Mijn naam is Patrick Berghout. Zowel zakelijk als privé omschrijven mensen mij als een echte verbinder, makkelijk benaderbaar, oprecht, nieuwsgierig, enthousiast en direct. Iemand die luistert, vertrouwen creëert en niet oordeelt maar toch messcherp is. Ook houd ik van een dolletje, ben een echte familieman, levensgenieter en sportfanaat. Want, ontspannen houd de geest scherp. Buiten de lijntjes denken en het Rotterdamse ‘niet lullen, maar poetsen’ staat bij mij centraal. Dat geeft vaak de beste uitkomsten en inzichten. 

Activator

Mijn werkverleden ligt in de sales. Op een gegeven moment merkte ik dat de deal closen me geen voldoening meer gaf. Wat ik wél interessant vond was wat mensen beweegt. Ik ben toen persoonlijk leiderschap en werkgeluk workshops gaan geven en hielp collega’s met loopbaankeuzes. Dit gaf mij veel voldoening en ging me goed af. Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen. Ik denk dat we het ons leven en werk vaak veel te ingewikkeld maken en dat we het onszelf veel makkelijker en leuker kunnen maken. Het is mijn passie om als activator teams en individuen in beweging te brengen. Om hen vervolgens het beste uit zichzelf en hun omgeving naar boven te laten halen.

De gewenste ‘duurzame’ verandering en resultaat komen hierdoor steeds dichterbij. De lange termijn samenwerking vormt hierin de sleutel tot succes.

Mooi werk

Ik richt mij met mijn bedrijf op leiderschap, talentontwikkeling en duurzame gedragsverandering binnen organisaties. Zo heb ik het afgelopen jaar verschillende organisaties kunnen helpen met talentontwikkeling en talentmanagement met als resultaat meer werkplezier, beter benutten van talenten, betere samenwerking en communicatie en een hogere productiviteit. Dit maakt mij werk zo tof.

Wat me veel voldoening heeft gegeven is een individueel coachtraject waarbij ik een  jongeman heb kunnen helpen die in een uitdagende thuissituatie zat, totaal niet meer op zijn plek zat op zijn werk en er helemaal doorheen zat. Hij is uiteindelijk meegegaan op mijn persoonlijke ontwikkelreis naar Spanje, heeft de band met zijn zus verbeterd, heeft een nieuw huis gevonden, inmiddels een relatie, een nieuwe toffe job en zit super in zijn vel.

Waarom SamSam?

Ik zie SamSamkring heel vaak langskomen op LinkedIn maar wist niet precies wat het was. Ik had mij nog onvoldoende verdiept in mijn AOV of pensioen. Een warm contact van mij, Angelique de Roos tipte me over SamSam en het concept sprak me aan. Ik denk nu nog na over aanvullende verzekering.

Wat ik mooi vind is dat jullie meedenken met mensen die een medisch verleden hebben. Het is fijn dat die ook mee mogen doen voor dezelfde voorwaarden. En SamSam is erg transparant. Ik krijg iedere maand een mail met inzicht in de stand van zaken. Dat geeft een stukje rust. Eigenlijk heb ik er geen omkijken naar want ik wordt volledig ontzorgd.