Zo werkt SamSamKring
Zo werkt SamSamkring SamSamkring is een schenkkring en als lid krijg je, als je arbeidsongeschikt bent, maximaal 24 maanden lang schenkingen van de andere leden. Jij hebt zo toch inkomsten én je helpt elkaar.
Meer info
Op zoek naar de details? Check vooral onze afspraken en met name het reglement van de vereniging zo weet je echt waar je aan toe bent als je meedoet.
Over ons
De mensen achter het product, zowel de vereniging SamSamkring als het Servicebureau dat alles voor de vereniging regelt. Contact opnemen is makkelijk en privacy daar houden we van!
Voor leden
Hier vind je de belangrijke pagina's voor als je al meedoet met SamSamkring.

Jazeker!

Jazeker!

Jacqueline Blaauw | 21 juni 2024 | interview lid , ondernemen

Jazeker

Jazeker!

s’Jack Vermeulen van Jazeker Arbeidsbemiddeling doet mee met SamSamkring, al jaren. Als arbeidsbemiddelaar helpt hij mensen. En dat doet hij met de volgende overtuiging: ”Ik ga niemand ‘helpen’ met een match die in mijn ogen niet passend is. Ik speel open kaart en van mij mag je een eerlijk verhaal verwachten.”

Voordat hij 10 jaar geleden als zelfstandige in de arbeidsbemiddeling ging werken, heeft hij als manager in loondienst gewerkt.

Vanuit die functie heeft hij toen ervaring opgedaan met diverse uitzendbureaus. En hij dacht toen geregeld, best leuk werk om mensen aan een baan te helpen en werkgevers aan personeel. Omdat onder andere de cultuur van veel en lang vergaderen hem tegen ging staan maakte hij de keuze om het reguliere bedrijfsleven te verlaten en de stap als zelfstandige in de arbeidsbemiddeling te wagen. Nu 10 jaar verder kan hij zeggen dat het een juiste stap is geweest, de voldoening die het geeft om een ander aan een nieuwe baan te helpen maakt het werk voor s’Jack enorm leuk.

 

Hele korte lijnen

Jazeker Arbeidsbemiddeling werkt anders dan de reguliere arbeidsbemiddelingsbureaus. Als eenmanszaak is er oprecht alle tijd voor kandidaten en klanten. Zoals s’Jack zegt: “Als je belt krijg je mij aan de lijn; ook ’s avonds en in het weekend. Je doet met mij zaken en ik regel alles voor je. En het voordeel is: als je met één persoon te maken hebt, krijg je ook maar één eenduidig antwoord! Ik wil graag een ander helpen en daar leent zich dit werk uitstekend voor. Ik krijg nog wel eens reacties van kandidaten die zeggen “door de gesprekken met jou weet ik wat ik wil” ook al heb ik niet via Jazeker een baan gevonden”.

 

Ik neem de tijd om te bouwen aan relaties, zeker ook met opdrachtgevers. Als een kandidaat op gesprek mag, ga ik graag mee als toehoorder. Door te luisteren naar het gesprek tussen opdrachtgever en kandidaat kan ik de volgende screening voor zo’n klant nog beter doen. En het is ook gewoon hartstikke leuk om te doen.

Als ik iemand geplaatst heb dan bel ik geregeld naar de kandidaat en mijn opdrachtgever en als ik in de buurt ben ga ik even langs om te horen hoe het gaat, hoe de kandidaat het doet.

 

Mooie plaatsing

Vanmorgen had ik een gesprek bij een klant met een kandidaat die technisch directeur en mijn contactpersoon was bij een van mijn andere klanten. Toen de vestiging waar hij werkte werd gesloten zat hij ineens thuis. Dat moest hij even verwerken. Met kerst ben ik even langsgegaan en heb een kerstgeschenkje gebracht. Een paar weken geleden belde hij me ineens. Hij had bewust even rust genomen maar was nu weer toe aan een mooie uitdaging.  En vanmorgen hadden we dus een gesprek. En ik denk dat hij daar lekker aan de slag gaat. Dat is mooi, als iemand 60 jaar is en 37 jaar gewerkt heeft bij hetzelfde bedrijf. Dat hij nu weer elders enthousiast aan de slag kan.

Dan denk ik: “leuk die fee, want ik moet ook mijn boterham verdienen, maar hem zo kunnen helpen is super.” Mensen helpen is leuk.

 

SamSamkring

Ik was lid van een Broodfonds en daar was de regel dat je in de gemeente moest wonen of werken waar het Broodfonds gevestigd was. Toen ik met mijn kantoor verhuisde naar een andere plaats moest ik dus afscheid nemen van dat Broodfonds. Ik ben vervolgens naar een Infoavond van SamSamkring gegaan in Nijmegen. De info die verstrekt werd voelde goed en de overstap was snel gemaakt.

Wat SamSamkring voor mij betekent: rust als er onverhoopt iets gebeurt! Voor een AOV kom ik niet in aanmerking en nu heb ik toch de zekerheid mocht ik onverhoopt ziek worden dat ik niet in de financiële problemen raak. Wat ik belangrijk vind is dat ik alleen de info krijg die ik wil en een snelle reactie op mijn vragen.  Laatst had ik wat vragen over het verhogen van mijn dekking. Toen ik belde kreeg ik Roland aan de lijn en ik kreeg gelijk het gevoel dat hij me met plezier hielp. Dat voelt goed.

Wat ook fijn is, dat de ALV online is, hoe makkelijk wil je het hebben.

 

 


Meer weten?