Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Moeiteloos ondernemen

Moeiteloos ondernemen

Jacqueline Blaauw | 1 november 2022 | ondernemen

Bij SamSamkring zijn alle ondernemers welkom. En daardoor is het ledenbestand enorm gevarieerd. Van psychiaters tot binnenvaartschippers en van schilders tot management consultants. In interviews maak ik nader kennis met een aantal van hen. Deze keer is het de beurt aan Erik Frieling. Naast zijn werk als management consultant, waar hij met veel passie over kan vertellen, is hij partner van Elleke, vader van drie kinderen en fervent sporter.

Natuurlijke kracht

Ik begeleid ondernemers bij veranderingen. Door de jaren heen ben ik gefascineerd geraakt door de natuurlijke kracht van mensen. Ook zag ik dat deze kracht vaak onbenut bleef in verandertrajecten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu vooral op een mensgerichte manier bijdraag aan het realiseren van doelen en ambities van ondernemers.

Door meer van ons mens-zijn in het ondernemen te brengen, halen we meer voldoening uit ons werk en is er meer energie om te presteren. Dit is het startpunt geworden voor elke ambitie of verandering die ik begeleid. Daarom start ik met het inzichtelijk maken van de vaardigheden die van nature bij de ondernemer passen en vaardigheden die aangeleerd zijn. De eerste categorie blijft ook onder druk energie en plezier geven waarbij de tweede categorie onder druk energie en plezier kost. Met deze inzichten boren de ondernemer en ik een menselijke energiebron aan die we gebruiken voor het realiseren van doelen en ambities.

Snel en eenvoudig

Ik geef ondernemers inzicht in wie ze van nature zijn en hoe ze dat bewust kunnen benutten voor het realiseren van hun doelen. Om dit inzicht snel te creëren maak ik gebruik van de unieke ACT®-meting. Binnen vijftien minuten heb jij waardevol inzicht in jouw bewuste en onbewuste gedrag. Niet eerder was dit zo snel en eenvoudig. Vervolgens nemen we de uitkomsten uitgebreid door zodat jij de inzichten praktisch toe kunt passen in jouw dagelijkse activiteiten.

With a Little Help

Ik gun het iedere ondernemer om moeiteloos zijn of haar prestaties neer te zetten. Dat moeiteloze leer je echter niet op school en moet je met vallen en opstaan in de praktijk ontdekken. Gelukkig kan dat nu sneller en hoef je het niet alleen te doen.

Elkaar benutten

Het is prettig om aangevuld te worden op die punten waar je van nature minder in bent. Ik hanteer het adagium dat je als mens best een beetje hoekig mag zijn als het team maar rond is. Binnen www.51gradennoord.nl zijn Elleke, Jolien en ik nu met z’n drieën actief. Ieder van ons heeft een unieke set aan natuurlijke drijfveren en talenten. Het is fijn om elkaars natuurlijke voorkeuren te benutten en daar op gevraagd te worden. De vraag en context van onze opdrachtgevers bepaalt wat er van ons nodig is en wie van ons daar het best bij past.

SamSamkring

Vanaf de eerste kennismaking met SamSamkring heb ik het contact als warm ervaren. En dat spreekt me aan. In het concept zit verbondenheid en professionaliteit. Ik vind het prettig dat we elkaar helpen en daarvoor hoef ik niet iedereen te kennen. Ik ben onderdeel van een grote club die vanuit een solidair oogpunt voor elkaar klaarstaat en elkaar helpt wanneer dat nodig is. Ik kan het iedere ondernemer aanraden.

Wil jij ook meedoen met SamSamkring? Meld je dan hier aan!

Meer weten?