Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekering

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/05/schild_schaduw-v6.svg

Zeker, eerlijk en betrouwbaar

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-thumbsup.svg

Eenvoudig online te regelen

https://www.samsamkring.nl/wp-content/uploads/2024/03/icoon-deelnemers.svg

Ook voor starters en 59+ers

En zo eenvoudig werkt het:

  • Je spreekt af wat je wil ontvangen als je arbeidsongeschikt raakt.
  • Je stort elke maand geld op je eigen SamSam rekening.
  • Als er iemand arbeidsongeschikt raakt schenkt iedereen een klein bedrag. De penningmeester maakt de schenkingen over vanaf ieders SamSam rekening.
  • Je spaart elke maand je inleg min de kosten (er blijft geld over).
  • Als je stopt (kan elke maand) krijg je je spaargeld binnen een week op je rekening gestort.

Kies je netto dekking en ontdek je kosten en spaarbedrag!

Je mag maximaal 80% van het resultaat uit onderneming (winst) kiezen als dekking. Als je de samenvatting aanvraagt via het formulier geven we ook aan wat dit precies is voor de door jou gekozen dekking.

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

* het gemiddelde over de afgelopen 6 maanden varieert maandelijks (iets). Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Lees de privacy gedragscode van SamSamkring. De schenkkring is ons product. Jij bent dat niet. Daarom verkopen we je persoonsgegevens niet. Nooit. Aan niemand!

Voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iedereen

Wij van SamSamkring vinden dat alle ZZP’ers recht hebben op een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarom mogen alle ondernemers ook meedoen. Zonder uitzondering! Want ziek zijn zonder inkomen.. . je moet er niet aan denken.

Bij SamSamkring kijken wij niet naar je medische historie, leeftijd of beroep. Iedere ondernemer mag meedoen voor dezelfde voorwaarden. Je deelname regel je eenvoudig in een online intake van 30 minuten.

SamSam is een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering omdat je geen premie betaalt. Je betaalt een klein bedrag aan administratiekosten. De basis is dat ondernemers en ZZP’ers elkaar financieel bijstaan tijdens hun arbeidsongeschiktheid. Op de SamSamrekening spaar je maandelijks een bedrag en daarvan worden de kosten en schenkingen betaalt. De rest spaar je en krijg je bij einde deelname gewoon weer terug.

Goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en alternatieven bestaan wél!

Eigenlijk bestaan goedkope arbeidsongeschiktheidsverzekeringen alleen in de vorm van alternatieve voorzieningen. Tegenwoordig bestaan er een aantal alternatieve  goedkope arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen zoals SamSamkring of een Broodfonds. Het voordeel van SamSamkring is dat je volledig ontzorgd wordt.

Geen bestuurstaken en geen verplichte bijeenkomsten; SamSam Servicebureau regelt alles voor je. En alle gegevens over je inkomen en gezondheid blijven anoniem. Daarover wordt niet gesproken met andere deelnemers. Een arbodienst beoordeelt de ziekmeldingen en begeleidt de zieke deelnemers. Zo kunnen zij zich zonder financïele stress richten op hun herstel.

Dus zoek jij een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering? Doe de SamSamCheck en bekijk je mogelijkheden. En uiteraard kun je ons ook altijd even bellen of mailen; we horen graag van je!

Echte leden over SamSamkring

Guido

Sales en marketing support

Door een tip van Jacqueline dat ik de wachttijd bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering ook op 24 maanden kon zetten, zodat de premie fors omlaag kon, was ik verkocht. Voor mij is dit een topcombincatie met een lage verzekeringspremie bij de bank voor het relatief kleine risico dat je langer dan 24 maanden ziek bent. Met de inleg bij de schenkkring (voor de eerste 24 maanden) help je andere ondernemers mochten zij ziek worden en zij helpen jou als je ziek bent. Daarnaast spaar je een groot deel van je inleg waardoor je een mooi spaarpot opbouwt.

Pui Mee

Adviseur Water en klimaat

Pui Mee Chan is ondernemer bij een Utrechts adviesbureau voor de publieke sector op het gebied van water en klimaat. Haar uitgangspunt is: De meest mensen deugen. En dat is ook de basis voor SamSamkring.  Pui Mee: “Mooi vertrekpunt is hoe je er zelf in zit: je gaat zelf toch ook geen misbruik maken van een AOV voorziening? Dus waarom zou je denken dat een ander dat wel doet? Bij SamSamkring zie je dat het werkt: deelnemers hebben vertrouwen in de medemens en vinden het prima om elkaar te helpen.”

Het concept van SamSamkring past in deze tijd.

Ingrid

Virtual Officemanager & Virtual Assistant bij Ingsbizz

Ik heb er een fijn gevoel bij, SamSamkring is duidelijk en overzichtelijk. Ik heb een spaarpotje en dat geld staat daar prima. Ik vind het fijn om iets geregeld te hebben én ik bespaar maandelijks 100 euro.

Ik dacht: “Als ik ga betalen dan wil ik er ooit iets voor terugzien”. Bij SamSam blijft mijn geld van mij. De cijfers van afgelopen jaren waren heel gunstig dus de keus was snel gemaakt. Ik vind het ook niet prettig dat mijn hele doopceel wordt gelicht bij een reguliere verzekeraar; als je een werknemer bent gebeurt dat ook niet. Ik vind daar wel iets van….

Jessica

Co-founder Out of the Rat Race

Ik ben als ZZP-er werkzaam in de TV/Event branche. Het regelen van mijn AOV stond al heel lang op 1 van mijn vele To-Do lijstjes, maar kwam er nooit van. ook omdat de kosten daarvan heel hoog bleken te zijn.

SamSam bleek hiervoor echter de uitkomst. Iedere maand een overzichtelijk bedrag dat uiteindelijk “gewoon van mij blijft”. En daarom heb ik mij aangesloten bij SamSamkring. en ik merk dat dat me rust geeft. Ik mag en kan nu ziek worden, ook al staat dat zeker niet op mijn To-Do lijstjes.

Eric

Wijnleverancier

Toen ik voor het eerst over SamSamkring las had ik gelijk het idee: SamSamkring past bij mij. Ik vind het concept transparant en daar hecht ik waarde aan. Met SamSamkring heb ik mijn AOV betaalbaar geregeld. Van verzekeraars wordt ik een beetje achterdochtig, zo’n polis met 50 pagina’s kleine letters. Ik vind het mooi dat ik niet een verzekeringsagent aan z’n derde vakantie help maar een andere ondernemer kan helpen. Met een paar euro per maand.

Het concept is gewoon ontzettend sterk. En dan spaar je ook nog eens een deel van je inleg.

Ernst Jan

werkplekaanpassingen

Ik ben zelf ook lid van SamSamkring en ben blij dat ik nu iets geregeld heb voor als ik langdurig ziek word.  Het regelen stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar niets menselijks is mij vreemd en dus ook uitstelgedrag niet.

Je denkt: “Ik los het wel op als er iets gebeurt.” Maar ik heb dagelijks te maken met (bijna) arbeidsongeschikte mensen. En dat wil je niet. Dat SamSam een grote club ondernemers is sprak me aan. Ik ben niet zo van verzekeren; je hoeft niet alles te verzekeren wat mij betreft. Maar bij SamSam doe je het met elkaar veel betaalbaarder.

Meer weten?