Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

SamSam bijeenkomst Amsterdam

SamSam bijeenkomst Amsterdam

Jacqueline Blaauw | 12 september 2018 | over samsam

Buurtboerderij Ons Genoegen - Amsterdam

Op 11 september vond onze vijfde SamSam informatiebijeenkomst plaats. Eerlijk is eerlijk. De opkomst viel kwantitatief wat tegen. Maar was kwalitatief weer bijzonder hoog. Een aantal ondernemers / ZZP’ers waren net gestart met hun eigen bedrijf / onderneming. Het enthousiasme en de energie waarmee zij hierover vertelden was aanstekelijk. Maar ook deze positieve ondernemers, realiseerden zich goed dat het iedereen kan overkomen: arbeidsongeschiktheid. En dus wilden zij alles weten over ons alternatief voor de AOV / arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zij reageerden enthousiast. Een paar van hun opmerkingen: “mooi sociaal initiatief”, “goed dat je geld niet in een grote zwarte pot verdwijnt”. Vooral de kleine schenkingen aan een ziek lid, vonden ze bijzonder. Een ondernemer / ZZP’er die lid is en arbeidsongeschikt ontvangt van alle andere leden een klein bedrag. Dat gaat vaak om een paar tientjes. Zo schenkt niemand meer dan het fiscaal toegestane maximum per jaar. De zieke krijgt iedere maand al die bijschrijvingen op zijn rekening. “Dan voel je je echt gesteund.” merkten onze enthousiaste aanwezigen op.

Leuk deze reacties. En fijn dat deze ondernemers meteen de volgende dag al de eerste stap hebben gezet om lid te gaan worden van SamSam kring Zakelijk. Per 1 oktober zijn zij verzekerd van een inkomen tijdens arbeidsongeschiktheid zonder dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ze zijn van harte welkom!

Vol energie reden wij weer terug naar Utrecht. Door de leuke ontmoetingen maar ook door de bijzondere locatie Buurtboerderij Ons Genoegen en de hartelijke ontvangst daar. Kortom, een goed bestede avond.

 

Meer weten?