben je te laat! Wat een onzin.

Ik vind het natuurlijk ook verstandig dat ZZP’ers iets regelen zodat ze niet zonder inkomen zitten bij langdurige ziekte. Maar het belangrijkste is dat je je goed laat informeren. En vervolgens een voorziening kiest die bij jou past! Want iedere situatie is anders.

Lees hier het hele artikel over de verplichte AOV.

Of bekijk ons webinar over de verplichte AOV.

Burn out bij ZZP'ers

Mentale klachten, burn-out, overspannenheid, zijn verzuimoorzaak nummer 1. Van de 7 miljoen werkende Nederlanders heeft zo’n 15 % een burn-out. De gemiddelde duur van een burn-out is 189 dagen. Burn-out bij zzp’ers, vooral onder de 40, komt vaak voor.

Psychische klachten, overspannenheid of burn-out bij ZZP’ers waardoor je langdurig niet kunt werken, heeft een grote impact. Op je leven, je levensgeluk, je omgeving en soms ook op je inkomen. De financiële stress kan je herstel in de weg staan of zelfs klachten verergeren. ZZP’ers kiezen er soms te snel voor om toch weer aan het werk aan te gaan, omdat zij anders geen inkomen hebben of hun klanten teleurstellen.

Lees hier meer over burn-out bij zzp’ers.

Jacqueline Blaauw in de media

Regelmatig wordt Jacqueline geinterviewd over zijn ervaring met arbeidsongeschiktheid en over SamSamkring.

In de rubriek Verdienen en Uitgeven van het NRC zegt Jacqueline: ‘Tijdens het conflict met de verzekeraar heb ik aan den lijve ondervonden hoeveel stress geldzorgen kunnen opleveren. Als ik erover praat, voel ik het nog. Uiteindelijk schikte de verzekeraar. Met het geld van de schikking hebben we gelukkig onze schulden kunnen afbetalen en was de ergste stress voorbij.”

Lees hier het interview in NRC.

 

In het online Magazine Onderneemin zegt Jacqueline: Mijn werk voor SamSamkring doe ik met liefde. De vrijheid van het ondernemerschap, contacten met andere ondernemers en een invulling die zoveel toegevoegde waarde heeft maken dat ik voor het eerst van mijn leven mijn werk als hobby ervaar.

Lees hier het hele interview in Onderneemin.

 

Meer weten?