Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

SamSam doet niet aan leeftijdsdiscriminatie

SamSam doet niet aan leeftijdsdiscriminatie

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen , over samsam

Hans de Kort begon zijn loopbaan als reclameschilder. Een reclameschilder is iemand die teksten, logo’s of andere illustraties schildert op publieke voorwerpen en plaatsen, zoals voertuigen, borden, etalages, enz. Hans: ”Dat was ook in die tijd al een vrij zeldzaam beroep, een unieke propositie die veel waardering opriep. Met de ervaring die ik in dat vak heb opgedaan ben ik vervolgens doorgegroeid in de print- en signbranche. Daar heb ik me nog 40 jaar lang beziggehouden met grafische uitingen op alles wat rijdt, vliegt en vaart.”

Na een burn-out kwam ik op mijn 62e weer op de arbeidsmarkt als zzp’er en werd ik beschikbaar als interim projectmanager in dit vakgebied. Ik had me goed voorbereid. Zo heb ik een mooie website laten maken, een accountant gevonden en als alternatief voor de AOV sloot ik me zonder problemen aan bij SamSamkring. Dat gaf het gevoel dat ik een goede start kon maken. Mijn bedrijf heet Focus Projectbegeleiding. Wij bieden projectbegeleiding aan in de print- en signbranche en diensten op het gebied van visuele communicatie en geschreven content. Mijn eerste opdracht, via een aannemer, was gelijk een flinke. Rijkswaterstaat had een nieuw contigent aan voertuigen aangeschaft en die moesten voorzien worden van de huisstijl door middel van een wrap en de herkenbare markering.

Must en passie

Maar toen sloeg corona toe en viel het werk stil. De hele branche werd keihard getroffen en inhuren voor projecten viel stil. Bedrijven waren blij als ze hun eigen mensen aan het werk konden houden. Gelukkig heb ik de instelling “Je pakt aan wat er op je pad komt”. Dat betekent dat ik nu ook weer werk aanneem buiten mijn comfortzone, zoals schilderwerk maar ook uitvoerend werk in de print- en signbranche. Dat is een must want de schoorsteen moet roken.

Daarnaast ben ik ook schrijver van boeken, columns en webteksten. Daar ligt mijn passie voor de lange termijn. Ik ben bezig met twee boeken waarvan er één dit jaar uitkomt. Het gaat over een bekende moordzaak die veel in de media is geweest. Wat mij boeit is de vergeten kant van de zaak. En daarmee bedoel ik de familieleden die achterblijven als er iemand in detentie zit. Daar is weinig aandacht voor en ook geen vangnet. Ik zou graag willen dat er meer aandacht komt voor deze kant, mensen die hier hun leven lang last van kunnen hebben. Zij zijn evengoed slachtoffer.

Vitaal ouder worden

Daarnaast ben ik met Emile Ratelband bezig aan een boek over vitaal ouder worden. Als je je biologische leeftijd kunt meten waarom word je dan gediscrimineerd t.a.v. -bijvoorbeeld- werkgelegenheid , hypotheken en verzekeringen. Je kunt door je leefstijl invloed uitoefenen op hoe je vitaal oud wordt / hoe snel je verouderd. NLP (neuro-linguïstisch programmeren), psychologie en gedrag vind ik enorm boeiend. Dat gebruik ik ook in mijn dagelijkse leven en in mijn werk.

SamSamkring

SamSamkring kwam op mijn pad op de Startersdag van de KvK in Utrecht. Wat mij enorm aanspreekt is dat SamSam niet aan leeftijdsdiscriminatie doet. Het verkrijgen van een AOV was voor mij een no-go i.v.m. mijn leeftijd. Dat geldt natuurlijk ook voor overlijdensrisicoverzekering of hypotheek. Die leeftijdsdiscriminatie steekt enorm.
Wat ik ook prettig vind: dit initiatief is ontstaan vanuit jullie eigen ervaring met een verzekeraar en niet bedacht vanachter een bureau. En als laatste: Ik vind het mooi dat het niet zo is dat je geld stort en er niets van terug ziet maar dat je bij SamSamkring ook spaart. Dat maakt het extra aantrekkelijk.

Wil je meedoen met SamSamkring? Check dan hier je mogelijkheden of meld je gelijk aan!

Meer weten?