Het totaal is meer dan de som der delen

Jaap Bok is business analist. Sinds kort doet hij mee met SamSamkring. In dit interview vertelt hij wat hij doet en waarom hij koos voor SamSam.
Als strategisch business analist maak ik grote hoeveelheden data inzichtelijk. Van data naar informatie naar (actiegerichte) inzichten. Ik voeg data uit verschillende bronnen bij elkaar. Elke databron vertelt iets anders en de optelsom daarvan is vaak meer dan de som der delen.

Forecasts voor klanten

Ik ben graag met cijfers bezig en maak zaken visueel zodat mensen de data kunnen begrijpen en gebruiken. Dat levert uiteindelijk rendement op voor aan de klant. Soms analyseer ik historische data zodat de klant er lering uit kan trekken voor de toekomst. Voor andere klanten maak ik juist een forecast die input is voor de strategie: Waar staan we, waar komen we vandaan en waar gaan we heen? Een grafische weergave helpt daarbij.

Professioneel en transparant

Ik ben analist dus ik doe altijd voorwerk voordat ik ergens aan begin. Ziek zijn is een risico waar je geen maatregelen voor kan nemen. Maar je kunt wel je inkomen veiligstellen. Ik wil het goed regelen voor mijn gezin en dan baseer ik me op feiten en niet op emotie. Het moet degelijk en transparant zijn.

Jullie website straalt uit dat het jullie belang is om het goed te regelen. Het is niet zo commercieel. Tevens denk ik dat jullie als procesmanager en kwaliteitsmanager bij uitstek competenties hebben om dit product goed te regelen. En wat de doorslag gaf is dat ik bij SamSamkring geen sociale verplichtingen heb, plus de professionaliteit en transparantie die jullie uitstralen met de website en in gesprekken.

Meer over Jaap Bok kun je lezen op LinkedIn.

Wil je meer weten over hoe SamSamkring werkt? klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *