Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

We zorgen samen voor elkaar

We zorgen samen voor elkaar

Jacqueline Blaauw | 21 juni 2024 | over samsam

“Ja, de RSI van Roland is de aanleiding geweest om te starten met SamSam. Hij had een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar tijdens de looptijd is de polis aangepast. Van een herkenbaar en benoembaar ziektebeeld naar een medisch en objectief aantoonbaar ziektebeeld. Voor de verzekeringsmaatschappij voldoende kleine lettertjes om niet uit te keren. Uiteindelijk hebben we maar geschikt. Erg frustrerend, helemaal omdat we in die periode wel gewoon de premie moesten blijven betalen.”

een bedrag per maand


“SamSam heeft dezelfde collectieve opzet als een Broodfonds, samen voor elkaar. Echter met een arbodienst en zonder de persoonlijke verplichtingen. Geen bestuursfunctie, geen bijeenkomsten, wel goed verzekerd voor arbeidsongeschiktheid voor de eerste twee jaar. Iedere deelnemer betaalt contributie en spaart een bedrag per maand. De contributie is een vergoeding voor onze werkzaamheden, het spaarbedrag is afhankelijk van je gemiddelde inkomen en het gewenste maandelijks uit te keren bedrag bij ziekte.”

ergens in het land


“Onze werkzaamheden zijn veelzijdig en we doen niet alles zelf. We werken samen met mensen en organisaties die geloven in ons product. Een administratieve kracht, ict’ers en een arbodienst. Zo is de continuïteit gewaarborgd als er onverhoopt iets met ons gebeurt. Wij zijn vooral bezig met het promoten van SamSam. We organiseren iedere twee weken een informatieavond ergens in het land. Daar vertellen we ons verhaal. Roland doet het woord, hij is extraverter en door hem is SamSam ontstaan.”


“Ik ben zijn sidekick en spring bij als ik het gevoel heb dat een vraag onbeantwoord blijft. Vooral de laatste maanden groeit de SamSamkring snel, gemiddeld zo’n 8 tot 10% per maand. Onze ambitie? Dat we van SamSam kunnen leven, waarschijnlijk eind volgend jaar. Tot die tijd werk ik naast SamSam als kwaliteitsmanager. Zo heb ik Roland ook leren kennen, eerst als collega en nu als man. We werken samen aan onze toekomst. De RSI-klachten van Roland zijn chronisch, daar moeten we mee leven.”

iedereen is welkom


“SamSam zit in ons hart, we zijn toch een beetje do gooders. Het zal m’n rooie achtergrond wel zijn. Vroeger was ik lid van de jonge socialisten, samenwerken en voor anderen zorgen zit er al van jongs af aan in. SamSam is één kring en we kijken niet naar beroep of vakgebied. Iedereen is welkom, we zorgen samen voor elkaar. Het gespaarde bedrag staat op je eigen rekening bij de Bunq Bank en bij ziekte van andere leden wordt daar iets van afgeschreven. En ter indicatie, sinds de start blijft 98% van het gespaarde bedrag staan.

Meer weten?