Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Leidscherijnwijn.nl

Leidscherijnwijn.nl

Jacqueline Blaauw | 14 april 2021 | ondernemen

SamSamkring is gevestigd in Leidsche Rijn. Toen wij daar kwamen wonen was er net die maand een wijnwinkel geopend, leidscherijnwijn.nl. kwam dat even goed uit… De eigenaar, Eric Eimers, is inmiddels al jaren lid van SamSamkring.

Eric Eimers: “Toen ik in Leidsche Rijn kwam wonen dacht ik: “Er is helemaal niks op dit gebied”. Ik ben toen in dat gat gesprongen. leidscherijn.nl was in eerste instantie een webwinkel, gericht op de wijk en omgeving. Ik wilde juist lokaal iets bieden. Naast de webwinkel is er in 2017 ook een winkel bijgekomen. Dat is ontzettend leuk, vooral als het druk is.
De locatie Leidsche Rijn is een goede keus geweest. Er wonen veel jonge gezinnen, tweeverdieners, mensen die kwaliteit zoeken en het leuk vinden om lekker te eten en drinken. Mijn doelgroep is hier ruimschoots vertegenwoordigd.

Wijn is passie

Op mijn 14e ben ik begonnen in de horeca. Na een aantal jaren wilde ik me specialiseren en kennis opdoen. En wijn sprak mij aan. Toen ben ik sommelier geworden. Dat vond ik ontzettend leuk maar ik wilde graag ondernemen. Een horecazaak zag ik (op dat moment) niet zitten.
Voor mij heeft wijn heeft iets magisch, al die smaken, al die verhalen. Er is altijd weer wat nieuws te ontdekken. Wijn wordt op mooie plekken gemaakt en is een goede aanleiding om mooie reizen te maken. Ik vind het interessant om er veel van te weten. Ik heb een paar favoriete wijnen maar niet één echte favoriet.

Corona heeft wel impact gehad omdat ik ook leverancier voor de horeca ben. We hopen dat de horeca snel weer veilig open kan! Wij bezoeken jaarlijks altijd een aantal beurzen om nieuwe wijnen te ontdekken en onze vaste producenten te bezoeken. Helaas ging dat in ’t afgelopen jaar niet. Net zoals het bezoeken van de wijnboeren. Hopelijk mag dat snel weer.
Maar ik verveel me nooit, en bedenk altijd weer iets nieuws. Zo had ik al een tijd de wens een magazine uit te geven. Vol verhalen over wijnmakers en restaurants, hun favorieten staan er in recepten, streken en wijnen. Het magazine gaat helpen de winkel lokaal op de kaart te zetten.

SamSamkring past mij

Toen ik voor het eerst over SamSamkring las had ik gelijk het idee: dat past mij wel. Ik had niks geregeld, want ik ben jong en gezond en zat in de opbouw van mijn bedrijf. Ik vind het concept transparant en daar hecht ik waarde aan. Met SamSamkring heb ik mijn AOV betaalbaar geregeld. Van verzekeraars wordt ik een beetje achterdochtig, zo’n polis met 50 pagina’s kleine letters. Ik vind het mooi dat ik niet een verzekeringsagent aan z’n derde vakantie help maar een andere ondernemer kan helpen. Met een paar euro per maand.
Het concept is gewoon ontzettend sterk. En dan spaar je ook nog eens het grootste deel van je inleg.

Meer weten?