Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Maak het simpel!

Maak het simpel!

Jacqueline Blaauw | 20 juli 2024 | interview lid

Sharita van Gent is trainer en coach. Ik vroeg haar wat ze doet en waarom ze haar werk zo leuk vindt.

Wat doe je voor werk?

Oei, dat is een lastige vraag. Wat ik doe is zo veelzijdig dat ik het eigenlijk niet in een definitie kan vangen. Het gaat kort gezegd om organisatie advies, trainen en (team)coachen. De vraag waarmee klanten vaak bij mij komen is: ‘Help ons beter communiceren’. Dat kan een leidinggevende zijn of een team. Achter die hulpvraag zitten verschillende zaken die te maken kunnen hebben met gespreksvaardigheden, effectief samenwerken, reflectie of persoonlijke ontwikkeling. Ik probeer zo’n groot thema klein en behapbaar te maken.

Met TEAMSMAKEN bied ik onder meer kooksessies aan teams aan. Zet een groep in de kookstudio en patronen worden onmiddellijk zichtbaar. Behalve dat de werkvorm plezierig is voor een team, geeft het ook veel informatie die direct toepasbaar is. En die gebruik ik om maatwerk aan te bieden voor het verdere traject.

Ontroerend

Het koken creëert een ongedwongen sfeer. Daarin worden thema’s in teams duidelijk. Denk bijvoorbeeld aan inzicht in elkaars kwaliteiten. Ik stimuleer mensen om die kwaliteiten in elkaar te benoemen. Het effect daarvan kan verrassend en ontroerend zijn. Zo gaat een team groeien.

Waar loop je warm voor in je werk?

Ik vind het fascinerend wat er gebeurt als je mensen in een groep zet. Er zijn zoveel verschillende mensen, de diversiteit is zo groot en  ik word blij als ik mensen daarbij kan helpen. Als buitenstaander kan ik met een frisse blik kijken en teams verder op weg helpen.

Dit doe ik bijvoorbeeld ook bij een superleuk trainersbureau opstaan&opvallen, waar ik voor train. Bij Opstaan & Opvallen versterken wij persoonlijke vaardigheden en daarmee zorgen we voor directe positieve veranderingen in het werkveld.

Waarom kies je voor SamSamkring?

Toen ik ondernemer werd, heb ik mijzelf een aantal doelen gesteld en één van die doelen was: Ook goed voor mijzelf zorgen. Daar hoort ook een arbeidsongeschiktheidsvoorziening bij. Ik heb aardig wat research gedaan. Wat mij aanspreekt in SamSamkring is dat het concept laagdrempelig en transparant is. Jullie zijn heel benaderbaar en dat is fijn. En jullie hebben het zo lekker simpel gemaakt. Bijvoorbeeld met dat filmpje op de site.

We zijn een goede match!

SamSamkring past bij mijn manier van ondernemen.

Meer weten?