Veelgestelde vragen

Het zijn in ieder geval veel antwoorden op mogelijke vragen…

Hoe kan ik opzeggen?

Je kunt je deelname opzeggen door te mailen naar info@samsamkring.nl of te bellen naar:  030 – 227 26 20. We hanteren een opzegtermijn van een maand.

 

Wat gebeurt er met mijn geld na beëindiging?

Op de eerste dag dat je niet meer meedoet met SamSam wordt de machtiging op je SamSamrekening verbroken. Het geld blijft op je SamSam rekening staan en je kunt er dan weer vrij over beschikken.

Stel ik raak permanent 100% arbeidsongeschikt en wil mijn bedrijf opheffen, mag dat dan met behoud van schenkingen?

Ja, in dit specifieke geval dat je permanent 100% arbeidsongeschikt raakt, mag je je bedrijf liquideren met behoud van de schenkingen. Dit staat in ons reglement vermeld.

Moet je altijd blijven doorsparen?

Nee, dat hoeft niet. Het is niet nodig om te blijven sparen als alle spaarpotjes goed gevuld zijn. Als er op jouw rekening een bedrag staat groter dan 12 x jouw spaarbedrag, kan de penningmeester automatisch het teveel maandelijks naar een rekening naar keuze storten. Je mag het geld ook gewoon laten staan en doorsparen op de rekening, dit kan je instellen in de SamSam portal.

Door maandelijks te sparen bouw je een potje/ buffer op. Zo bieden we zekerheid dat een lid dat ziek is altijd inkomen heeft. Ook als er in een periode meer dan 4,5% zieken zijn.

Waarom moet je een bunq rekening gebruiken?

Je hebt een bunq-rekening nodig omdat de bunq-bank de enige Nederlandse bank is waarbij je een andere persoon eenvoudig online kunt machtigen om geld over te maken van je rekening. Dat is nodig zodat de penningmeester de schenkingen aan zieken en de contributie kan overschrijven. Zo hoef je zelf niets te doen en weten we zeker dat de deelnemers die arbeidsongeschikt zijn altijd hun geld op tijd krijgen (laatste dag van de maand).

Wat gebeurt er als het saldo niet klopt?

Als je een keer niet op tijd bent met het overmaken van het maandbedrag dan krijg je een e-mailtje met het verzoek dit zo snel mogelijk in orde te maken. Let wel op, we hebben met elkaar afgesproken dat je geen recht op schenkingen hebt als je saldo niet klopt.

Moet ik zelf zorgen dat er voldoende saldo op de rekening staat?

Ja, het is de bedoeling dat je er voor zorgt dat er voldoende saldo op je rekening staat. Het is handig om bijvoorbeeld op de laatste dag van de maand een automatische storting te doen op je SamSam rekening.

Als er te weinig geld op staat krijg je een (vriendelijk) mailtje met het verzoek om het aan te vullen. Je kan er ook meer op storten als je dat wil…

Kan de penningmeester al mijn geld van mijn rekening afhalen als ik hem machtig?

Nee, de penningmeester kan per dag maximaal het bedrag overmaken waarvoor jij toestemming hebt gegeven. Bij het openen van de rekening stel je een zogenaamde daglimiet in. Meer dan dat bedrag kan er per dag niet afgeschreven worden. Wij adviseren je het bedrag van je daglimiet in te stellen op 150% van je spaarbedrag. Van elke transactie op je rekening krijg je een melding dus je kan het goed in de gaten houden.

Wat is het voordeel t.o.v. eigen spaargeld gebruiken?

Dit is altijd een mooie vraag! Veel ondernemers kunnen prima sparen en hebben vaak wel een buffertje om met slechte tijden om te gaan.

Het antwoord is makkelijk, als je arbeidsongeschikt raakt dan is het veel goedkoper om je inkomen via onze vereniging te hebben geregeld. Als je de wiskunde doet dan komt 1 jaar je spaargeld gebruiken als je arbeidsongeschikt bent overeen met bijna 35 jaar meedoen met SamSamkring. Uitgaande van 2500 euro netto per maand en een arbeidsongeschiktheidspercentage bij SamSamkring van 1,5 (landelijk gemiddelde van ondernemers)…

Dat is omdat onze deelnemers gezamenlijk jouw maandelijkse inkomen betalen als je ziek bent, in plaats van dat dat geld van jouw eigen spaarpotje af gaat.

Wat zijn de verschillen met Sharepeople?

We vinden het erg jammer dat we niet kunnen verwijzen naar een vergelijkingssite waardoor de objectiviteit meer gegarandeerd is. Maar we kunnen je wel een lijstje van voordelen van SamSamkring geven.

Onze voordelen

  • Wij hebben door alle spaarpotjes van de deelnemers reserves opgebouwd. Daardoor is er ook in slechte tijden met veel arbeidsongeschikte deelnemers altijd voldoende geld (SP heeft geen reserves).
  • Wij doen alle controles vooraf zodat het zeker is dat je aan alle eisen voldoet als je mee gaat doen, en je dus recht hebt op schenkingen als je arbeidsongeschikt raakt (SP controleert pas op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt).
  • Wij schenken bij ieder arbeidsongeschiktheidspercentage (SP vanaf 50% en als je weer beter wordt tot 25%).
  • Iedereen schenkt altijd en automatisch op de laatste dag van de maand (SP werkt met tikkies waarbij iedereen 2 weken de tijd heeft om te reageren).
  • Wij zijn een democratie en kunnen het product aanpassen als wij dat willen (via de ALV).
  • Starters hebben bij ons meteen volledige dekking en ook personen ouder dan 59 mogen meedoen.

Mede vanwege de eigen negatieve ervaringen bij een verzekeraar van Roland en Jacqueline (eigenaars van het Servicebureau) willen wij zoveel mogelijk zekerheid bieden, daar moeten we dus ook moeite voor doen. En dat geldt dan ook voor jou (intake en rekening openen)…

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon..

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon..
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee..