Wat is een schenkkring?

Een schenkkring zoals SamSamkring biedt een slimme oplossing als alternatief voor de AOV / arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met een schenkkring regel je op een voordelige manier een inkomen tijdens ziekte. Zeker, eerlijk en betaalbaar. SamSamkring is er voor ALLE ondernemers!
Geen uitsluitingen op leeftijd of ondernemerservaring (ook starters zijn welkom) en een ‘verzekerd’ inkomen tussen € 1.000 en € 4.000 netto per maand (ieder bedrag)!

Wat is een schenkkring?

Koen (een van onze leden) stelt hier de vraag waar het eigenlijk om draait bij ons AOV alternatief. Jacqueline legt het vervolgens weer helder uit. Wat is een schenkkring? Eigenlijk is het heel eenvoudig: we zorgen financieel voor elkaar als er iemand arbeidsongeschikt raakt. Als deelnemer spaar je geld op je eigen rekening. Als er iemand ziek is, geven de anderen hem of haar een kleine schenking. Alle schenkingen bij elkaar tellen op tot het inkomen dat de zieke deelnemer nodig heeft. Zo help je andere ondernemers zonder tussenkomst van een verzekeraar.

Dit is verzekeren zoals het ooit bedoeld is. En dat is natuurlijk een heel oud concept. De handelsreizigers in Mesopotamië eeuwen geleden, de arbeiderskassen van 2 eeuwen geleden en de boerengemeenschappen die vroeger voor elkaar zorgden. Dus antwoord op de vraag “Wat is een schenkring” is heel eenvoudig: We spreken af dat we elkaar financieel helpen als er iemand in de problemen komt. En SamSamkring regelt dat!

Sparen en schenken

Je betaalt geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Dat doen alle andere leden ook.

Hoeveel je iedere maand stort op je spaarrekening is afhankelijk van het het inkomen bij ziekte dat je hebt gekozen (tussen € 1000 en € 4000 netto). Iemand met een 2x zo hoog inkomen spaart 2x zoveel. De totale maandelijkse inleg van alle leden samen is voldoende om de schenkingen aan 4,5% zieke deelnemers te kunnen betalen.

Het geld dat jij spaart staat op jouw eigen rekening. Als je jouw lidmaatschap opzegt, kan je vrij over het bedrag dat nog op jouw rekening staat beschikken.

De kosten zijn laag maar we bieden hoge zekerheid: dus als jij ziek bent krijg je gegarandeerd het inkomen waar je op rekent; altijd!

Meer informatie over sparen en schenken.

Arbodienst en schenkingen

Bij SamSamkring doen we niet aan medische keuringen of uitsluitingen; iedereen is welkom! Ook als je al wat op leeftijd bent of een medische historie hebt.

Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf, ieder bedrag tussen €1.000 en €4.000 netto kan. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

De onafhankelijke arbodienst, Bureau Streefkerk, begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.
En als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

Als je arbeidsongeschikt bent, krijg je maximaal 24 maanden schenkingen. Gelukkig zijn de meeste mensen (75%) binnen een jaar weer beter. Maak hier kennis met onze arbodienst.

Denk je nu: Ik wil meedoen? Meld je dan hier aan!

Stel je gewenste (netto) inkomen in*:

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

*Het bedrag stort je op je eigen SamSam rekening, het gespaarde bedrag hou je over na verwerking van alle kosten. Klik hier voor meer toelichting.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!