Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

SamSamkring is simpel

SamSamkring is simpel

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , over samsam

SamSamkring is simpel

Meedoen met SamSamkring is echt simpel. Binnen een half uur kun je het geregeld hebben. Wij willen de drempel namelijk zo laag mogelijk houden. Waarom? Omdat wij willen dat iedere ondernemer iets regelt voor zware tijden.

Geen tijd, geen zin?

Het grootste deel van de zzp’ers heeft niets geregeld voor als ze arbeidsongeschikt zijn. Begin dit jaar berekende het CBS dat slechts 21% een verzekering heeft afgesloten. Omdat ze opzien tegen de aanmelding. Of omdat de kosten te hoog zijn. Of omdat ze geen vertrouwen hebben in verzekeringsmaatschappijen.
Dat snappen we. Maar: als je onverhoopt langdurig ziek wordt kan het wel heel erg vervelend zijn als je niets geregeld hebt. Hoeveel geld heb jij nodig om je maandelijkse lasten te betalen? heb je daar wel eens over nagedacht. Misschien heb je spaargeld. Maar stel dat je zes maanden ziek bent en niet kunt werken? Of een jaar? Dan ga je wel heel snel door je spaargeld heen.

Een AOV is duur en lastig

Maar zo’n verzekering is duur, denk je dan. En dan moet je je hele medische verleden weer opschrijven. En dan sluiten ze belangrijke zaken uit. En als je iets vergeet betalen ze niet. SamSamkring is anders.

Meedoen is simpel

Wij maken het je graag makkelijk. Als je mee wilt doen met SamSamkring hoef je geen lange formulieren in te vullen. We doen geen medische keuring en hoeven niet alles van je te weten. Wat we wél willen is jou goed voorlichten. In een online gesprek van een half uur vertellen we je precies hoe het werkt en wat je kosten zijn. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tijdens de intake beantwoorden we al je vragen. We bepalen samen je gewenste dekking en kijken samen of die past bij jouw inkomen uit onderneming. Dat doen we door naar jouw jaarcijfers te kijken of, als je die nog niet hebt, naar je opdrachten of je uren en uurtarief. Daar komen we samen wel uit.

De laatste stap is het storten van je eerste maandbedrag. En dat is alles, Klaar is Kees.

Wanneer kun je meedoen?

Alle zzp’ers / ondernemers die op het moment van aanmelden 100% arbeidsgeschikt zijn voor hun eigen beroep zijn van harte welkom! Dus ook als je in het verleden ziek bent geweest, ook als je net begint met ondernemen, ook als je een zwaar of risicovol beroep hebt en ook als je een 60+ er bent. Omdat wij geloven in sociaal ondernemen. Iedereen dezelfde voorwaarden!

Je kunt al meedoen vanaf volgende maand.

In 2 stappen geregeld

  1. Maak een afspraak voor de intake
  2. Regel tijdens dit video gesprek in 30 minuten je deelname
Ik doe mee!

SamSamkring is simpel

Het principe is heel eenvoudig: ondernemers helpen ondernemers. Zonder tussenkomst van een verzekeringsmaatschappij. Zo houden wij de kosten laag. Hoe het werkt?

  • Je bepaalt zelf welk inkomen je wilt hebben als je ziek bent. Ieder bedrag tussen € 1000 en € 4000 NETTO is mogelijk. Je mag tot 80% van je inkomen uit onderneming kiezen.
  • Maandelijkse stort je een bedrag op je eigen SamSam rekening. € 15 zijn vaste kosten. Een deel gaat naar ziek ondernemers en de rest spaar je.
  • Je inleg hangt af van je dekking. Kijk in de SamSamCheck wat jouw kosten zijn.
  • Je schenking bij 100% ziekte is jouw gekozen bedrag (netto per maand) voor een maximale periode van 24 maanden per casus
  • De arbodienst controleert de ziekmeldingen en begeleidt de ziek deelnemers
  • Iedere ondernemer die 100% arbeidsgeschikt is mag meedoen, ongeacht leeftijd of medische geschiedenis
  • De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 150 incl. BTW

De keuze is simpel

Aanmelden bij SamSamkring is simpel en de keuze voor SamSamkring is simpel. Meld je dus nu aan en doe mee! Wil je eerst nog even weten wat de kosten zijn bij jouw gewenste dekking? Check dan je kosten met de SamSamCheck.

Doe mee!

Meer weten?