Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Ondernemen is pionieren

Ondernemen is pionieren

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen , over samsam

Ondernemen is pionieren

Ondernemen is pionieren zeggen ze wel eens… En het was echt pionieren de afgelopen 5 jaar. Een startende onderneming is te vergelijken met een ontdekkingsreis. We hadden een beeld van waar we heen wilden en hadden de route in gedachte. Maar we hebben best wat omwegen gehad. Want we zagen beren op de weg, en kwamen bergen tegen. En boefjes en bandieten.

En ineens keken we om ons heen en: we zijn niet meer alleen! Er is een hele gemeenschap ontstaan.

Ondernemen is pionieren

Wikipedia zegt: Een pionier is iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen.

Kenmerkend voor het werk van een pionier (het zogenaamde pionieren) zijn de ontberingen die men ondergaat en de grote inspanning die men zich moet getroosten omdat allerlei voorzieningen nog ontbreken. Het werk van een pionier gaat vaak gepaard met vele mislukkingen en tegenslagen, omdat de pionier nog niet kan beschikken over methodes die zich in de praktijk bewezen hebben.

5 jaar SamSamkring

Klinkt bekend? Tsja… ondernemen is pionieren. En daar herkennen wij ons in. Je hebt een idee en dat wordt langzaam een plan. Toen we in 2018 begonnen hadden wij een plan. Maar zo’n plan werkt zelden want je weet niet wat je tegen gaat komen. En toch moet je een plan hebben.. en steeds weer bijstellen. Dat vraagt flexibiliteit. Je moet op zoek , waar zit onze doelgroep en vooral: waar kunnen we elkaar ontmoeten?

Je moet de wereld leren kennen en de wereld moet jou leren kennen. Dus je moet van je laten horen. Via LinkedIn en andere socials, via de media en via via natuurlijk. Alle begin is moeilijk maar langzaam gingen we groeien. En vonden we steeds nieuwe wegen om ons doel te bereiken. En nu, 5 jaar verder, kijken we om ons heen en zien: er is een hele gemeenschap ontstaan.

Safety in Numbers

Inmiddels is SamSamkring een netwerk met zo’n 1200 ondernemers. Met interactie tussen deelnemers. Want enthousiastelingen maken andere enthousiast en samen groeien we.

En het klopt wat ze zeggen: Safety in Numbers. Want alleen is maar alleen. Als je meedoet moet SamSamkring deel je het financiële risico van ziek zijn met meer dan duizend andere ondernemers. Dus ben jij ziek, dan krijg je van al die anderen een klein bedragje. En al die schenkingen tellen op tot het inkomen dat jij nodig hebt. Als je dat zelf zou moeten betalen was je spaarpot snel op.

Ben jij ook een pionier?

Misschien heb jij een uniek product of unieke dienst. Misschien is jouw aanpak de enige in zijn soort. Hoe dan ook, je bent aan het ondernemen. Je hebt de sprong gewaagd en je hebt daarin je eigen weg gevonden. En je hebt vast ook ontdekt dat daar veel bij komt kijken. Het begon met een goed idee en een inschrijving bij KVK. En vervolgens kwam daar je klantenwerving bij, je website, je administratie en belastingen, verzekering enzovoorts, enzovoorts.

Voor je inkomen bij ziekte kun je op ons rekenen! Je bent welkom bij SamSamkring, altijd! Ook als je net gestart bent met ondernemen, of juist al de eerbiedwaardige leeftijd van 60+ jaar hebt bereikt. Ook als je in het verleden ziek bent geweest en daarom niet welkom bent bij een verzekeraar. Sluit je aan bij SamSamkring en weet je verzekerd van een inkomen bij ziekte. Wil je meer weten over de kosten? Doe dan de SamSamCheck.

Nog een tip: wil je meer weten over wat er komt kijken bij de start van je onderneming? Kijk dan ook op de website van KVK voor advies en informatie voor startende ondernemers.

Meer weten?