Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Waarom? Omdat

Waarom? Omdat

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen , over samsam

Start with Why

Wij zijn er om ervoor te zorgen dat alle zzp’ers of ondernemers op een betaalbare manier een inkomen bij ziekte kunnen hebben. Omdat wij iedereen die ziek is de financiële rust gunnen om zich te richten op hun herstel.

Waarom? Omdat wij zelf ervaren hebben hoe het is om als ondernemer niet te kunnen werken door ziekte en daardoor zonder inkomen te zitten.

Wij geloven dat ondernemers financieel voor elkaar willen zorgen. En wij heten alle zzp’ers / ondernemers welkom! Voor de zelfde voorwaarden. Zonder uitsluitingen, zonder uitzonderingen.

Waarom? Omdat!

Bij SamSamkring zijn alle zzp’ers / ondernemers welkom! Voor de zelfde voorwaarden. Zonder kleine lettertjes. Omdat wij mensen niet zien als risico’s. Iedereen heeft recht op een betaalbare voorziening. Ook als je een medische historie of zwaar beroep hebt of wellicht qua leeftijd al richting pensioen gaat.

Bij SamSamkring zorgen ondernemers voor elkaar. En dat ondersteunen wij. Zonder tussenkomst van een partij die er belang bij heeft zo min mogelijk uit te keren. En het werkt! In de afgelopen 5 jaren is het ziektepercentage onder onze deelnemers laag

Wat?

Met een schenkkring zorgen wij ervoor dat wij jou als zzp’er of ondernemer de meeste zekerheid geven. Zodat jij zonder financiële zorgen ziek kan zijn. En je kunt richten op jouw herstel.

Als lid van SamSamkring ontvang je schenkingen van andere ondernemers als je ziek bent (max 2 jaar) en schenk je zelf een klein bedrag als een ander ziek is.
Het totale bedrag dat je per maand ontvangt als je ziek bent, kies je zelf (€ 1000 tot € 4000 netto). Als je lid wordt van SamSamkring is er geen wachtlijst en zijn er geen kleine lettertjes. Iedere ondernemer mag meedoen, ongeacht leeftijd of ziektehistorie.
De onafhankelijke arbodienst begeleidt, helpt eventueel bij re-integratie en beoordeelt de ziekmeldingen. Als ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag.

Hoe?

Wij van het SamSam Servicebureau ondersteunen de vereniging SamSamkring en het bestuur van de vereniging. En dat doen we transparant eerlijk en zorgvuldig. Met maximale aandacht voor de mens. Want ziek zijn is al vervelend genoeg!

Geen woorden maar daden. We werken met partijen samen die niet direct een commercieel belang hebben maar het beste willen regelen voor hun mensen. We doen het professioneel met professionele partners en maximale aandacht voor de mens. Zoals onze arbodienst Bureau Streefkerk B.V. Hun professionals zijn deskundig en geregistreerd en snappen dat de ondersteuning van ondernemers een vak apart is. 

Wij zorgen voor elkaar

Bij SamSamkring zorgen ondernemers voor elkaar. En dat doen ze graag! Waarom? Omdat: ” ik mijn geld liever besteed aan een zieke ondernemer dan aan de winst van een verzekeringsmaatschappij. En het is nog voordeliger ook!”.

I love SamSamkring

Waarom meedoen?

Waarom zou jij je aansluiten bij SamSamkring? Dat kun je het beste van onze deelnemers horen natuurlijk. In deze blog met 5 ervaringen van deelnemers lees je wat zij zeggen.

Als je meedoet met SamSamkring heb je geen financiële zorgen als je ziek wordt. SamSamkring is een voordelige, sociale en flexibele manier om het financiële risico van ziek worden af te dekken. Zodat jij zorgeloos kunt ondernemen.

Je kunt je iedere maand aansluiten. Hoeveel je iedere maand stort is afhankelijk van het het inkomen bij ziekte dat je hebt gekozen. Je kunt ieder bedrag tussen € 1000 en € 4000 als netto dekking kiezen met een maximum van 80% van het resultaat uit je onderneming. Wil je precies weten hoe hoog je dekking kan zijn? Doe dan even de SamSam Check.

Meer weten over hoe het werkt? Lees dan hier hoe SamSamkring werkt. En heb je vragen? Bel of mail ons; we horen graag van je!

Waarom? Daarom!

Meer weten?