Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Zo word je niet geboren

Zo word je niet geboren

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen

Mijn naam is Yvonne Soons en ik ben scheidingscoach. En zo word je niet geboren natuurlijk. Na mijn scheiding in 2008 dacht ik dat ik het leven weer snel op de rails zou hebben en dan weer blij en gelukkig zou zijn… maar dat bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Een scheiding is een belangrijk live event, zeker ook als er kinderen bij betrokken zijn. De relatie met je ex-partner kun je beëindigen maar de ouderrelatie blijft. Je hebt te her-verbinden als ouders en een goede modus te vinden in het co-ouderschap, voor je kinderen. En daarvoor is het ook belangrijk om eerst goed afscheid te nemen van je partnerrelatie en te rouwen.

Wat neem je mee uit je jeugd? 

Met jezelfvoorelkaar.nl  bied ik aan waar ik zelf behoefte aan had na mijn scheiding: iemand die je helpt met het beantwoorden van vragen als “Hoe word je weer gelukkig na je scheiding? Hoe doe je dat goed met en voor je kind(eren), hoe vul je die co ouder rol goed in en bouw je ook je eigen leven weer op?”.

Ik wil mensen helpen zichzelf te her-ontmoeten. Dat doe ik onder meer met systemische coaching. Was je jezelf in de relatie? Wat neem je mee uit je jeugd en wat heeft dat voor rol gespeeld in je relatie? Door mijn coaching krijgen mensen ook vaak meer begrip en respect voor de ander. Ieder doet z’n best om een relatie te laten werken.

Het is echt supermooi om mensen dat inzicht te geven, het leven wordt makkelijker als je bewuster bent van je patronen. Het blijft een leven lang leren, en als je jezelf dat gunt tezamen met een beetje zelfspot hebt kom je een heel eind na je scheiding.

Boksen in je eentje

Onder boosheid zit vaak angst en verdriet, dat heb ik zelf ook ervaren. De angst om kinderen kwijt te raken is groot. Het verdriet dat je kind(eren) niet meer 100% bij je zijn. De communicatie met de andere ouder die stroef loopt. Voor je het weet zit je samen in de strijdmodus. Maar voor een bokswedstrijd heb je er twee nodig; in je eentje kun je niet boksen. Wat ik bedoel is: als je wordt uitgedaagd hoef je niet in die ring te stappen. Je neiging is om jezelf te verdedigen of de ander van alles te verwijten, maar als je dat niet doet is er geen gevecht.

Ik help mensen hun eigen kwetsbaarheid te laten zien. Want je kunt blijven wijzen naar die ander, maar de kunst is om ook naar jezelf te durven kijken, als je merkt dat je vastloopt na je scheiding. Je helpt je kinderen het meeste, wanneer je zelf de hulp inschakelt die jou weer op weg helpt na je scheiding. Je bent en blijft tenslotte hun voorbeeld.

Ik doe mee met SamSamkring

Ik ben sinds 2015 ondernemer en voor mijn gezin een belangrijke kostwinner. Ik doe mee met SamSamkring omdat ik het heel belangrijk vind als ondernemer om te zorgen dat er inkomen is. Ik heb mijn deelname aan SamSam gecombineerd met een AOV. Ik heb voor een laag bedrag gekozen om zo mijn kosten te dekken. SamSam spreekt mij aan omdat het samen is. Niemand wil ziek worden, maar er kan altijd iets gebeuren. En dan is een vangnet als SamSam een hele fijne gedachte.

Wil jij ook meedoen met SamSamkring? Lees dan hier hoe je kunt meedoen!

Meer weten?