Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Combineer SamSamkring en de verplichte AOV

Combineer SamSamkring en de verplichte AOV

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | over samsam

De verplichte AOV

Vandaag kreeg ik de vraag: “kan ik deelname aan SamSamkring en de verplichte AOV combineren”? Het antwoord is JA. Heel goed zelfs! Dan ben je veel goedkoper uit.

SamSamkring en de verplichte AOV

Als onderdeel van het pensioenakkoord is besloten tot een verplichte AOV voor ZZP’ers. Deze verzekering wordt vermoedelijk in 2027 ingevoerd (In 2024 wordt het voorstel verwacht). Als je dan arbeidsongeschikt raakt ontvang je maximaal €1.650 per maand. Dat is een BRUTO bedrag waarover je dus nog belasting moet betalen. De premie van de nieuwe verzekering wordt inkomensafhankelijk en ligt vermoedelijk tussen €80 tot €130 netto per maand. De eigen risico periode is één jaar. Dat betekent dat je pas na een jaar een uitkering krijgt. Op de site van KVK en op de site van de Rijksoverheid kun je er meer feitelijke informatie over lezen.

Een mooi huwelijk

“Mooi! Dan is dat ook geregeld!” Denk je dan misschien. Maar 2027 duurt nog een tijdje. En €1.650 bruto is wellicht niet voldoende voor je. Je zou de verplichte AOV mooi kunnen combineren met je deelname aan SamSamkring.

SamSamkring biedt een inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid voor een periode van maximaal 2 jaar. Als je dus langdurig ziek wordt heb je in ieder geval het eerste jaar het inkomen waaraan je gewend bent. Na een jaar wachten gaat de verplichte AOV uitkeren. Je hebt dan ook nog je schenkingen van SamSamkring. Zo heb je 2 jaar de tijd om je te richten op je herstel. Zonder financiële zorgen.

Hoe werkt dat dan?

Je gewenste inkomen (tussen € 1000 en € 4000 netto) mag je zelf kiezen, mits het niet meer is dan 80% van je inkomen uit onderneming.
Bij SamSamkring krijg je een netto bedrag uitgekeerd als je ziek bent. En daarvoor betaal je geen premie maar je spaart iedere maand een bedrag op jouw SamSam rekening. Zo bouw je een potje/buffer op. Als één van de andere leden ziek is, schenk je hem of haar een klein bedrag. Als jij ziek bent, ontvang jij schenkingen van de andere leden.

Meer weten?

Doe het nú

De invoering van verplichte AOV laat natuurlijk nog wel een aantal jaren op zich wachten. Alles wijst er op dat invoering niet voor 2027 kan plaatsvinden. UWV en De Belastingdienst zijn er nog niet klaar voor. Maar als je nu niks regelt, loop je tot die tijd onverzekerd rond.. met alle risico’s van dien.

Want ziek worden kan ons allemaal elke dag gebeuren. Wacht niet met het regelen van je AOV: ziek zijn en daardoor zonder werk zitten is supervervelend. Maar als je dan ook nog geldproblemen krijgt.. Dus combineer deelname aan SamSamkring met de verplichte AOV.

Meld je aan bij SamSamkring en je bent vanaf komende maand zeker van een inkomen bij ziekte. Altijd!

Over SamSamkring

  • Bij SamSamkring kies je zelf hoeveel geld je wilt ontvangen als je ziek bent. Dit mag maximaal 80% van je inkomen uit je onderneming zijn. Dit controleren we vóórdat je mee gaat doen en niet pas als je ziek bent. Zo weet je op voorhand precies waar je aan toe bent, en heb je de zekerheid dat je krijgt wat je nodig hebt.
  • Alle deelnemers sparen en bouwen een buffer op. Daardoor is er voldoende geld om de zieken te schenken. Altijd!
  • Je hoeft niet eindeloos te sparen, al mag dit wel. Als het maximum bereikt is, storten wij maandelijks het teveel terug. Eerst zekerheid, dan gemak!
  • Als jij ziek wordt, ontvang je op de laatste dag van de maand de schenkingen die optellen tot het door jou gekozen inkomensniveau.
  • Conform het vastgestelde en afgesproken percentage dat je arbeidsongeschikt bent, ontvang je schenkingen. Er zijn geen ‘grenzen’ waardoor je in 1x veel minder of niets krijgt. In theorie is alles tussen de 1 en 100% arbeidsongeschiktheid mogelijk.

Aanmelden gaat heel eenvoudig. In een online gesprek van 30 minuten regel je je deelname. Doe jij ook mee? Je bent welkom!

Meer weten?