Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Maarten en sociaal ondernemen

Maarten en sociaal ondernemen

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen , over samsam

VanSelfie helpt duurzame bedrijven en initiatieven groeien met aansprekende videoproducties en effectieve online marketing. Als SamSam Servicebureau zijn wij ontzettend blij met hun inzet. Maarten Vink en Maxime van der Maesen zijn de oprichters van VanSelfie. Maarten vertelt over zijn inzet voor een betere, duurzame wereld, sociaal ondernemen en over zijn keuze voor SamSamkring.


“Ik ben na mijn studie gelijk gaan ondernemen. In het begin als zelfstandige online marketeer. Na een aantal opdrachten werd ik interim online marketing manager bij een grote verzekeraar. Daar heb ik heel mooi werk gedaan maar ik vond het niet zo’n mooie wereld. Ik wil sociaal ondernemen.

Sociaal ondernemen

Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met de vraag “hoe kunnen we elkaar stimuleren om mooie dingen te doen?” Ik kwam Maxime weer tegen – wij kennen elkaar al vanaf de basisschool- en hij was ook zoekende naar meer zingeving. Dus toen wij de koppen bij elkaar staken was er maar één avond praten voor nodig om te bedenken dat film en online marketing een ontzettend krachtige combinatie is. Met VanSelfie zetten wij onze kennis en expertise in voor partijen met een maatschappelijk sociaal doel. Onze klanten willen de wereld verbeteren.”

Niet altijd makkelijk

“Alle begin is moeilijk en dat gold ook voor ons want: er moeten wel duurzame projecten zijn. Een start-up is gewoon heel hard werken. Na 3 jaar stond er echt een organisatie met wat terugkerende klanten. En we blijven steeds zelf actief netwerken. Nu worden we gevonden door klanten met opdrachten die passen binnen onze filosofie. En ook onze medewerkers zijn op een mooie manier op hun plek omdat zij maatschappelijk sociaal betrokken zijn.”

Niet met het vingertje

“Wij zijn steeds aan het kijken waar we zelf kunnen verbeteren. De maatschappij is op een bepaalde manier ingericht en wij willen steeds afwegingen maken. Ik wil de balans houden tussen verspilling en uitstoot verminderen maar ook mee blijven doen met anderen die die betrokkenheid wellicht wat minder hebben. Wij hopen mensen te inspireren om zaken waarmee je makkelijk een bijdrage kunt leveren op te pakken. Met inspiratie maar niet met het vingertje.”


“Wat wij mooi vinden is een start up helpen zodat ze kunnen groeien. Ondernemers zijn bezig hun product en bedrijf te verbeteren en wij helpen ze groeien. En als dan het marketing budget groeit kunnen we steeds meer doen. Het mooie van video is dat je dingen kunt laten zien waardoor het tastbaar wordt. Zo krijg je mensen sneller mee.
Een van de mooiste projecten doen we met onze klant Solarix Solar. Zij maken mooie gevels met geïntegreerde zonnecellen. Vier jaar geleden zijn we samen aan de slag gegaan met online marketing. Al snel volgde de eerste promo video en groeide het budget. Nu maken we ieder half jaar video’s en doen we online campagnes en zoekmachine optimalisatie. En zo hebben we het bedacht dus dat is heel gaaf!”

Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Ik had al langer in mijn achterhoofd dat ik mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid moest regelen. Ik houd van sporten en als er iets mis gaat waardoor ik tijdelijk niet kan werken moet er iets geregeld zijn. Sinds de komst van mijn dochter realiseer ik mij: het gaat niet meer alleen om mezelf maar ziek zijn zonder inkomen zou haar ook beïnvloeden.
Uit ervaring weet ik dat de premie van een verzekering niet haalbaar is. Een Broodfonds vond ik ook interessant, het concept van er voor elkaar zijn. Toen ik met SamSamkring in contact kwam zag ik hoe open en transparant jullie voorziening in elkaar steekt. De kosten zijn te overzien en zeker in verhouding tot de schenkingen die ik 2 jaar lang zou krijgen.
En dat het goed werkt is gebleken: SamSamkring is eenvoudig en alles verloopt soepel. Dit is iets wat klopt!

Meer weten?