Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Op mijn manier

Op mijn manier

Jacqueline Blaauw | 21 april 2023 | interview lid , ondernemen , startende ondernemer

op mijn manier

Marleen Westland heeft haar eigen salon: huidsalonwestland. Vorige maand was zij een van de drie gelukkigen die als 999e, 1000e en 1001e deelnemer aansloot bij SamSamkring. En om dat te vieren hoeft zij, zolang ze meedoet met SamSamkring, geen administratiekosten te betalen. We hebben Marleen van harte welkom geheten en waren benieuwd naar haar onderneming.

Mijn manier

Ik werkte in een salon en na een tijdje begon het te kriebelen; ik wilde het op mijn manier doen. Ik ben voorzichtig begonnen. Deels werkte ik nog in loondienst. Maar op den duur dacht ik “wat kan er in het ergste geval gebeuren als ik voor mijn passie ga”?  

Ik heb de stap naar ondernemerschap wel ervaren als een reis die je aflegt. En onderweg kom je beren op de weg tegen. De eerste hobbel was de coronaperiode. Het weekend na mijn afscheidsborrel ging alles dicht. Net toen ik mijn salon opende. Ik dacht “dit verzin je niet!” Ik was nog midden in de opbouw en dan gelijk volledig moeten sluiten.

Door het raam

De hele lockdown periode voelt nog steeds als een gat in de agenda. Maar ik denk dat er in die tijd ook mooie dingen ontstaan zijn. Ik vond het zo mooi om te zien dat mensen elkaar gingen helpen.

Er kwamen ook kansen voorbij om zaken anders in te richten. Ik ging nadenken over hoe ik mensen kon bereiken. Daarbij moest ik wel creatief zijn. Ik ben toen thuispakketjes gaan maken en ben persoonlijk langsgegaan om af te geven, soms nog door het raam. Zo was er toch even een sociaal moment.

Het echte behandelen is waarvoor mensen komen. Mijn beroep bestaat uit huidcontact en dat was niet mogelijk. Maar het is mijn overtuiging dat mensen huidcontact eigenlijk echt nodig hebben. En ook dat moment voor jezelf.

Het gaat nu heel goed met mijn salon. Het leuke is dat ik erg houd van de persoonlijke benadering en ik merk dat je echt een band opbouwt. Ik heb een vaste klantenkring en er zijn geen mensen weggegaan in de coronatijd die niet teruggekomen zijn. De agenda is vol genoeg voor mij; ik wil de balans houden tussen voldoende geld en persoonlijke aandacht. Ik ben heel blij met hoe gaat.

In je lijf

Het is mooi als mensen zichzelf echt een moment voor zichzelf gunnen. We zijn zo doelgericht en productief in deze maatschappij. In de stoel komt ruimte voor jezelf, het is een soort overgave. Ik vind gezondheid belangrijk en door aanraking wordt de algemene gezondheid gestimuleerd. Ik werk graag holistisch. Hoe iemand binnenkomt en de twinkeling in de ogen als ze weer helemaal in hun lijf zijn geland. Het is ook wel kwetsbaar, je deelt kwetsbare onderwerpen tijdens een behandeling. Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor salon je bezoekt; ik houd echt van de mens, van binnen en van buiten.

Leuke verrassing!

Als je meedoet met SamSamkring ben je blij dat je het geregeld hebt. Ik had het al een tijdje uitgesteld om iets voor mijn AOV te regelen en SamSamkring kwam via via op mijn pad. Ik dacht “nu moet ik het gaan doen”. Ik ben op de website gaan kijken en had daar vrij snel een goed gevoel bij. Het intake gesprek met Harm was zo’n goed gesprek, ik was helemaal opgelucht toen het geregeld was. Er viel echt een last van mijn schouders.

Tijdens mijn zoektocht in verzekeringenland  vond ik de benadering niet zo persoonlijk. Bij jullie voelde ik echt die persoonlijke touch. Ook na corona is daar zoveel behoefte aan; in elke branche. Mijn AOV voelt nu als het echte op maat gemaakte  pakketje, op mijn manier!

Meer weten?