Ernst Jan van Niedek heeft als missie mensen pijnvrij hun werk te laten doen. Dat doet hij door mensen te adviseren en door het maken van maatwerk producten voor een pijnvrije werkplek.
Het eerste dat bij mij in de gedachte komt is een werkplek met scherm of laptop achter een bureau. Maar dit is een veel te beperkte scope merk ik al gauw als ik even met Ernst Jan praat. “als het om pijnvrij werken gaat ben ik een soort Don Quichote”.

De pijnvrije werkplek

Uiteraard zijn veel van zijn klanten werkzaam in een kantooromgeving. Denk bijvoorbeeld aan een secretaresse die het juiste bureau zoekt. Maar er was ook een tandartsassistente die met een speciale kruk voor stuitproblemen weer lekker aan de slag kon. De komende tijd wil hij juist graag meer aandacht besteden aan het hele brede pakket en niet alleen in de kantooromgeving. Dat kan zijn op de werkplek van een agrariër achter de aardappelsorteermachine.
Ernst Jan vertelt over een concreet voorbeeld van een ondernemer die samen met een compagnon werkte maar door pijn eigenlijk niets meer kon doen. Toen hij een sta-hulp aangemeten had gekregen kon bij de sorteermachine als ondernemer weer aan de slag. Gelukkig betaalde de verzekeraar in dit geval de sta-hulp. Het onderzoek om de juiste oplossing te vinden deed Ernst Jan met zijn bedrijf, werkplekaanpassingen.nl pro bono.

Pijn lijden is niet nodig

Ernst Jan vertelt: “Mijn bedrijf is ontstaan door een vraag uit verzorgingshuis. Er waren een aantal dames in rolstoel die graag wilden bridgen… maar hun rolstoel paste niet onder de tafel.” En zo begon het.
Ik ben toen de kantoor- en projectinrichting ingerold en voor mezelf begonnen. Inmiddels werk ik met een team van bedrijven en partners, van hout- of staalbewerking tot stoffeerders en 3d printers. En soms sta ik zelf achter de draaibank om een prototype te maken. Wij leveren altijd maatwerk. Soms is dat een standaardproduct met kleine aanpassingen en soms moeten we creatiever zijn. Het hangt soms natuurlijk ook van budget af.

Een kleine aanpassing kan al groot verschil maken; een aangepaste steel aan gereedschap voor een hovenier, handvatten voor een fiets, bedenk het maar! Een jongedame wilde schoonheidsspecialiste worden maar was erg klein. Daardoor kon ze op haar opleiding niet makkelijk aan de tafel staan. De school heeft toen een kruk betaald met een speciale voetensteun zodat ze bij de tafel kon (die niet lager kon) en zo kon ze haar opleiding afmaken. Dat is gaaf, als iemand zijn hart wil volgen. Ik vind het dankbaar werk.

Zorgeloos ondernemen

Voor ondernemers is niet kunnen werken natuurlijk het vervelendste dat er is. Als iemand bij SamSamkring ziek wordt door fysieke problemen dan heb ik allerlei hulpmiddelen te huur die het werk weer mogelijk maken. En een onderzoek naar de mogelijkheden doen we vaak pro bono.

Ik ben zelf ook lid van SamSamkring en ben blij dat ik nu iets geregeld heb voor als ik langdurig ziek word. Ik zag SamSam heel vaak langs komen op LinkedIn. Het regelen stond al heel lang op mijn verlanglijstje maar niets menselijks is mij vreemd en dus ook uitstelgedrag niet.

Je denkt: “Ik los het wel op als er iets gebeurt.” Maar ik heb dagelijks te maken met (bijna) arbeidsongeschikte mensen. En dat wil je niet.
Dat SamSam een grote club ondernemers is sprak me aan. Ik ben niet zo van verzekeren; je hoeft niet alles te verzekeren wat mij betreft. Maar bij SamSam doe je het met elkaar veel betaalbaarder.

Wil meer weten over SamSamkring, het betaalbare alternatief voor de AOV? Neem dan een kijkje op www.samsamkring.nl

Meer weten?


SamSamkring email

Mail ons gewoon…

Samsamkring telefoon

Bel ons gewoon…
(030-2272620)

SamSamkring veelgestelde vragen

Check de veelgestelde vragen…

SamSamkring meedoen

Doe gewoon mee…


SamSamkring, ziek en toch inkomen. Voor en door ondernemers!