ZZP AOV; bestaat dat?

Jazeker! “Maar een AOV is duur en kent veel kleine lettertjes en uitsluitingen”, hoor ik je denken. Dat klopt natuurlijk, maar: Wat gebeurt er als jij langdurig ziek wordt? Gelukkig zijn er alternatieven voor de AOV voor ZZP’ers.


SamSamkring is er voor ALLE ondernemers! Zeker, eerlijk en betaalbaar.

Is er een ZZP AOV?

Een AOV of een schenkkring is voor alle ZZP’ers van belang. Maar is er een goede AOV voor ZZP’ers? Want de meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kennen veel kleine lettertjes, lange vragenlijsten, uitsluitingen van ziektes uit het verleden en hoge premies. Lastige materie. En als starter kun je het geld voor de premie soms nog helemaal niet missen. En dan blijf de beslissing hierover voor je uit schuiven. Eerst maar aan de slag, dan zien we later nog wel een keer.. Maar wat als je langdurig ziek wordt zonder AOV?

Ziek zijn zonder inkomen

… je moet er niet aan denken. Of eigenlijk: je moet er wél aan denken!! Zeker in deze tijd is het als ZZP’er belangrijk dat je je verzekert voor periodes van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als je onverhoopt voor langere tijd uitvalt, is het fijn als je kunt rekenen op een inkomen. Bij SamSamkring heb je als ZZP’er ie financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op een slimme en voordelige manier opgelost! Je ontvangt schenkingen van andere ondernemers als je ziek bent en je schenkt zelf een klein bedrag als een ander ziek is. Een arbodienst begeleidt je als je ziek bent. Ook startende ZZP’ers en ZZP’ers op leeftijd zijn van harte welkom bij SamSamkring.

Kortom: SamSam is dé ZZP AOV!

Startende zzp’ers zijn welkom!

Net begonnen als zzp’er? Wat leuk! Een mooie stap. Maar wat moet je veel regelen in deze fase.. Leuke dingen maar ook minder leuke, ingewikkelde of juist saaie dingen. Maar wel belangrijk. Wij hebben de top 3 saaie dingen voor startende ondernemers voor je op een rij gezet.

Als startende ondernemer vraag je je wellicht ook af: “Is er een ZZP AOV ?” Het antwoord is ja… maar: als starter ben je vaak niet welkom bij een arbeidsongeschiktheidsverzekeraar of bij een van de alternatieven. Wij vinden het ook voor startende ondernemers van belang dat zij een inkomen bij ziekte hebben. Daarom ben je bij SamSamkring van harte welkom. Starters krijgen bij ons juist extra aandacht en kunnen terecht met al hun vragen over de AOV. Lees wat wij doen voor startende ondernemers.

Bij SamSamkring kun je iedere maand aansluiten. Zodra je lid bent, heb je de zekerheid dat je niet zonder inkomsten zit als je ziek wordt. Dus waarom zou je geen lid worden? Heb je dat alvast geregeld.

SamSamkring in een notedop

SamSamkring is een alternatief voor de AOV voor ZZP’ers. Heel in het kort: je ontvangt schenkingen van andere ondernemers als je ziek bent en je schenkt zelf een klein bedrag als een ander ziek is. Een arbodienst begeleidt je als je ziek bent.

SamSamkring is zeker, eerlijk & betrouwbaar. Geen uitsluitingen op leeftijd of ondernemerservaring (ook starters zijn welkom) en een ‘verzekerd’ inkomen tussen € 1.000 en € 4.000 netto per maand! Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.
En anders dan bij andere schenkkringen, hoef je niet naar bijeenkomsten, of vergaderingen. Eenmaal lid, heb je er geen omkijken meer naar.

Doe de SamSamcheck en je weet binnen 2 minuten welk inkomen je hebt als je ziek wordt en wat de kosten zijn.

Stel je gewenste (netto) inkomen in*:

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

*Het bedrag stort je op je eigen SamSam rekening, het gespaarde bedrag hou je over na verwerking van alle kosten. Klik hier voor meer toelichting.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!