Keuze voor een AOV Schenkkring

Niet alle AOV schenkkringen zijn hetzelfde. Dus waar moet je op letten bij je keuze voor een AOV Schenkkring? Wat is voor jou echt belangrijk? Zekerheid, de hoogte van de dekking, wil je netwerkbijeenkomsten of liever niet, mag je als starter of 60-plusser meedoen? SamSamkring is er voor ALLE ondernemers! Zeker, eerlijk en betaalbaar.

Tips bij de keuze voor een AOV schenkkring

Bij de keuze voor een schenkkring kun je beter niet over één nacht ijs gaan. Want als je onverhoopt langdurig ziek wordt wil je zeker weten dat je je geld krijgt. Dus waar moet je op letten bij de keuze voor een schenkkring?

Bij sommige schenkkringen spaart iedereen iedere maand een maandelijkse bedrag. Die spaarpotjes kunnen gebruikt worden als er een keer erg veel deelnemers arbeidsongeschikt zijn, die buffer geeft zekerheid. Er zijn ook schenkkringen zonder buffer. Er zijn schenkkringen met en zonder wachtlijst. Bij sommige schenkkringen kun je een hoger netto bedrag krijgen bij arbeidsongeschiktheid. Bij sommige schenkkringen doen de leden zelf alles. dat betekent dus ook dat de leden allemaal weten van jouw ziekte en inkomen. Bij andere schenkkringen zijn deze zaken anoniem.

En zo zijn er nog meer belangrijke onderwerpen die samen bepalen welke schenkkring het beste bij jou past. In deze AOV Vergelijker hebben wij op een rij gezet waar je op moet letten bij de keuze voor een AOV schenkkring.

SamSamkring is er voor alle ondernemers en ZZP’ers. Startende ondernemers, 60+ers en ondernemers met een zwaar beroep zijn ook van harte welkom. De kosten zijn laag en je hebt hoge zekerheid. Dus meld je aan en in een intake van 30 minuten heb je alles geregeld. Zo kun jij als je ziek bent, je richten op je herstel. Zonder stress of financiële zorgen.

Keuze voor een AOV Schenkkring of verzekering?

Bij SamSamkring heb je als ZZP-er de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op een slimme manier opgelost. Je betaalt geen premie maar je spaart. Bij SamSamkring gaan we uit van vertrouwen, Als je op het moment van aanmelden arbeidsgeschikt bent, ben je welkom. Want waarom zouden we kijken naar je medische historie? Wij doen niet aan uitsluitingen.

Keuzes, keuzes, keuzes

Als je gaat kiezen voor een AOV alternatief, lees dan hier de be belangrijkste verschillen tussen SamSamkring en een AOV / arbeidsongeschiktheidsverzekering:

  • je betaalt geen premie maar spaart
  • Het gespaarde geld is en blijft van jou
  • Je ziet op jouw rekening precies wat er met je geld gebeurt
  • Je helpt andere ondernemers
  • Geen gezondheidsverklaring

Lees hier meer over de voordelen van SamSamkring.

SamSamkring in een notedop

Heel in het kort: je ontvangt schenkingen van andere ondernemers als je ziek bent en je schenkt zelf een klein bedrag als een ander ziek is. Een arbodienst begeleidt je als je ziek bent.

SamSamkring is zeker, eerlijk & betrouwbaar. Geen uitsluitingen op medische historie, leeftijd of ondernemerservaring (ook starters zijn welkom) en een ‘verzekerd’ inkomen tussen € 1.000 en € 4.000 netto per maand! Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden voor een periode van maximaal 24 maanden. Het totale bedrag dat je ontvangt kies je zelf. Dit mag niet meer zijn dan 80% van jouw gemiddelde netto inkomen uit onderneming.

De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen.
En als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Anders raak je je klanten kwijt.

Doe de SamSamcheck en je weet binnen 2 minuten welk inkomen je hebt als je ziek wordt en wat de kosten zijn.

Kunnen we je helpen met je keuze voor een AOV schenkkring? Neem gerust contact met ons op, we horen graag van je!

Stel je gewenste (netto) inkomen in*:

Maandelijkse Storting

dit is het "all inclusive" bedrag dat je maandelijks stort.

Maandelijkse Kosten

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

Maandelijks Gespaard

in de afgelopen 6 maanden (gemiddeld).

*Het bedrag stort je op je eigen SamSam rekening, het gespaarde bedrag hou je over na verwerking van alle kosten. Klik hier voor meer toelichting.

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!