Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Kies voor R.U.S.T. in je onderneming en regel je AOV

Kies voor R.U.S.T. in je onderneming en regel je AOV

Jacqueline Blaauw | 19 mei 2024 | interview lid , ondernemen

Een van onze deelnemers, Ingrid Serraarens, is Virtual Officemanager & Virtual Assistant bij Ingsbizz. Ingrid verkoopt R.U.S.T. (by Ingrid). Samenwerken met haar brengt rust in de tent bij ondernemers: in hun bedrijf én in hun hoofd. Zij helpt orde aan te brengen, plant, regelt, schrijft en organiseert.
Ik sprak haar over haar werk en haar keuze voor SamSamkring.

Ingrid vertelt

“Ik vind het fijn om ondernemers te ondersteunen en dat in alle vrijheid, vanuit huis te doen. Toen corona opdook was dat wel even schrikken, ook voor de klanten. Maar na die initiële schrik ging het werk gewoon weer door. Je ziet dat ZZP’ers heel inventief zijn.”
Als Virtual Assistant help ik klanten met hun day-to-day business. Ik regel de zaken waar zij niet aan toe komen en ben een sparringpartner. Ik merk bij mijn klanten dat ze zich op hun core business willen richten, en zich niet willen bezighouden met randzaken. Daarvoor gaan ze met mij een samenwerking aan. Ik regel het wel voor ze. Daar ga ik van “aan.”, krijg ik energie van.

Je krijgt op een gegeven moment een goede band met klanten omdat je alle ins en outs van het bedrijf ziet, je groeit met elkaar. Het is zeker ook een kwestie van vertrouwen en loslaten.
Ik geniet er enorm van als mijn klanten kunnen groeien en groeien omdat ik daar aan heb meegewerkt, achter de schermen.

Al mijn klanten zijn leuk

Ik kies mijn klanten op gevoel en heb dus niet een specifieke klant die de leukste is. Ze zijn mij allemaal even lief.
Ik werk voor ZZP’ers, variërend van marketing specialisten tot ICT-ers. De afwisseling is enorm en je leert over allerlei sectoren iets. Als ZZP’er leer je sowieso steeds iets nieuws. In mijn vak groei je mee met je klanten. Mijn klanten zijn allemaal onderdeel van mijn tribe. Ik connect ze ook onderling als dat zinvol is. Zo kunnen ze elkaar weer helpen. En uit het warme netwerk komen weer nieuwe aanvragen en opdrachtgevers. Acquisitie gaat dus organisch.

Hoog sensitief

Ik ben hoogsensitief, HSP, en dat is een pré in mijn vak (meestal): ik sta van nature al in de hulpstand, voel veel zaken aan zonder dat er een woord over gesproken is. Ik ben heel toegankelijk en heb voor de buitenwereld een hele rustige energie. Ik merk dat ik mede daardoor HSP (en HSS) klanten goed kan helpen; ik zie de issues waar zij tegenaan lopen en de chaos die dat veroorzaakt. Het is voor die ondernemers vaak zoeken naar structuur, overzicht, planning en daar kan ik ze heel goed mee helpen.
Laatst kreeg de opmerking: “Ik word al rustig van dit gesprek en dan heb je nog niks gedaan”. Dat vind ik een mooi compliment.

Spaarpotje bij SamSam

Ik ben pas kort lid van SamSamkring. Het hele instroomproces was heel fijn. Ik ging me oriënteren en dacht: “als ik ga betalen dan wil ik er ooit iets voor terugzien”. Bij SamSamkring blijft mijn geld van mij. De cijfers van afgelopen jaren waren heel gunstig dus alles bij elkaar was de keus snel gemaakt.
Ik vind het trouwens ook niet prettig dat mijn hele doopceel wordt gelicht bij een reguliere verzekeraar; als je een werknemer in loondienst bent, gebeurt dat ook niet. Ik vind daar wel iets van…..
Ik heb er een fijn gevoel bij, SamSam is duidelijk en overzichtelijk. Ik heb een spaarpotje en dat geld staat daar prima. Ik vind het fijn om iets geregeld te hebben én ik bespaar maandelijks 100 euro.

Wil je meer weten over Ingrid? Kijk dan op haar LinkedIn pagina.

Wil je net als Ingrid geld besparen op je AOV? Meld je dan aan bij SamSamkring.

Meer weten?