Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Pijnvrij zonder medicatie met Nathalie

Pijnvrij zonder medicatie met Nathalie

Jacqueline Blaauw | 20 juli 2024 | interview lid , leden voor leden

Nathalie

Natuurgeneeskundig therapeut Nathalie Ginther  helpt vrouwen met pijn- en vermoeidheidsklachten. Haar passie is ontstaan na haar eigen positieve ervaringen met een natuurlijke oplossing voor haar chronische vermoeidheid. In een interview vertelt ze me over geneeskundige kruiden, iriscopie en Auriculo therapie. Mensen helpen vindt ze het mooiste dat er is. En daarom past SamSamkring ook goed bij Nathalie.

Hoe het begon

Nathalie: Toen ik begin 20 was kampte ik met extreme vermoeidheidsklachten. De internist kon niets vinden en adviseerde me ermee te leren leven. Dat was voor mij geen optie. In de bloei van mijn leven, lag ik hele dagen op bed. Toen ben ik op zoek gegaan naar alternatieven en kwam terecht bij een  natuurgeneeskundig therapeut. Zij hielp me van mijn klachten af en ik kreeg mijn leven weer terug. Ik wilde mensen ook zo kunnen helpen.

Naast mijn werk in loondienst ben ik een 5 jarige opleiding natuurgeneeskunde gaan doen. Iedere zaterdag naar school in Arnhem. Ik ben nu onder andere kruidentherapeut en iriscopist.  Met iriscopie kan ik zien waar erfelijke aanleg en zwakke plekken zitten in de gezondheid. Op basis daarvan geef ik advies over voeding en kruiden. Wie meer wil, kan een half jaar traject gezondheidscoaching kiezen om aan gezondheidsklachten te werken.

 

Na mijn opleiding miste ik nog het stuk waarmee ik mensen kon helpen met pijnklachten. Ik startte met de opleiding Auriculo therapie, ooracupunctuur zonder naalden. Deze therapie is gericht op reflexgebieden op de oren. Vaak kan ik mensen helpen, waar reguliere zorg uitbehandeld is. Vooral bij artroseklachten kan Auriculo therapie veel betekenen. Maar ook andere pijnklachten.

Een tijd geleden kwam er iemand met veel galbulten na het eten van sushi. Tijdens de behandeling op haar oren zag je de bulten wegtrekken. Ze heeft aangeboden dat we samen een keer sushi gaan eten en dat ik haar behandeling dan mag filmen, zodat iedereen het kan zien. Super aanbod natuurlijk!

 Wandelende encyclopedie

Mensen helpen met gezondheidsklachten is voor mij het mooiste dat er is. In mijn praktijk, https://amarapraktijkvoornatuurgeneeskunde.nl/ mag ik nu fulltime doen waar ik gelukkig van word. Ik kom allerlei hulpvragen tegen, vaak veel verschillende heftige klachten. En ik wil iedereen helpen, dus ik zeg niet snel nee. Er zijn grenzen aan wat ik kan doen en ik heb niet de illusie dat ik iedereen kan helpen. Daar communiceer ik vooraf ook heel eerlijk over. Maar door het aanzetten van het zelf genezende vermogen, kun je vaak hele mooie dingen zien gebeuren. Mensen helpen om de kwaliteit van hun leven weer terug te krijgen. Dát is mijn passie.

Ik blijf me steeds verder ontwikkelen. Ik volg met veel plezier bij- en nascholingen. Zelf geef ik ook cursussen, bijvoorbeeld over overgangsklachten, slaapproblemen en hoofdpijn en wat je daaraan kunt doen. Mijn cliënten noemen mij een wandelende encyclopedie. Mijn droom is een praktijk met meerdere expertises onder één dak. Fysiotherapie, homeopathie, osteopaat, acupuncturist, etc. Samenwerken, elkaar inspireren en natuurlijk de klant centraal stellen. Dáár gaat het om. Mooie biologische moestuin erbij voor gezamenlijk gezond lunchen. Leuke nascholingen voor therapeuten op deze locatie, of workshops geven aan cliënten.

Doorverwijzen en samenwerken

Soms kom ik cynisme tegen, maar ik blijf mijn boodschap verspreiden. Ik ben heel blij dat ik zelf destijds een oplossing gevonden heb voor mijn gezondheidsproblemen. Iedereen mag een mening hebben, maar laat iedereen in zijn waarde. In mijn opleiding heb ik ook 5 jaar lang medische basiskennis geleerd. Uiteraard verwijs ik altijd naar de huisarts als dat nodig is, ook als mensen weerstand hebben. Bijvoorbeeld als er iemand bij me komt met een hoge bloeddruk en geen bloeddrukverlagers wil slikken. Soms is het gewoon écht (even) nodig.

Hoe mooi zou het zijn als die doorverwijzing andersom ook zo was? Dat je de krachten bundelt.  Je moet toch weten dat je bij klachten nóg iets kunt proberen, ook als de reguliere geneeskunde je niet kan helpen? En als je verbetering merkt is dat toch mooi! Ik zeg: Kom het maar ervaren.

Preventie

Ik ontmoet veel gevoelige (hsp) vrouwen in mijn praktijk. Die reageren soms heel hevig op de bijwerkingen van reguliere medicatie en voelen zich beter met gezonde voeding, kruiden en Auriculotherapie.

Ik zie steeds meer mensen, die kiezen voor een bewuste levensstijl, zo gezond mogelijk te leven. Biologisch eten, geen chemische middelen in onze tuin gebruiken, kiezen voor wat de natuur ons biedt om gezond te blijven én onszelf te helen als er iets speelt.

Ook een beetje docent

Mijn klanten komen vaak via LinkedIn. Het is een mooie plek om elkaar te ontmoeten. Ik deel gratis gezondheidstips en vertel over de resultaten in mijn praktijk. Ik ben erg nuchter. Ik werk niet op intuïtie, maar altijd op verstand. Ik wil alles kunnen uitleggen aan mijn cliënt en ze meenemen in mijn natuurgeneeskundige visie. Ik leer ze welke punten op hun oren ze zelf kunnen masseren bij pijnklachten, zodat er minder of geen pijnstillers meer nodig zijn. Ik vind zelfredzaamheid heel erg belangrijk. Daarom duren mijn trajecten in principe een half jaar. Dat is voor veel mensen voldoende. Sommigen boeken er nog wat vervolgconsulten per jaar achteraan als een soort APK.

Deze wandelende encyclopedie deelt graag haar kennis. De overdracht van generatie op generatie is bij velen verloren gegaan. Dat probeer ik nu een beetje in ere te herstellen. Mijn cliënten delen vaak hun nieuwe kennis met anderen. Uiteraard vertel ik er wel bij dat kruiden, net als reguliere medicijnen, altijd maatwerk zijn. Wat voor de een gezond is, kan voor de ander schadelijk zijn. Ik doe ook altijd een check op de interactie met medicatie. Veiligheid staat voorop!

Super dat jullie bestaan.

Ik ging me oriënteren op fulltime zzp-erschap en mijn boekhouder adviseerde me een schenkkring. Toen sprak ik oud collega Rob, die heel enthousiast was over SamSamkring. Ik vind het sociale stuk heel mooi, niemand wordt buitengesloten. Het mailtje aan het eind van de maand, waarin ik zie hoeveel mensen we samen geholpen hebben, dáár doen we het voor. Bij SamSamkring word je na je pensioengerechtigde leeftijd niet weggestuurd. Dat past bij mij, want ik wil niet stoppen met werken, ik vind mijn werk veel te leuk.


Meer weten?