Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Zien op z’n Best

Zien op z’n Best

Jacqueline Blaauw | 20 juli 2024 | ondernemen , startende ondernemer

Beau van Breda, net 30 jaar oud, is sinds kort trotse eigenaresse van haar eigen brillenzaak in Best. Ik vroeg haar hoe ze in dit vak terechtgekomen is. Beau: “Dat is een mooi verhaal. Mijn ouders gingen een bril kopen en ik ging mee. Tijdens het proces van de oogmeting en het zoeken naar een mooie bril had ik wel een mening. De eigenaar van de zaak vond dat zo leuk dat hij zei: ‘Jou kan ik wel gebruiken!’ en toen mocht ik een dag meegelopen. Dit vond ik superleuk!”

Zo makkelijk bleek het uiteindelijk te gaan. Ik wist vroeger nooit wat ik wilde worden. Uit testen kwam geen duidelijk profiel omdat ik z’n brede interesse heb. In dit vak komt zo veel samen: mode, gezondheidszorg, verkoop en techniek. In mijn winkel geven wij graag uitgebreid advies, het is een hele sociale baan; we hebben een ontzettend gezellige winkel.

Luxeproblemen

Voordat zij haar eigen zaak overnam was Beau bedrijfsleider. Vorig jaar begon zij haar leven als ondernemer als freelance opticien. Beau: “ik gaf ook commercieel advies aan de ondernemers die mijn hulp inriepen. Als freelancer kon ik mooi een kijkje in de keuken nemen. Deze ervaring bevestigde dat ik voldoende kennis heb voor een eigen winkel.”

“De winkel die ik overgenomen heb stond bekend om de mooie en exclusieve collectie, dat vind ik heel belangrijk. Maar ik wilde hier iets aan toevoegen en dat is het gezellige ‘huiskamergevoel’. De winkel is laagdrempelig maar heeft wel die mooie kwaliteitsproducten”.
Beau is enorm blij met de winkel en heeft niets te klagen “Het is alleen soms arbeidsintensiever dan begroot maar dat is een luxeprobleem”. Beau is opticien en contactlensspecialist, waardoor je voor zowel een bril als contactlenzen bij haar terecht kan. De slogan is niet voor niets ‘Zien op z’n Best’.

Waarom SamSam?

Ik vind het fijn dat de lasten bij SamSamkring niet hoog zijn; ik ben nog jong en verwacht geen gekke dingen. Dat het een voorziening voor 2 jaar per ziektegeval is vind ik prima. Ik ben realistisch: Als je in 2 jaar niet beter wordt om je zaak te draaien kun je hem beter sluiten, denk ik.
Ik heb wel geprobeerd een AOV af te sluiten maar ik ben ooit geopereerd en dat leidde gelijk tot uitsluitingen. Dat vond ik financieel een risico. De menselijke maat vind ik fijn; ik heb jullie gesproken en kreeg steeds dezelfde mensen aan de lijn. De website is duidelijk en ik weet waar ik aan toe ben. Ik heb jullie eigen verhaal gelezen en herken het gedoe met een verzekeraar; een enkeloperatie achtervolgt mij 8 jaar later nog!

Meer weten?