Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Van idealen naar werkelijkheid

Van idealen naar werkelijkheid

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , over samsam

idealen naar werkelijkheid

Van idealen naar werkelijkheid; dat is de belofte van Firma Twist. Madelon Engelen is één van de drie oprichters. Met haar collega’s helpt zij organisaties bij het realiseren van maatschappelijke idealen. Madelon is lid van SamSamkring. Óns maatschappelijke ideaal? Wij bieden iedere ondernemer in Nederland een betaalbare AOV.

Doe het samen, dan kom je verder

Van idealen naar werkelijkheid, hoe doe je dat? Hoe krijg je issues in beweging? Madelon vertelt hoe zij dat aanpakken. “Bij Firma Twist hebben wij hele diverse klanten: profit, non-profit, fondsen en stichtingen. Eigenlijk van alles. We merken dat steeds meer organisaties nadenken over hun rol in de wereld en het voortouw nemen bij het aanpakken van maatschappelijke issues. Dit blijkt in de praktijk vaak niet zo eenvoudig. Waar begin je of – als je al stappen hebt gezet – hoe kun je versnellen? Wij helpen organisaties bij het waarmaken van hun maatschappelijke ambities. Daarbij ontwikkelen we (verander)strategiëen, houden we ons bezig met het vormen en begeleiden van allianties en is communicatie – in de breedste zin van het woord – vaak een essentieel onderdeel van ons werk.”

“Als freelancer heb ik hiervoor veel interim-werk gedaan. Dat vond ik ook heel leuk, maar met Firma Twist kunnen we vanuit onze visie organisaties echt helpen om dingen in beweging te krijgen. Bovendien is het leuker om samen te ondernemen. Dat brengt niet alleen een groter netwerk en meer mogelijkheden, maar we kunnen ook vertrouwen op ieders expertise, kennis en kunde.”

Rust vs. snelheid

“Het realiseren van maatschappelijke verandering kost tijd, veel tijd. En dat is ook goed. Verandering gaat nou eenmaal niet over één nacht ijs. De dynamiek aan opdrachten, van langdurig tot kortlopend, is fijn. Daar gedij ik goed bij. Het is mooi en waardevol om met de kennis die je hebt echt iets te kunnen veranderen in de wereld. Door onze bam-bam-bam doordouwersmentaliteit krijgen we veel voor elkaar.”

Waarom ik kies voor SamSamkring

Als (toen nog) kostwinner met hypotheek en drie kleine kinderen voelde het goed om een vangnet te organiseren. Ik heb gekeken naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, maar vond die echt schrikbarend duur. Zeker voor een startende ondernemer. Ze worden in de loop der jaren ook nog eens steeds duurder. Toen ik me ging verdiepen in SamSamkring sprak dat me gelijk aan: je bouwt een extra spaarpot op en je draagt een beetje bij aan het grotere geheel. Ik vind het fijn dat SamSam een vereniging is. Ik heb iets in te brengen. Dat het een voorziening voor twee jaar per casus is vind ik wel prima. Ik zie dat als ingecalculeerd risico en als het echt langer zou gaan duren kijken we dan wel weer!

 

Meer weten?