Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Mensen terugbrengen naar hun kern

Mensen terugbrengen naar hun kern

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | ondernemen

Hella Bolte en ik hebben elkaar ontmoet op een Startersdag van de KvK. Haar stand stond stond tegenover die van SamSamkring. Zij viel me op door haar uitstraling en energie. We raakten aan de praat en kennen elkaar inmiddels al een aantal jaren. Wie Hella volgt op LinkedIn kent haar aanstekelijke enthousiasme. Steeds als ik een post of filmpje zie langskomen moet ik even kijken. Ik was benieuwd naar waar zij nu mee bezig is en waar die drive vandaan komt.

Hella, brand los, wie ben je en wat doe je?
“Ik ben nu 10 jaar ondernemer en ik vind het heerlijk. Ik heb er bewust voor gekozen om zingeving en vrijheid te ervaren in wat ik mag creëren. Dat is voor mij de essentie van ondernemen. In 2011 ben ik gestart met werving en selectie voor hoogopgeleide financials, onder de naam Brainfish. Daar heb ik 2 bedrijven aan toegevoegd. Op mijn site kun je lezen wat ik nog meer doe. De essentie van wat ik doe? Mensen terugbrengen naar hun kern.”

Woest aantrekkelijk

We zijn allemaal een resultaat van onze ervaringen en hebben allerlei kernwaarden en ideen over hoe de wereld in elkaar zit. Zo ben ik zelf opgegroeid met het dogma als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje. Mijn overtuiging was: “je moet hard werken voor je inkomen”. Ik was aan het knokken voor mijn geld en toen ik veel verdiende dacht ik: “Is dat het dan?”
Ik realiseerde me dat rijkdom niet in geld zit, maar in passie en zingeving. Als je werkt vanuit je kern en je purpose, ben je woest aantrekkelijk voor anderen en trek je vanzelf de juiste mensen aan. Vanuit die overtuiging sta ik nu in het leven.

Storyciteren

Waar ben je nu mee bezig?
“Brainfish staat nu en het rustigere vaarwater is nu ook wel even lekker. Ik mag creëren, samen met andere ondernemers. Zoals bij storyciteren, een combinatie van solliciteren en storytelling. Het is meer dan het opnemen van een video bij je sollicitatie, er gaat een bewustwordingsproces aan vooraf. Op zoek naar jouw uniciteit en vanuit die kracht je video opnemen, dat raakt echt. Daar verdien ik nog geen duizenden euro’s mee, maar ik word er wel gevoelsmatig een rijk mens van. Die zingeving is veel meer waard en die euro’s volgen vanzelf. Een andere drive leidt tot een andere vervulling. Uiteindelijk zoek ik die kern in al mijn bedrijven.”

1 + 1 = 3

Wat opvalt is dat je vaak samenwerkingen aangaat voor je verschillende activiteiten. Waarom kies je daar voor?
“Ik ben ook zzp’er geweest maar inmiddels ben ik ervan overtuigd dat één en één drie is. Vanuit je kern met anderen samenwerken die dat ook doen maakt dat je elkaar vanuit kracht kunt aanvullen. Vroeger dacht ik: “Niemand kan het zo goed als ik!” Echter het kan ook anders. Je hoeft niet altijd gelijk te krijgen of te overtuigen. Samen vanuit vrijheid ondernemen is een mooie manier die goed bij me past.”

SamSamkring is echt sociaal

Ik werk met SamSamkring samen omdat ik heel bewust kies voor ondernemerschap, vrijheid en zingeving. Ik wil niet bezig zijn met zorgen over de toekomst, echter een vangnet is wel belangrijk. Ik koos voor SamSam omdat zij werken vanuit dezelfde drive. SamSamkring is echt sociaal en ik voel de zingeving achter het verhaal. Ook door de transparante communicatie. Het is heel makkelijk om mee te doen, ik heb het goed geregeld en hoef me geen zorgen te maken.
Weet je wat fijn is: je spaart voor elkaar maar wat overblijft blijft staan voor jezelf.

Meer weten?