Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Louis Baerts: Magisch verwonderaar

Louis Baerts: Magisch verwonderaar

Jacqueline Blaauw | 20 juli 2024 | interview lid , ondernemen , over samsam

Ik had nog wel uren door kunnen praten met Louis Baerts, magisch verwonderaar. Omdat hij zo positief is en dat wil delen. En omdat hij de samenleving ook wat mooier wil maken. Mensen laten glimlachen en kwetsbare kinderen laten glunderen. Louis haalt niet alleen konijnen uit de hoge hoed maar zorgt dat mensen een magische beleving hebben. Louis aan het woord over magische momenten tussen mensen:

Close-up magic

Ik goochel al sinds mijn 14e levensjaar. Ik ben begonnen op kinderfeestjes en heb alle aspecten van het vak gedaan en geprobeerd: ik had een ballonnenshow, ben dj geweest, had een clownsact. Toen iemand een keer aan me vroeg: “Wat ben jij nou eigenlijk?” kwam dat wel binnen.

Ik ben nu gespecialiseerd in kleine close-up magic, een mooi magisch moment tussen de mensen dat verrast en verwonderd. Soms weten mensen niet eens dat ik daar als act rondloop. Mensen in de omgeving zien dat en denken: “Ik weet niet wat er gebeurde maar ik wil er ook bij zijn.” Met mijn magic haal ik mensen 5 à 10 minuten uit de dagelijkse sores. Samen hebben we even een mooi moment. Dat kan op feestjes, beurzen of evenementen zijn. Het kan een standhouder net helpen om even de aandacht te krijgen. Alleen een folder uitdelen leidt niet zomaar tot contact en wat ik doe wel.  En dat geeft de verkoper de tijd om even een pitch te doen.

Glimlachgarantie

Mijn slogan bij https://louisbaerts.nl/ is: 100% glimlachgarantie op iedere voorstelling. En dat komt altijd uit. Mijn bijdrage moet echt een leuke, gezellige ervaring zijn die veilig voelt. Ik maak geen grapjes ten koste van mensen, dat is makkelijk scoren. Ik wil niet in de buurt komen van de grens die als pesten kan voelen. Er zijn altijd mensen die nog van vroeger weten hoe dat voelt.

Toevallig werkte ik vanmorgen in een schoolklas en iedereen mocht een trucje doen. Er zat een meisje tussen dat het te spannend vond. Aan het einde zei ik: “Er is hier iemand, die is zo goed dat ze nog een keer mag!” Toen stond ze even in de spotlight en ze stond te stralen. Begeleiden is dan belangrijker dan het applaus.

Laatst deed ik een casinoshow met mooie trucs voor vrachtwagenchauffeurs. Na afloop van de show is er dan iemand die een prijs krijgt. Dat is dan een kleine beker, meer voor de grap dan serieus. Een van de chauffeurs had 3x meegedaan en steeds niet gewonnen. Na afloop kwam hij vertellen hoe leuk hij het vond maar dat het wel jammer was dat hij niet gewonnen had. Toen toverde ik een beker voor hem naar boven en die hield hij boven z’n hoofd terwijl hij riep: “Ik heb er een!! Deze ga ik op mijn dashboard plakken.” Dan is voor mij de show meer dan geslaagd!

Gelukkig mens

Vaak is het alleen lachen maar soms wil ik ook wat extra’s doen. De samenleving is goed voor mij en ik wil dat ook zijn voor de samenleving. Op LinkedIn schrijf en reageer ik altijd positief en opbouwend. Ik sta positief in het leven en ben een gelukkig mens. Thuis, met mijn vrouw, maar ook in mijn werk. Ik zit elke dag in de auto met het gevoel van “Ik mag weer!” Ik wil nog zeker 10 jaar doorwerken.

Sinds dit jaar biedt ik de Magic Keynote “Werkgeluk” aan. Daarin deel ik mijn kennis over geluk en lessen voor ondernemers en uiteraard zit er ook magie in. ook erin. Ik wil positiviteit in het leven verspreiden. Ik ben natuurlijk ondernemer maar wil er ook aan bijdragen om de maatschappij wat mooier te maken.

Magic Care

“Laat kwetsbare kinderen stralen.” is de slogan van Stichting Magic Care. De stichting helpt kwetsbare kinderen zich te ontplooien en wat sterker te maken. Dat kan bijvoorbeeld een kind in het ziekenhuis zijn. De goochelaars van MagicCare leren kinderen trucs die ze een ander kunnen laten zien. Als dat gelukt is, zie je ze glunderen. Ik doe dat ook op scholen voor kinderen met een laag zelfbeeld. Even in het zonnetje staan is goed en belangrijk.  

AOV en SamSamkring

Tijdens Covid merkte ik: “Als er iets gebeurt waardoor ik niet kan werken dan moet ik een voorziening hebben waarop ik terug kan vallen.” Ik had een potje opgebouwd maar als je niets verdiend gaat je spaargeld zó hard.

Ik was aan het na denken over de toekomst. Ik had jaren geleden een AOV en die kostte meer dan € 500 per maand. Toen ik de verzekering wilde opzeggen was ik nèt te laat en was hij stilzwijgend 3 jaar verlengd. Toen zat ik er aan vast.  Maar na 2 jaar kreeg ik ineens een aanbieding om hem te wijzigen. Voor de helft van de prijs! Toen kon het dus kennelijk wel. Woedend was ik. Toen heb ik de verzekering opgezegd. Het vervelende is dat ik in verband met mijn leeftijd sowieso nergens meer welkom was. Als de verplichte AOV komt en ik word ziek moet ik vervangende arbeid gaan doen. Ik wil best wel ander werk doen als het moet, maar niet álles.

Het mooie van SamSamkring is: iedereen is welkom! En je bouwt een spaarpot op. Dat gaf de doorslag. Ik heb een vaste betaalopdracht en stort zo keurig iedere maand mijn geld. En als er iets gebeurt heb ik zekerheid.

 


Meer weten?