Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

ZZP-er in de zorg: zorg je ook goed voor jezelf?

ZZP-er in de zorg: zorg je ook goed voor jezelf?

Jacqueline Blaauw | 2 april 2020 | over samsam

zzp-er in de zorg

Het aantal mensen dat werkt als ZZP-er in de zorg groeit de laatste jaren enorm. Een belangrijke reden voor die groei is dat werkenden in de zorg de werkdruk in loondienst te hoog vinden in verhouding tot het salaris. Solopartners deed onderzoek naar de redenen waarom zoveel medewerkers in de zorg kiezen voor het ZZP-erschap: “Veel professionals [nemen[ de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Zij grijpen het ondernemerschap veelal aan als middel merken we, niet zozeer als doel op zich. Op zoek naar meer regie over de eigen omstandigheden en de wijze waarop ze het vak uitvoeren.”
Als ZZP-er in de zorg hebben zij meer invloed op het werk en de uren. Want werken in de zorg kan zwaar zijn. Zeker nu.. Fysiek zwaar en soms ook mentaal zwaar door ingrijpende gebeurtenissen en de zorg voor kwetsbare, maar soms ook onvoorspelbare en soms agressieve patiënten.

In zo’n zwaar beroep is het risico dat je arbeidsongeschikt wordt hoog, zo blijkt uit cijfers van volksgezondheidenzorg.info. De zorgsector staat in de top 3 van sectoren met het hoogste gemiddelde ziekteverzuim per sector. Verstandig dus om na te denken over je inkomen bij ziekte.

Een belangrijke reden om te verzuimen als gevolg van werk is de psychosociale arbeidsbelasting. Denk bijvoorbeeld aan werkstress of conflicten op het werk met collega’s of patiënten. Dat is niet mis!

Een beetje extra aandacht

In alle hectiek is het soms moeilijk om ook nog goed voor jezelf te zorgen. Terwijl dat juist zo belangrijk of zelfs noodzakelijk is. Met name in tijden van stress is het belangrijk om even stil te staan bij wat jij nodig hebt om weer voldoende op te laden. Misschien is dat gewoon een middagje rommelen thuis. Of een mooie wandeling maken om er even helemaal uit zijn. Lees ook eens de tips van Annelou Mayenburg van Struin Coaching over hoe om te gaan met werkstress. Haar tips kunnen helpen voorkomen dat je uitvalt door ziekte.

Even ziek, niet zo erg..

Het ziektepercentage onder ondernemers en ZZP-ers is in verhouding juist laag, ook in de zorg. Een oorzaak daarvan is dat zij zich de tijd niet gunnen om ziek te zijn; de klant is immers koning. En dat terwijl het vaak beter is even de tijd te nemen als je niet fit bent, dan maar door te gaan en vervolgens langere tijd uitgeschakeld te zijn. Iedereen is wel eens ziek. Dat is helemaal niet zo erg.

En als je dan toch voor langere tijd uitvalt, kun je maar beter iets geregeld hebben voor je inkomen; je moet er niet aan denken dat je ziek thuis zit en ook nog geldzorgen hebt.

SamSamkring: ondernemers zorgen voor elkaar

Bij SamSamkring heb je ook als ZZP-er in de zorg de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op een slimme manier opgelost! Je ontvangt schenkingen van andere ondernemers als je ziek bent en je schenkt zelf een klein bedrag als een ander ziek is. Een arbodienst begeleidt je als je ziek bent. Doe de SamSamcheck en je weet binnen 2 minuten welk inkomen je hebt als je ziek wordt en wat de kosten zijn. Je dekking bij ziekte kun je zelf kiezen. Dat mag ieder bedrag tussen 1.000 en 4.000 euro netto zijn.

Je bent welkom zzp-er in de zorg

Meld je aan bij SamSamkring en regel je inkomen bij ziekte. Dat geeft rust. Zo heb je geen kopzorgen meer over je inkomen bij ziekte en kun je je volledig richten op je herstel.
Wil je meedoen? Maak dan een online afspraak om je gewenste inkomen af te stemmen. Heb je nog vragen? Bel of mail ons dan gerust. We zijn goed bereikbaar en we horen graag van je!

Meld je aan

Meer weten?