Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Luisteren is lastig..

Luisteren is lastig..

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | over samsam

Ik las in het FD dat Minister Koolmees de kamer laat weten dat UWV en Belastingdienst grote problemen voorzien bij de nieuwe verplichte AOV voor ZZP’ers. De minister wil aan tafel met alle betrokkenen… wellicht mogen er dit keer dan zelfs vertegenwoordigers van ZZP’ers aanschuiven?

Luisteren naar de doelgroep is echter lastig want: Wat wil de ZZP’er? Uit wat wij horen in talloze gesprekken die we voeren met ZZP’ers is de conclusie heel simpel: ZZP’ers willen zelf bepalen of en hoe ze zich verzekeren van een inkomen bij ziekte.

In het pensioenakkoord is echter bepaald dat er een verplichte regeling komt. En die lijkt niet uitvoerbaar. Een mengvorm wordt ook lastig want een verzekering is voor een jonge gezonde ondernemer wel te betalen. Oudere ondernemers worden echter met torenhoge premies of uitsluitingen geconfronteerd. En boven de 59 worden zij vaak überhaupt niet geaccepteerd door een traditionele verzekeringsmaatschappij.

De grote vraag hierbij is dus: wat wil “de ZZP’er”? En juist omdat er zo’n diversiteit is, moet er een vorm van keuzevrijheid zijn. Sociaal en betaalbaar. Verzekeraars zien dat niet zitten omdat zij uitsluitingen op basis van leeftijd of ziektegeschiedenis willen blijven hanteren. Zij handelen naar het door de afdeling Risk gepercipieerde risico en daarmee vallen een aantal ZZP’ers (met gevaarlijk beroepen, hogere leeftijd of een ziektegeschiedenis) sowieso buiten de boot.

Het mag duidelijk zijn: wij zijn geen fan van verzekeringsmaatschappijen.. maar de verplcihte AOV biedt voor veel ZZP’ers straks ook geen oplossing. Al is het maar omdat de maximale uitkering € 1.650,- bruto is. Of omdat de premie torenhoog is.

Gelukkig zijn er vormen van crowdsurance voor ondernemers. Transparant en betaalbaar en vaak zonder uitsluitingen op leeftijd of ziektehistorie. En zolang de polder er niet uitkomt, is dat een mooie gulden middenweg.

Wil jij je inkomen bij ziekte op een eerlijke betaalbare manier regelen? Meld je dan aan bij SamSamkring. De kosten en voorwaarden vind je hier.

Meer weten?