Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Wat jij had kunnen hebben..

Wat jij had kunnen hebben..

Jacqueline Blaauw | 15 april 2020 | over samsam

Meedoen met SamSamkring is heel voordelig. En juist nu denken veel ZZP’ers na over hun inkomen bij ziekte… nu alleen nog even regelen… je kent het wel: de AOV staat nog steeds op je Things To Do lijstje maar je komt er maar niet aan toe. En misschien houden de kosten je tegen?

Meedoen met SamSamkring is heel voordelig

In het overzicht zie je wat je gemiddeld maandelijks geschonken had als je vanaf het begin had meegedaan… En daarnaast natuurlijk ook het overzicht van wat je maandelijks gespaard zou hebben. Dus wil je een inkomen van € 2.000 als je onverhoopt ziek word? dan spaar je iedere maand € 90,00. En als je al een tijdje mee had gedaan met SamSamkring had je daarvan per maand nog € 86,40 over op je rekening staan.

Crowdsurance: dat is hele andere koek

Dat is best positief toch? Bij SamSamkring komen er naast het spaarbedrag voor de schenkingen natuurlijk ook vaste kosten: 20 euro contributie en 8 euro bankkosten per maand. Maar dan nog houd je veel geld over. Want wat je niet schenkt, blijft van jou.
Dat is weer eens wat anders dan premie betalen aan een verzekeringsmaatschappij. AOV-ZZP.nl heeft een mooi overzicht gemaakt van de verschillen.

Bij SamSamkring kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt ontvangen als je ziek bent. Als je eens wilt kijken voor welk inkomen jij mee kunt doen, dan kun je op onze site een handig tooltje invullen: met de SamSamCheck weet je binnen 2 minuten wat mogelijk is en wat de kosten zijn.

Doe je mee?

Wellicht zinvol om nog eens te kijken of je met SamSam je inkomen tijdens ziekte wilt zeker stellen? Je kunt je hier aanmelden voor het afstemmen van je gewenste inkomen.

Meer weten?