Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Trots op mijn praktijk

Trots op mijn praktijk

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen

trots op mijn praktijk

Caroline Hof, GZ psycholoog en cognitief gedragstherapeut is lid van SamSamkring. Zij vertelt me welke weg zij heeft afgelegd om ondernemer te worden.

Het starten van mijn eigen onderneming, Praktijk Hof is niet een vanzelfsprekendheid voor mij geweest. Ik heb een behoorlijke medische voorgeschiedenis, en ik ben lang niet in staat geweest om zodanig goed te functioneren dat ik een eigen bedrijf kon starten. Gelukkig gaat het de laatste jaren steeds beter met mijn gezondheid en durfde ik een jaar geleden eindelijk de stap te zetten.

Ik heb jaren in de specialistische / forensische psychiatrie gewerkt. Mijn expertise is trauma en hechtingsproblematiek. Sinds een jaar heb ik een eigen praktijk in de basis GGZ; ik bied eerstelijns kortdurende behandelingen. Dat is echt ander werk dan in de forensische wereld, waarin je te maken hebt met complexere problemen die op een ander vlak uitdagend zijn.
De omschakeling naar kortdurende behandelingen was in het begin wennen maar zou niet meer terug willen. Wat mij onderscheid van andere psychologen is denk ik mijn expertise op gebied van hechtingsproblematiek en de invloed hiervan op de ontwikkeling van emotionele vaardigheden bij cliënten. Dit is soms een missing link in behandelingen, en verklaart soms waarom eerdere behandelingen niet voldoende zijn aangeslagen. Ik krijg dit regelmatig terug van mijn cliënten, dat ze zeggen: “ah nu snap ik waarom ik maar zo somber blijf ondanks dat ik eerdere therapie heb gehad”. Daarbij heb ik sinds ik mijn eigen praktijk heb een andere nieuwe wereld ontdekt; kortdurende behandelingen bij cliënten die veerkrachtig zijn en vaak resultaat opleveren. Dat geeft veel voldoening.

Zingeving

Ik loop hier zo warm voor omdat ik ontzettend van mijn vak houd. Het is natuurlijk het mooiste vak wat er bestaat. Ik voel de problematiek van cliënten denk ik daarbij gevoelsmatig goed aan en het biedt mij zingeving. Het voegt iets moois toe aan mijn leven. Ik was gewend aan de hectiek van de forensische therapie en werk nu natuurlijk alleen. Dat was even wennen. Gelukkig heb ik een mooie werkruimte in een bedrijfsverzamelgebouw met andere ondernemers. En met cliënten heb ik vaak leuke gesprekken die mij zelf ook veel voldoening geven.

Mijn droom is uitgekomen

Via een connectie op LinkedIn las ik iets over SamSamkring. Dat leek me een mooie combinatie met een AOV. Ik vroeg aan Arnoud Wennekus van AOV-ZZP.nl hoe ik dit nu verder aan moest vliegen. Maar die haalde mij al snel uit de droom dat ik bij de reguliere AOV verzekeringen terecht kon vanwege mijn medische voorgeschiedenis.

Het is jammer dat verzekeraars alleen maar naar medische diagnoses kijken en niet naar je veerkracht en doorzettingsvermogen. Deze bepalen namelijk ook voor een belangrijk deel of je inzetbaar bent voor werk of niet. Ze zien niet dat je weer in je kracht kan komen, dat het goed komt! Eenmaal ziek geweest blijf je in hun ogen altijd ziek en kwetsbaar.
Uiteindelijk was het advies van Arnoud Wennekus: SamSamkring voor de eerste twee jaar bij ziekmelding. En voor langere ziekte dan 2 jaar een WIA verzekering bij het UWV. Ik voel me nu goed verzekerd tegen eventueel toekomstig onheil op lichamelijk vlak.
Maar voor mij is het allerbelangrijkste dat mijn droom om een eigen praktijk te beginnen nu eindelijk is uitgekomen! Ik ben trots op mijn praktijk.

Straks kun je ook een mooie combinatie maken met SamSamkring en de verplichte AOV. Neem voor advies over de combinatie van SamSamkring met een AOV contact op met AOV-ZZP.nl.

Heb je nog vragen over de AOV? Mail of bel ons gerust; we horen graag van je. Wil je gewoon meedoen met SamSamkring? Meld je dan aan! 

Meer weten?