Combineer SamSamkring met de verplichte AOV

Vandaag kreeg ik de vraag: “kan ik deelname aan SamSamkring combineren met de verplichte AOV”? Het antwoord is JA. Heel goed zelfs! Dan ben je veel goedkoper uit.

Combineer SamSamkring met de verplichte AOV

Als onderdeel van het pensioenakkoord is besloten tot een verplichte AOV voor ZZP’ers. Deze verzekering wordt vermoedelijk in 2024 ingevoerd. Als je dan arbeidsongeschikt raakt ontvang je maximaal €1.650 per maand. Dat is een BRUTO bedrag waarover je dus nog belasting moet betalen. De premie van de nieuwe verzekering wordt inkomensafhankelijk en ligt vermoedelijk tussen €80 tot €130 netto per maand. Gelukkig mag je wel zelf je wachttijd / eigen risico periode bepalen. In het Financieel Dagblad kun je meer lezen.

Een mooi huwelijk

“Mooi! Dan is dat ook geregeld!” Denk je dan misschien. Maar 2024 duurt nog een tijdje. En €1.650 bruto is wellicht niet voldoende voor je. Je zou de verplichte AOV mooi kunnen combineren met je deelname aan SamSamkring.

SamSamkring biedt een inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid voor een periode van maximaal 2 jaar. Als je dus je eigen risico voor de verplichte AOV op 2 jaar instelt, scheelt dat behoorlijk wat premie en bepaal je zelf welk inkomen je wilt hebben.

Hoe werkt dat dan?

Je gewenste inkomen (tussen € 1000 en € 4000 netto) mag je zelf kiezen, mits het niet meer is dan 80% van je inkomen uit onderneming.
Bij SamSamkring krijg je een netto bedrag uitgekeerd als je ziek bent. En daarvoor betaal je geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden.

Doe het nú

De invoering van verplichte AOV laat natuurlijk nog wel een aantal jaren op zich wachten. En tot die tijd loop je onverzekerd rond.. met alle risico’s van dien. Want ziek worden kan ons allemaal elke dag gebeuren. Wacht niet met het regelen van je AOV: ziek zijn en daardoor zonder werk zitten is supervervelend. Maar als je dan ook nog geldproblemen krijgt.. Dus combineer deelname aan SamSamkring met de verplichte AOV.

Meld je aan bij SamSamkring en je bent vanaf komende maand zeker van een inkomen bij ziekte. Altijd!