Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Wat je niet moet doen als starter – bespaartips

Wat je niet moet doen als starter – bespaartips

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen , startende ondernemer

Beginnen met een eigen zaak is leuk en spannend.. en duur. Vaak moet je een aantal investeringen doen voordat je aan de slag kunt. Een tijdje geleden schreven wij al wat je als starter kunt doen om geld te besparen. Maar er zijn ook zaken die je kunt laten om geld te besparen.. wij zetten hieronder een aantal van de zaken voor je op een rij:

Een BV oprichten

Als je net voor jezelf begint moet je de keuze maken voor een BV of een eenmanszaak. Vroeger moest je voor het oprichten van een BV een flinke som geld op de rekening hebben staan maar dat is gelukkig nu niet meer zo. Veel mensen zijn daarom geneigd voor een BV te kiezen. Een eenmanszaak heeft namelijk als nadeel dat je persoonlijk aansprakelijk bent voor de schulden van je bedrijf. Hiervoor kun je natuurlijk een verzekering voor afsluiten. Voor een BV betaal je weliswaar minder belastingen maar wel hogere kosten, onder meer voor een verplichte jaarrekening en accountantskosten. Een eigenaar van een eenmanszaak heeft onder voorwaarden recht op zelfstandigenaftrek. Starters krijgen extra startersaftrek. Ondernemers met een eenmanszaak kunnen gebruikmaken van de mkb-winstvrijstelling via de inkomstenbelasting. Als je begint als ZZP-er Meer informatie over de verschillen lees je op het Ondernemersplein.

Schoenmaker blijf bij je leest..

Ineens ben je verantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering van je eigen zaak: niet alleen het product of de dienst die je levert maar ook de financiële administratie, boekhouding, belastingzaken, marketing en sales zijn ineens jouw eigen verantwoordelijkheid. En om te besparen kun je dat natuurlijk allemaal zelf doen maar… misschien is het wel veel lucratiever om geld te verdienen met waar jij goed in bent, het leveren van jouw dienst of product, en iemand anders te betalen om jouw wat werk uit handen te nemen. Dit voorkomt ook dat je dag en nacht aan het werk bent en daarmee wellicht op den duur minder productief. Onze tip: zorg voor een goede belastingadviseur. Die kan jou helpen om veel geld te besparen.

Dure pakketten

Als startende ondernemer praat je waarschijnlijk veel over wat jou op dit moment bezighoudt, je eigen onderneming. En hoe meer je daarover spreekt met mensen hoe meer adviezen je krijgt. Vaak van mensen die daar hun brood mee verdienen. En voordat je het weet heb je best wat geïnvesteerd in een CRM systeem, CMS voor je website of boekhoudprogramma. Terwijl er vaak hele betaalbare oplossingen beschikbaar zijn voor kleine bedrijven. Als je dus behoefte hebt aan software, besteed dan aan de voorkant even voldoende tijd om het pakket te selecteren dat past bij jouw bedrijf én je portemonnee.  Op appwiki.nl las ik er een mooie blog met tips over.

TopTip

Onze persoonlijke tip voor startende ondernemers? Kom naar de Startersdag van de KvK op 2 november op diverse locaties in het land. Op de Startersdag krijg je ontzettend veel informatie, er worden presentaties gegeven en er is een informatiemarkt. En wil je meer weten of een betaalbaar alternatief voor een AOV? Kom kennismaken op de stand van SamSamkring op de Startersdag in Utrecht!

Meer weten?