Hoe werkt het?

Als je lid bent van SamSamkring, krijg je als je arbeidsongeschikt bent 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar. Hieronder lees je meer over SamSam.

Zo werkt het

SamSamkring is een vorm van crowdsurance. Dat klinkt misschien modern maar is eigenlijk een oud principe: een groep mensen spreekt met elkaar af dat ze elkaar financieel steunen als één van hen iets overkomt. Onder het animatie filmpje leggen we in drie stappen uit hoe SamSam werkt.

1: Sparen en, indien nodig, schenken

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook.

2: Ziek zijn en geld ontvangen

Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf (€1.000 tot €5.000 netto). Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

3: Ondersteuning arbodienst

Een onafhankelijke arbodienst beoordeelt de ziekmeldingen. Maar de arbodienst helpt ook bij re-integratie. Want als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

De vijf meest gestelde vragen

Hoeveel betaal ik per maand?

SamSamkring is geen verzekering. Bij SamSam spaar je. Je betaalt geen premie. Je gebruikt jouw spaargeld om andere ondernemers te helpen. Hoeveel en hoe vaak je schenkt hangt af van het aantal zieken. Als je lid wordt betaal je eenmalige inschrijfkosten. Daarna betaal je maandelijkse contributie. Meer weten.

Ik ben ziek, en dan?

Als je ziek bent, meld je dat via Mijn SamSam. Na twee maanden ga je schenkingen van de andere leden ontvangen. Al deze schenkingen samen tellen op tot het door jou gewenste inkomensniveau. Na jouw ziekmelding neemt de casemanager van de arbodienst, bureau Streefkerk, contact met je op. Meer weten.

Waarom krijg ik maar 24 maanden schenkingen?

Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen. Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Langer dan 24 maanden schenken kan bij voldoende financiële stabiliteit. Bij een groter ledenaantal zullen we de maximale duur  verlengen. Een besluit hierover wordt altijd samen met de leden genomen.

Wat doet de arbodienst?

Met de casemanager maak je een inschatting van de ernst en de duur van de situatie. Daarna beoordeelt een BIG-geregistreerde verzekeringsarts wat er met je aan de hand is en bepaalt een arbeidsdeskundige de mate van arbeidsongeschiktheid. Uitgangspunt van is steeds dat jij natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk wilt. Meer weten

Wat zijn de voordelen?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je als lid altijd zeker bent van een inkomen bij ziekte (daarvoor is er een buffer). En dan nog een paar voordelen: het is betaalbaar, lid worden kan online, makkelijk en snel, iedere (startende) ondernemer kan lid worden, samenwerking met onafhankelijke arbodienst, jij helpt met jouw geld andere ondernemers. Meer weten

Als je nog meer vragen hebt

Op onze website vind je veel informatie over SamSamkring. Maar we kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit die je graag aan ons wilt stellen. Dat kan! Schrijf je in voor een webinar (een online presentatie). Daar kun je al je vragen stellen en kennis maken met ons, de mensen van SamSam Servicebureau.

Sluit Menu